Domov

Šport in šah

16 marca 2017 Šport


Mladi karateist Nejc Sterniša iz Lomanoš pri Gornji Radgoni, ki je zdaj član  velenjskega  Rudarja , kamor se je preselil iz Karate kluba Gornja Radgona,   je dosegel lep mednarodni uspeh na tekmovanju karateistov v Beogradu. Sterniša si je priboril v Srbiji dve zlati medalji in sicer v svoji starostni kategoriji najprej  v katah  posamično in nato še moštveno z ekipo velenjskih karateistov.

Na mednarodnem teniškem turnirju na Lošinju je v kvalifikacijah sodelovalo 16 slovenskih igralcev. Nastop na finalnem turnirju si je priigral samo Beltinčan Tomislav Ternar, ki pa je nato v prvem kolu glavnega turnirja izgubil proti Francu Raspudiću iz Hrvaške s z rezultatom 6:1 in 6:4. Za Ternarja so v dvoboju bili usodni začetni udarci saj jih je zapravil kar sedem.

Selektor mlade slovenske nogometne reprezentance do 18 let starosti Igor Benedejčič  je za dve  pripravljalni nogometni tekmi v slovensko izbrano vrsto povabil 18 nogometašev. Med izbranci slovenskega selektorja je tudi Tomi Horvat doma iz Turnišča, ki sicer igra za kadetsko ekipo Maribora. Slovenska reprezentanca bo v Ajdovščini odigrala dve prijateljski tekmi proti vrstnikom iz Srbije, prva tekma bo v torek 21. marca, druga pa dva dni pozneje.

Starejše pionirke Ženskega košarkarskega kluba  Pomurje iz Murske Sobote so v prvi  slovenski ligi   v  gosteh premagale ekipo Vipave z rezultatom 70:51. Za Pomurje so največ točk k zmagi prispevale: Blaža Čeh 20, Bruna Čeh 15, Miha Žekš , Lucija Cőr in Aneja Stojko pa po 8 točk; pri Vipavi se je odlikovala  Katjuša Kopačina, ki je dosegla 18 točk.

Na sklepnem turnirju lendavske pikado lige je  na Kapci   sodelovalo 64 igralcev. Med posamezniki je zmagal Denis Kokol iz ekipe Bar Matko iz Kapce pred Ivo Padarićem   tretji pa je bil Ivica Rajf ,oba iz Ekipe Bar ekstra iz Petišovec. V dvojicah  sta zmagala  Evgen Lutar in Denis Šalika. Naslov prvak v lendavski  pikado  ligi  je osvojila ekipa  Bar Matko  iz Kapce;   v posamični konkurenci pa je bil v ligi najboljši Ivo Padarić iz Ekstra bara.

Na hitropoteznem  turnirju Šahovskega kluba Železničar v Ljubljani so sodelovali tudi pomurski šahisti. Med 33. šahisti je zmagal  Boris Skok iz Komende z 10.točkami, na tretje mesto pa se je uvrstil Matjaž Kodela iz Šahovskega društva Rokada iz Lendave,  z osmimi točkami in pol, na 18. mesto pa se je uvrstil Andrej Gyergyek iz Radenske Pomgrada s šestimi točkami in pol.