V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

25 septembra 2018 Šport


Na prvem  članskem odprtem teniškem turnirju  v Krškem  med slišečimi teniškimi igralci  je zmagal  Marino Kegl iz Murske Sobote, član Železničarskega teniškega kluba Maribor. Kegl je v polfinalu premagal  Matica Sotlerja iz Krškega  z 2:1 v finalu pa je bil boljši še od Marka Novaka iz Otočca  z rezultatom 6:3 in 7:5.

V zaostalem srečanju  9. kola  ekstra poljske nogometne lige  je Korona premagala ekipo Sosnoviec z rezultatom 3:1.  Svoj prvi zadetek za ekipo Korone je dosegel v 60. minuti Matej Pučko doma iz Šalinec v Prlekiji ,  tekmo njegove ekipe je spremljalo 6.000 gledalcev. Na lestvici je ekipa Korone na sedmem mestu s 15.točkami.

Na prvem  tekmovanju mladih judoistov nove sezone v Oplotnici  so bili med 182.judoisti iz Hrvaške, Bosne in Hercegovine in Slovenije med zmagovalci tudi pomurski judoisti. Med mlajšimi dečki sta zmagala v svojih kategorijah Maj Dervarič in Matic Klemenčič iz Judo kluba Murska Sobota in Gabrijel Lipič iz Judo kluba Beltinci. Med starejšimi deklicami pa sta bili zmagovalci v svojih kategorijah: Urška Rižnar  iz Partizana Ljutomer in Maruša Slavinec iz Križevec pri Ljutomeru. V moštveno konkurenci  so se med 37. klub najbolje odrezali soboški judoisti z dvema zlatima enim drugim in tremi tretjimi mesti, ki so bili četrti. Beltinčani  so bili deseti z eno zlato, eno srebrno in tremi bronastimi medaljami.

V državni ligi v hokeju na travi so aktualni slovenski  prvaki premagali predanovski Triglav z rezultatom 12:3. Za Lipovce je dosegel pet zadetkov Martin Mesarič, tri je dosegel Blaž Pavlinjek, dva Robert Mesarič po enega pa Aleš Dravec in Boštjan Stanko; za Triglav so dosegli zadetke: Tadej Panker, Nejc Potokar in Peter Marin.

Na kasaški dirkah v Komendi  tokrat ljutomerski kasaški vozniki niso bili najbolj razpoloženi saj so v devetih dirkah le enkrat zmagali osvojili pa so še dve drugi in tri tretja mesta.  V tretji dirki je zmagal Just Do It na vajetih Primoža Kristla s kilometrskim časom 1:20,4. Naslednje kasaške dirke v Sloveniji bodo v nedeljo 30. septembra v Stožicah.

V  6.kolu  članske Ravenske lige v malem nogometu na Tišini   so bili doseženi naslednji rezultati:  Vivat Černelavci –  Mladinec Murski Črnci 6:4, Kupšinci – Černelavci 5:3, Krajna – Borejci 1:3, Satahovci – Kučnica Korovci 2:3, Petanjci – Gradišče 2:3, Dobel Rankovci  – Krog 1:4. Na lestvici  vodi Vivat s 15.točkami sledita pa Kupšinci in Krog s 14.točkami.

V prvem kolu 43. šahovske olimpijadi, ki poteka v Batumu v Gruziji na katerem sodeluje 185 moških  ekip je reprezentanca Slovenije premagala Bocvano z rezultatom 4:0. Za slovensko reprezentanco je igral in zmagal tudi  20 letni aktualni državni prvak Boris Markoja iz Turnišča član Železničarskega šahovskega kluba Maribor.