V etru
Najlepše želje s čestitkami in pozdravi
Domov

Šport in šah

30 septembra 2018 Šport


Na dvodnevnem  mednarodnem košarkarskem turnirju v Murski Soboti je ekipa Radenske Creativa premagala Slovenske Konjice z rezultatom 77:72. Za soboške košarkarje, ki jih še naprej vodi trener  Peter Juteršnik so zadeli največ točk:  Igor  Spešić 21, Roman Dominko 20 in Marko Matijevič 16 točk. V tekmi za tretje mesto  je Medžimurje iz Čakovca premagalo ekipo  Guardiansa iz Gradca z rezultatom 94:76.

Drugi dan mednarodnega odbojkarskega turnirja za memorial Vladimirja Skerbinjeka  je v Mariboru soboška ekipa Panvite Pomgrada ,po petkovi  zmagi proti Gradcu ,   včeraj izgubila proti Šoštanju Topolšici z rezultatom 3:0. Za soboške odbojkarje so zadeli največ točk: Jakob Rojnik 11, Aljoša Bogožalec 10, Zlatko Pulko 7 ter Gorazd Flisar in Žan Bedrač po 5 točk.

Na mednarodnem  turnirju  v odbojki za memorial Janka  Rajnarja je v Ljutomeru nastopilo okrog 100 igralcev. Na turnirju je zmagala ekipa  Hoč, ki je v finalu premagala   ekipo  Wőrther – See Lőven iz Avstrije s 3:0 . V tekmi za tretje mesto so Radenci premagali ravenski Fužinar s 3:2. Na turnirju, ki ga je pripravil Cona center iz Murske Sobote so  za najboljšega  korektorja izbrali Miho Šijanca iz zmagovalne ekipe Hoč. Odbojkarski turnir v Ljutomeru je bil sočasno tudi dobrodelni, organizator bo zbrana sredstva namenil skladu Spominčica  za podporo perspektivnih odbojkarjev iz regije.

V  9. kolu ruske premier nogometne  lige je Ural v Jekaterinburgu premagal  Aregenal Tulo  z 2:1. Gregor Balažic iz Murske Sobote je za Ural, ki je 7. na lestvici z 11.točkami, igral celo tekmo.

V 10.kolu ekstra poljske nogometne lige je Korona v gosteh premagala Wislo z rezultatom 1:0. Zmagoviti zadetek za  Korono je dosegel Matej Pučko iz Šalinec v Prlekiji.  Zaglebie za katerega je 57. minut igral tudi Damjan Bohar iz Mačkovec  je pred domačimi gledalci izgubili proti Pogon Szecinu z 2:0. Na lestvici je  Korona na 5. mestu z 18.točkami, Zaglebie pa na 7. s 16 .točkami.

V 9. kolu prve hrvaške nogometne lige je  je Osijek v Zaprešiću premagal Inter s 3:0. Za Osijek, ki je trenutno na drugem mestu prve hrvaške lige s 17.točkami  je Erik Janža iz Puževec igral vseh 90 minut.

V  8. kolu prve slovenske mladinske nogometne lige  je v Bakovcih Mura premagala Olimpijo z 2:0. Za Muro je dosegel oba zadetka: Filip Perčić. Kadeti Mure so bili boljši od Olimpije s 3:1. Za Muro so dosegli zadetke: Vito Štrakl, Jan Bruno Kralj in Luka Hari. V prvi slovenski ligi, vzhod U – 15 pa je Vipoll iz Veržeja v gosteh premagal Miklavž z 2:0, zadetka za Vipoll sta dosegla: Nejc Brunec in Jan Rajh, tekma  med Krškim in Muro bo 30. oktobra.

V 9. kolu 2. slovenske nogometne lige je v Lendavi Nafta 1903 pred 350 gledalci igrala proti Brežicam 0:0, kar je bil že drugi zaporedni neodločen izid Lendavčanov. Priložnosti za zadetek na tekmi je bilo dovolj žal pa so napadalci bili premalo spretni pa tudi poznala se je odsotnosti poškodovanega Marka Roginića.  Na lestvici je po nepopolnem 9. kolu  v vodstvu AŠK Bravo, ki ima 20 točk, druga je Nafta z 18.točkami.

V 7.kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod so včeraj igrali takole: Radgona – Avto Rajh Ljutomer  0:0, Veržej – Turnišče  3:0 in Črenšovci – Odranci 0:2.

V nižjih nogometnih ligah pa so  igrali takole: Kema Puconci – veterani Mure 4:1, Pušča – Dokležovje 7:0 in Renkovci – Nedelica 0:0.

V 3. kolu prve B slovenske rokometne  lige je bil v Murski Soboti pred 150. gledalci   prekmursko štajerski derbi med Pomurjem in ptujsko Dravo, ki so ga dobili gostje z rezultatom 29:27. Za Pomurje so dosegli največ zadetkov: Gregor Gregorec 6, Filip Bombek 5, Marko Štumpf 4 ter Boštjan Žižek Cvetko in Vasja Kozelj po 3 zadetke; pri Dravi se je odlikoval Boštjan Koštomaj s 6 zadetki.

V 3.kolu prve B slovenske kegljaške lige za člane  je Radenska v Cerknici premagala Brest z rezultatom 5,5:2,5: Za Radensko so največ kegljev podrli: Jani Steržaj 626, Robert Rožanc 610 in Vinko Hleb 602. keglja. V ženski konkurenci prve B slovenske kegljaške lige je  Slovenj Gradec premagal Radensko s 5:3. Za Radensko so največ kegljev podrle: Marika Kardinar  in Cvetka Štiberc po 534 in Sonja Tibaut 529 kegljev.

V Športnem parku v Beltincih je Športna zveza Beltinci ob sodelovanju krajevnih društev in Združenja atletskih sodnikov Murska Sobota pripravila 12. zadnji tek za pomurski pokal. Med člani  je na 7,7 km dolgi progi  tekel najhitreje Tomaž Sraka od Grada, drugi je bil Iztok Fister in tretji Dušan Fister oba iz Kolesarskega kluba   Tropovci, tretji je bil Stanko Roškar iz Atletskega kluba Ormož in peti Franjo Kolarič iz  Tekaške sekcije Radenske. Med članicami je bila na 6,6 km dolgi sama in jo je z lahkoto premagala Karin Fister iz Kolesarskega kluba Tropovci.

Ob številnih prireditvah ob Svetovnem dnevu srca je  bil v Radencih  tudi rekreativni tek na pet km dolgi progi. V moški konkurenci je zmagal Andrej Cőr pred Endrejem Gőnterjem in Borisom Kavčičem vsi iz ekipe Borisova bežeča deca  iz Murske Sobote. V ženski konkurenci je zmagala Melita Kos  pred Moniko Vidmar in Smiljo Rosič prav tako vsi iz ekipe Borisova bežeča deca iz Murske Sobote.

V 2.kolu prve slovenske šahovske lige, vzhod je v Murski Soboti   Fram igral proti Rokadi iz Lendave 3:3, Slovenj Gradec pa je premagal  II. ekipo Radenske Pomgrada s 4:2.

V 2. kolu 2. slovenske šahovske lige, vzhod je Messer iz Ruš premagal Gornjo Radgono s 4:2, Ljutomerska sekcija Radenske Pomgrada pa je premagala Kamnico z rezultatom 3,5:2,5. V 3. kolu pa sta  ljutomerska sekcija Radenske in  Messer iz Ruš igrala 3:3, Brežice pa so premagale Gornjo Radgono s 5:1.

Na Murskem valu boste že  po 13.uri lahko spremljanji v živo našega posebnega reporterja z nogometne tekme Mura – Maribor,ki jo bo spremljalo 5.000 gledalcev, prvo javljanje je načrtovano za okrog 13.ure in pet minut.