V etru
Najlepše želje s čestitkami in pozdravi / Alboom
Domov

Šport in šah

26 septembra 2018 Šport


Na štiridnevnem  plesnem svetovni pokalu  v disco dancu v Ustiju na Češkem so med 1510.  plesalci iz 15. držav sodelovali in bili uspešni tudi člani Plesnega kluba Zeko iz Murske Sobote, ki so  na tekmi sodelovali s petimi tekmovalci. Najbolje sta se v kategoriji disco parov pri članicah  z drugim mestom odrezali: Živa Horvat  in Maja Ocvirk Na tretje mesto v posamični konkurenci mladink se je uvrstila še Maja Ocvirk, ki je imela dva nastopa na Češkem. Blizu medalje na četrtem mestu je   bila Ema Turnšek v konkurenci članic. Soboški plesalci bodo čez tri tedne sodelovali na svetovnem prvenstvu na Švedskem, nastop  na Češkem pa je bil zanje  dobro predpriprava.

Prvi dan evropskega prvenstva  B skupine v golbalu,  športni igri za slepe in slabovidne z zvenečo žogo,   v poljskem mestu Chorzow je  reprezentanca Slovenije utrpela dva poraza. V prvem dvoboju je Slovenijo premagala Španija s 7:1 v drugem srečanju pa je gostiteljica prvenstva Poljska premagala Slovenijo s 13:3. Za slovensko reprezentanco v golbalu na Poljskem igra tudi Boštjan Vogrinčič iz Murske Sobote.  V predtekmovanju bo Slovenija igrala še proti Veliki Britaniji in Portugalski.

V Tržiču je bil prvi  odprti  državni kadetski turnir v namiznem tenisu,  na njem  pa  so bili znova zelo uspešni mladi igralci puconske Keme.  Med kadetinjami je zasedla prvo mesto Sara Tokič iz Letrike iz Vrtojbe, Blažka Harkai iz Keme pa se je uvrstila na tretje mesto.  Med kadeti je zmagal Aljaž Gotnik iz Mengša, Jure Smodiš je bil tretji in Jan Lipič oba iz Keme peti.

V organizaciji Ribiške družine Brežice je bilo na reki Savi končano  tekmovanje v  državni ligi v športnem ribolovu. Prvi dan tekmovanja je bila  Ribiška družina Murska Sobota moštveno sedma,  med posamezniki  je bil Štefan Gjergjek peti, Zoran Vidic šesti in Tadej Panker sedmi. Drugi dan tekmovanja  so bili Sobočanci moštveno deveti, med posamezniki pa je bil Štefan Gjergjek četrti, Miha Gjergjek in Tadej Panker  pa sta bila šesta.  Ob koncu državne A  lige za leto 2018 je Murska Sobota med 12. ekipami zasedla peto mesto kot povratnik  v elitno ligo iz  B  slovenske lige  v športnem ribolovu.

V  4.kolu pomurske lige v malem nogometu  so ekipe igrale takole: Sobota – Meteor Melinci 3:6, Klub mladih Odranci – Bobri Dolnja Bistrica  5:8, Teleing Razrkrižje – Bakovci 3:0, Trnje – Tešanovci  4:2 in Elbo Gomilica – Čarda Martjanci 2:3. Na lestvici vodi Teleing Razkrižje z 10. točkami, sledita pa Trnje in Tešanovci, ki imata po 9 točk.

V drugem kolu  43. šahovskem olimpijade, ki poteka v mestu  Batumi v Gruziji je  moška reprezentanca Slovenije bila uspešna proti Južni Afriki s 4:0. Tudi tokrat je bil uspešen za slovensko moško reprezentanco  tudi aktualni slovenski šahovski prvak Turniščan Boris Markoja ,ki je sicer član Železničarskega šahovskega kluba Maribora.