Domov

Šport in šah

29 septembra 2018 Šport


Slovenska reprezentanca v malem nogometu na travnatih igriščih je na svetovnem prvenstvu v Lizboni na Portugalskem  v osmini finala izgubila proti Nemčiji z rezultatom 4:3 čeprav so  slovenski nogometaši na tekmi vodili s 3:2 so Nemci v zadnjih trenutkih tekme dosegli zmagoviti zadetek za zmago s 4:3. Een zadetek za slovensko reprezentanco, ki se je  med 32. reprezentancami uvrstila med 16 malonogometnih reprezentanc, je dosegel tudi Štefan Horvat  iz Kupšinec. Sicer pa je imela slovenska malonogometna reprezentanca na Portugalskem v igri še štiri  pomurske nogometaše: Nevena Graha iz Pečarovec, Maria Skuhala in Nikija Slano oba iz Križevec in Erika Škodnika iz Gederovec. Trener reprezentance  na svetovnem prvenstvu je bil   Roman Gruškovnjak   iz Veščice.

V Murski Soboti se je včeraj začel dvodnevni mednarodni košarkarski turnir na katerem je  v prvem polfinalnem srečanju Radenska Creativ iz Murske Sobote   premagala ekipo Guardiansa  iz avstrijskega Gradca z rezultatom 85:70. Za soboške košarkarje so zadeli največ točk: Igor Spešić 20, Valentin Justin Tratnik 19 in  Marlin Zamaj  12 točk. V drugem srečanju so Slovenske Konjice premagale Medžimurje iz Čakovca z rezultatom 96:61. Danes ob 17. uri bo tekma med Medžimurjem in Guardiansom za tretje mesto, zvečer ob 19.uri pa bo tekma med Radensko Creativom in  Slovenskimi Konjicami za prvo mesto.

Prvi dan mednarodnega odbojkarskega turnirja za memorial Vladimirja Skerbinjeka v Mariboru so odbojkarji Panvite Pomgrada premagali ekipo UVC iz Gradca s 3:1. Za soboške odbojkarje, ki jih znova vodi trener Dejan Fujs – Geza  njegov pomočnik pa je Miha Žalig so zadeli največ točk: Zlatko Pulko 19, Gorazd Flisar 12, Aljoša Bogožalec 11 ter Jakob Rojnik in Žan Beravs po 7 točk.

V Kopru je  teniški masters turnir za 12 najboljših igralcev v posamezni starostni kategoriji. Žiga Švec po rodu iz Lemerja član  Teniškega kluba Murska Sobota je  na turnirju med 12 letniki  zasedel prvo mesto. V polfinalu je premagala Luko Videnoviča iz kranjskega Triglava z rezultatom  s 7:5 in 6:0 v finalu pa je bil Švec boljši še od Maka Milkoviča reprezentančnega kolega iz Teniškega kluba Jaki iz Ljubljane  s 6:0 in 6:3.

V Murski Soboti je bilo včeraj  moštveno  pomursko prvenstvo srednjih in osnovnih šol v atletiki. Med srednješolci je med šestimi šolami zmagala Gimnazija Murska Sobota pred Srednjo šolo za gostinstvo in turizem Radenci in Gimnazijo Franca Miklošiča iz Ljutomera. Med srednješolkami je, med petimi šolami,  zmagala Gimnazija Franca Miklošiča iz Ljutomera  pred Gimnazijo Murska Sobota  in Ekonomsko šolo iz Murske Sobote. Med  osnovnošolci je v moški konkurenci  med osmimi šolami zmagala: Osnovna  šola Gornja Radgona, pred II. osnovno šolo Murska Sobota  in  I. osnovno šolo Murska Sobota. V ženski konkurenci  je bila med osmimi šolami najboljša  Osnovna šola I Murska Sobota pred Osnovno šolo Gornja Radgona in Osnovno šolo Franceta Prešerna iz Črenšovec.

V 6.kolu prve radgonske medobčinske lige v malem nogometu  so vodilne Lomanoše premagale Očeslavce s 6:3, druge na lestvici Police so igrale proti  Baru Golob  iz Lokavca  3:3, tretja Spodnja Ščavnica pa igrala 1:1 proti Podgradu. V drugi radgonski ligi  je vodilni Porkys iz Žepovec premagal Baren iz Melov s 3:0, drugi Šenekar   iz Spodnjih Ivanjec je premagal Stari hrast iz  Zgornjega Konjišča  s 3:2 tretja Negova pa je premagala Vrček iz Murščaka kar z 12:0. V tretji radgonski ligi malega nogometa  je vodilna Ihova premagala Ivanjševsko slatino  s 5:2.

Na 43. šahovski olimpijadi v Gruziji so šahisti odigrali dvoboje 5.kola. Reprezentanca Alžirije je premagala Slovenijo z rezultatom 2,5:1,5.  Edini prekmurski član reprezentance Boris Markoja iz Turnišča  je tokrat izgubil. Reprezentanca Slovenije je trenutno med 185. ekipami na  81.mestu in ima 5 točk.

V prvem kolu prve slovenske šahovske lige, vzhod je sinoči v Murski Soboti  v prekmurskem derbiju   II. ekipa Radenske Pomgrada premagala lendavsko Rokado s 5:1.Za soboške šahiste so zmagali:  Luka in Barbara Skuhala, Jaka Meglič, Matej Grah in Igor Kos; za Rokado pa je zmagal  Tamaš Horvath.