V etru
Nedeljska kuhinja
Domov

Šport in šah

1 oktobra 2018 Šport


Jutri ob 18.uri bo v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti praznik namiznega tenisa. Ženska namiznoteniške  reprezentanca Slovenije v postavi: Aleks Galič, Katarina Stražar  in Ana Tofant se bo pod vodstvom selektorke Andreje Ojsteršek  v četrti  kvalifikacijski tekmi za uvrstitev na evropsko prvenstvo  pomerila z žensko reprezentanco Poljske. Gostje sicer veljajo za favoritke toda gledalcem  v Murski Soboti se vseeno obeta izjemna namiznoteniška tekma na evropski ravni.

Na 28. Kajuhovem memorialu v namiznem tenisu v Ljubljani so med  198 igralci iz Italije, Avstrije in Slovenije sodelovali tudi igralci obeh pomurskih namiznoteniških klubov.  Pri mlajših kadetih je  ekipno mešana ekipa Sobota – Kajuh Slovan v postavi: Eva Horvat in Enya Moltara zasedla prvo mesto.  Pri kadetih je ekipa puconske Keme v postavi: Jure Smodiš, Jan Lipič in Nino Šegula osvojila drugo mesto po porazu v finalu proti Mengšu s 3:1.  Mešana ekipa kadetinj v postavi: Blažka Harkai iz Keme in Kiara Šegula, ki igra v Avstriji pa je bila prava tako druga, v finalu je utrpela poraz proti ekipi Interdiskonta/Mengša s 3:1.

Na mednarodnih kasaških dirkah v Budimpešti je na 1900 metrov dolgi progi nastopila tudi Vanilla MMS in na vajetih  Mitje Slaviča iz Kasaškega kluba Ljutomer in  zasedla prvo mesto.

Na teniškem turnirju v Murski Soboti je med 20.igralci zmagal Luka Premzel iz Murske Sobot, ki je bil v finalu boljši od Anžeta Gartnerja iz Ljubljane. Tretje mesto na teniškem turnirju v Murski Soboti, ki je potekal na osmih igriščih ,  sta si razdelila: Robert Cőr s Tišine  in Dominik Sedonja iz Rakičana.

Igralke Ženskega odbojkarskega kluba Sobota so uspešno začele z novo tekmovalno sezono. V drugem kolu pokala Slovenije so Sobočanke  v gosteh premagale ekipo Črne na Koroškem s 3:0 ter se uvrstile v tretje kolo tekmovanja, kjer se bodo  v sredo  pomerile z ekipo Prevalj. Uspešne so bile tudi kadetinje, ki so na kvalifikacijskem turnirju za uvrstitev v A skupino  v Murski Soboti  premagale Lendavo in Puconce obakrat z 2:0.

Na 18. kolesarskem maratonu v okviru akcije Slovenija kolesari je v Puconcih na  štirih progah v nedeljo kolesarilo 295 udeležencev. Najstarejša kolesarja sta bila 88 letni Ivan Čuček in 82 letna Irena Fartek, najštevilčnejša skupina  je bila iz Sindikata vzgoje in izobraževanja s 23, kolesarji. Najhitreje pa so kolesarili v Puconcih;   na 17 km dolgi  Rene Žižek, na 30 Franc Smolko,  na 50 Zoran Antolin in Mitja Bagari ter na 68 km dolgi progi Primož Obal .

V  4.kolu mednarodne lige v malem nogometu za veterane so igrali takole: Monošter – Gornji Petrovci 3:0, Matjaševci – Radovci/Breza 5:8, Veterani Grada – Slovenska vës 1:4 in Tromejnik Kuzma – Srebrni breg Martinje  6:0. Na lestvici voditi ekipi Slovenske vësi in Monoštra, ki sta zbrali po 9 točk.

V 6.kolu 43. šahovske olimpijade v  gruzijskem Batuju  je moška reprezentanca Slovenije premagala Novo Zelandijo z rezultatom 2,5:1,5. Za slovensko šahovsko reprezentanco je pol točke k zmagi ekipe prispeval tudi Boris Markoja iz Turnišča.