Domov

Šport in šah

28 septembra 2018 Šport


Izjemen uspeh so dosegli igralci slovenske reprezentance v malem nogometu, ki so v Lizboni na Portugalskem na svetovnem prvenstvu  v tretjem srečanju  premagali  Oman z rezultatom  4:3 čeprav so gostje že vodili s 3:1. Prvi zadetek za slovensko reprezentanco je dosegel Mario Skuhala iz Križevec član ekipe Vipola iz Stare Nove vasi, zmagoviti zadetek  je za slovensko izbrano vrsto dosegel  Štefan Horvat  iz Kupšinec, ki igra za Borejce v Ravenske ligi malega nogometa.  Za slovensko reprezentanco so  igrali še Neven Grah iz Pečarovec, Niki Slana iz Križevec in Erik Škodnik iz Gederovec. Reprezentanca Slovenije se  je z zmagama proti Tuniziji in Omanu ter porazu proti Poljski uvrstila v osmino finala.

V  10. kolu prve slovenske nogometne lige Telekom je  pred 500 gledalci  v Kranju Triglav premagal Muro s 3:0. Za Triglav so dosegli zadetke: Luka Majcen iz 11 mirtovke v 23. minuti, Žan Karničnik z avtogolom v 65. minuti in Tilen Mlakar s 83. minuti.   Nogometaši Mure,  ki  bodo v nedeljo  že ob 13.uri v prepolni Fazaneriji gostili Maribor,  so na tekmi prejeli kar  šest rumenih kartonov, tekmo je vodil sodnik  Vojko Goričan.  Po 10.kolu vodi na lestvici  Maribor, ki je še brez poraza s 24.točkami, Mura je na 8.mestu z 9.točkami.

V zaostali nogometni tekmi 3. kola pokalnega tekmovanja na območju Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota  so Beltinci  premagali Hodoš s 7:0. Za Beltince sta dosegla po dva zadetka: Jernej Tkalec in Luka Ciglarič po enega pa: Jan Kristl, Samo Žalik in Rok Kotnik.

V 7. kolu 2. slovenske mladinske lige, vzhod  je n Hotizi Nafta 1903 premagala Hajdino s 3:1, Šampion iz Celja pa je bil boljši od Vipolla iz Veržeja z 2:1.  Na lestvici vodi Nafta s 17.točkami, deveti pa je Vipol, ki ima dve točki. V kadetski konkurenci druge slovenske lige  vzhod je Nafta bila boljša od Hajdine z 2:0, Šampion iz  Celja pa je bil boljši od Vipolla iz Veržeja s 6:0. Na lestvici vodi Tabor iz Maribora s 15.točkami, peti je Vipoll, ki je ima 9 točk in sedma  na lestvici Nafta s 7. točkami.

V Murski Soboti je bilo mednarodno športno srečanje paraplegikov iz Bosne in Hercegovine, Hrvaške in Slovenije, ki so se pomerili v vrtanem kegljanju, lokostrelstvu in elektronskem pikadu. V vrtnem kegljanju med ženskami je zmagala Marta Janežič, tretja  je bila Jožica Zadravec obe iz Društva paraplegikov Prekmurje in Prlekije iz Murske Sobote. V pikadu je bila druga Marta Janežič in tretja  Marija Cigler. V lokostrelstvu je med ženkami zmagala Marija Cigler  tretja pa je bila  Jožica Zadravec. V moški konkurenci je v vrtnem kegljanju zmagal Jože Velner, v pikadu je bil drugi Franc Borovnjak, v lokostrelstvu pa je zmagal Jožef Franc, drugi je bil Benjamin Krč in tretji Bojan Ciman vsi iz Murske Sobote. Med spremljevalci je bil   po tekmi v pikadu, lokostrelstvu in vrtnem kegljanju najboljši Branko Biber iz Murske Sobote.

V drugem kolu  območne kegljaške lige je  Lendava  na kegljišču Vikenda v Radencih premagala Krilato kolo iz Slovenske Bistrice z rezultatom 6:2.  Za Lendavo so največ kegljev podrli:  Boris Tisović 600, Uroša Zadravec 533 in Janez Šimon 528 kegljev, pri Krilatem kolesu se je odlikoval Drago Pahernik s 521. podrtimi keglji.

Na 43. šahovski olimpijadi v Gruziji so odigrali dvoboje 4.kola. Slovenija je  igrala proti Švici 2:2. Boris  Markoja  mednarodni mojster iz  Turnišča je tokrat remiziral  proti velemojstru Noelu Studerju, kar je zanj lep uspeh.  Na lestvici je med  185. ekipami Švica na 50. in Slovenija na 55. mestu, obe reprezentanci pa sta zbrali  po 5 točk.