Domov

Šport in šah

24 septembra 2018 Šport


Na tri-dnevnem državnem strelskem prvenstvu v trapu so na olimpijskem strelišču v Rakičanu pomurski strelci med 52-imi strelci iz 11-ih društev osvojili dva naslova članskih državnih prvakov – tako moštveno kot posamično, pri mladincih pa je bil Rene Maček tretji.   V moštveni konkurenci so postali državni prvaki člani SD trap Štefan Kovač Murska Sobota v postavi: Evgen Pap, Denis Pojbič in Boštjan Maček. V posamični konkurenci pa je bil peti še Radgončan Dani Šmid.

Dodajmo še, da so bili na državnem prvenstvu v trapu v Rakičanu, Radgončani v postavi: Dani Šmid, Milan Svetec in Tadej Kostanjevec  moštveno peti.

V prvi tekmi na svetovnem  prvenstvu v malem nogometu na travnatih igriščih je  v Lizboni na Portugalskem  reprezentanca Poljske premagala Slovenijo z rezultatom 4:1. Kljub  porazu slovenske reprezentance je bil med boljšimi v reprezentanci vratar  20 letni  Erik Škodnik, član ekipe Mister baby iz Gederovec,  ki je branil  do 32.minute tekme. Edini zadetek za slovensko reprezentanco je dosegel po podaji  Nevena Graha iz Pečarovec Andraž Šepic iz Trebnjega. Naslednjo tekmo bo Slovenija igrala  v sredo proti reprezentanci  Tunizije nato v četrtek   pa  še proti  Omanu.

V prvi kvalifikacijski  ženski nogometni tekmi na kvalifikacijskem turnirju v Estoniji za nastop na evropskem prvenstvu za  dekleta kategorije U -17 je reprezentanca Slovenije premagala Belorusijo z rezultatom 3:0. Za našo reprezentanco je dosegla dva zadetka: Manca  Suhoveršnik iz  Radomelj in Zala Igerc iz Maribora. Članice reprezentance so tudi pomurske igralke:  Luana Zajmi, ki je kapetanka ter Albina Čizmazija, Lili Sofija Balažic in Ema Horvat.   Naslednjo tekmo bodo Slovenke igrale v sredo proti Avstriji.

V predzadnji   6.dirki  državnega prvenstva v motokrosu je v  Šentvidu pri Stični  je v kategoriji  MX 85 Anej Ilič iz Melov, član Avto moto društva Štefan Kovač iz Murske Sobote,  zasedel drugo mesto. V prvi vožnji je bil  Ilič  tretji v drugi  pa drugi, kar ga je z 42. točkami pripeljalo do drugega mesta za madžarskim tekmovalcem Noelom Zanošem. Zadnja dirka za državno prvenstvo  v motokrosu bo 6. oktobra v Orehovi vasi.

V 8.kolu ruske premier  nogometne lige je Ural iz Jekaterinburga za katerega igra Gregor Balažic iz Murske Sobote v gosteh premagal Jenisej z 2:1. Na lestvici je Ural na 12. mestu z 8.točkami.

V 9. kolu poljske ekstra lige je ekipa Zaglebie igrala v gosteh proti ekipi Lechie 3:3. Za   Zaglebie je igral in  dosegel tudi prvi zadetek  Damjan Bohar iz Mačkovec. Njegova ekipa je trenutno  na 5. mestu s 16.točkami.

V  3. kolu mednarodne veteranske lige v malem nogometu so igrali takole:  Srebrni breg Martinje – Grad 2:1, Slovenska vës – Matjaševci 5:4, Radovci/Breza – Monošter 3:1 tekma med Gornjimi Petrovci in Tromejnikom iz Kuzme pa je bila preložena.  Na lestvici vodijo Slovenska vës, Monošter in Srebrni breg iz Martinja s 6.točkami.

V mednarodni ligi v hokeju na travi so igralci Moravskih Toplic gostovali na Dunaju in tam proti ekipi Wiener Neustadta igrali 1:1. Za Moravske Toplice je dosegel zadetek Peter Fras.

Na mednarodnem tekmovanju v športnem karateju v Kranju  so med tekmovalci iz sedmih držav  mlade  ljutomerske karateistke zasedle moštveno četrto mesto.  Posamično je  v katah zmagala v svoji kategoriji Taja Plohl, Nuša Janžekovič pa je bila tretja. V športnih borbah so bile zmagovalke v svojih starostnih kategorijah: Taja Plohl, Nuša Janžekovič in Tija Janžekovič.

Na  zadnjem hitropoteznem šahovskem turnirju Gostilne Taborka v Mariboru je med 20.šahisti zmagal Vladimir Kodrič iz Loške doline z 9.točkami in pol. Najboljša šahistka je bila na drugem mestu Lea Števanec iz Rankovec, članica kranjskega šahovskega kluba, ki je zbrala 8 točk in pol.