Domov

Šport in šah

27 septembra 2018 Šport


V drugem kolu svetovnega prvenstva v malem nogometu na travnatih igriščih , ki poteka  v Lizboni,  je reprezentanca Slovenije po uvodnem porazu proti Poljski  s 4:1 premagala Tunizijo z rezultatom 1:0. Zmagoviti zadetek je dosegel kapetan reprezentance Boštjan Peskar iz Brežic.  Za slovensko reprezentanci  nastopajo tudi pomurski igralci: Neven Grah iz Pečarovec, Štefan Horvat  iz Kupšinec, Mario Skuhala  in Niki Slana oba iz Križevec ter vratar Erik Škodnik iz Gederovec.  Danes zvečer ob 18.uri bo Slovenija igrala  še  proti Omanu. Na prvenstvu sodeluje tudi soboški nogometni sodnik Aleš Müller, ki  je ob 15.uri sodil  tekmo Brazilija – Egipt ob 19. uri pa bo sodil še  malonogometno tekmo Poljska  – Tunizija.

Slovenska reprezentanca  v golbalu  – igri z zvenečo  žogo,  je na Poljskem  na evropskem prvenstvu B skupine izgubila tudi tekmi 3. in 4. kola in to proti  Veliki Britaniji s 9:8 in proti Portugalski z rezultatom 9:6. Slovenija se tako poslavlja od B skupine in bo v prihodnje  igrala v C skupini evropskega prvenstva čeprav jo čaka še ena tekma proti Madžarski.

V drugem kolu kvalifikacijskega turnirja  za nastop na evropskem nogometnem  prvenstvu leta 2019 je v Estoniji  ženska reprezentanca Avstrije  starostne kategorije U – 17 premagala Slovenijo z rezultatom 4:0, ob polčasu je bil izid 1:0. Za slovensko izbrano vrsto so igrale tudi pomurske igralke: Albina Čizmazija, Lili Sofija Balažic, Luana Zajmi in Ema Horvat. V soboto 29. septembra bo Slovenija igrala še tekmo proti gostiteljski Estoniji.

V 3. kolu pomurske lige v vrtnem kegljanju za upokojence so v moški konkurenci igrali takole:  Murska  Sobota –  Puconci  493:471, Beltinci – Črenšovci 449:498, Kobilje .- Mačkovci 456:442 in Bodonci – Moravske Toplice 464:458. Najboljši posameznik je bil v 3. kolu Štefan Šantavec iz Puconec s 113,podrtimi keglji, na lestvici pa vodi  Murska Sobota s 6.točkami. V ženski konkurenci  so igrali takole :Murska Sobota –  Puconci  505:488, Beltinci – Črenšovci 431:480, Kobilje – Mačkovci 464:424 in Bodonci – Moravske Toplice  487:403. Najboljša posameznica je bila  Marta Horvat  iz Murske Sobote  s 118.keglji, moštveno pa vodijo Bodonci pred Kobiljem s 6.točkami.

V okviru evropskega tedna športa je bila v Mlajtincih, v Občini Moravske Toplice,  super pokalna  tekma  v malem nogometu med Mlajtinci in Noršinci ,kjer so zmagali Mlajtinci z 2:1. Za Mlajtince sta dosegla zadetka: Leon Najžar in Tomaž Ovsenjak, za Noršince pa je dosegel  častni zadetek Dani Gomboc.

V tretjem kolu 43. šahovske olimpijade, ki poteka  v Gruziji in  bo trajala do 4. oktobra  sodeluje 185 moških ekip. Reprezentanca  Slovenije  je po dveh zmagah utrpela prvi poraz in to proti reprezentanci Azerbajdžana  z rezultatom 4:0. Za Azerbajdžan so nastopili štirje velemojstri, pri poraz pa je doživel tudi Boris Markoja iz Turnišča.

Na finalu državnega prvenstva v šahu za upokojence  je v Dravogradu med  16. ekipami zmagalo Društvo upokojencev Gameljne/ Rašica s 30. točkami, drugo je bilo društvo Brezje – Dogoše – Zrkovci s 27.točkami, tretji so bili  upokojenci Domžal s 24,5 točkami na četrto mesto pa se je uvrstilo Društvo upokojencev Murska Sobota v postavi: Boris Kovač, Bogdan Hari, Štefan Režonja in Anton Marič, ki so zbrali 22 točk. Najboljši posameznik v soboški ekipi je bil Boris Kovač, ki je v devetih dvobojih zbral 7 točk.