V etru
Najlepše želje s čestitkami in pozdravi / Alboom
Domov

Šport in šah

2 oktobra 2018 Šport


Lokostrelski klub Lendava je  v športnem parku  v Petišovcih pripravil dvodnevno tekmovanje lokostrelcev   na katerem je sodelovalo 111  tekmovalcev  iz Madžarske, Hrvaške in Slovenije. Na odprtem  državnem prvenstvu je  med dečki   Niko Horvat  z ukrivljenim lokom  in 658.krogi ubranil lanski naslov državnega prvaka. Mihael Biro je bil s sestavljenim lokom in  549.krogi drugi in je   osvojil naslov državnega podprvaka. V kategoriji mlajših dečkov je bil Nik Komaricki z ukrivljenim lokom četrti, Lars Somi pa je med člani z ukrivljenim lokom zasedel tretje mesto, zadel je 445 krogov. Med Ljutomerčani je bil med veterani Vekoslav Filipič z ukrivljenim lokom peti in Marjan Kokol s sestavljenim lokom šesti.

V nadaljevanju mednarodne avstrijske lige v hokeju na travi je moška ekipa Moravskih Toplic v Avstriji premagala hokejiste Linza z rezultatom 4:3. Za Moravske Toplice so dosegli zadetke: Erik Hari dva ter Peter Fras in Dejan Kučan po enega.

V tretjem kolu območne kegljaške lige  je  Lendava v  gosteh premagala Tehnotim iz Pesnice z rezultatom 7:1. Za Lendavo so največ kegljev podrli: Bojan Potočnik  545,  Boris Tisović 536 in  Uroš Zadravec 530 kegljev.  II. ekipa Radenske iz Murske Sobote  je v gosteh premagala II. ekipo Miklavža   s 6:2. Za Radensko so največ kegljev podrli:  Dušan Pohovnikar  550, Franc Šebjanič 525 in Franc Prapotnik 503 keglje.

V prvenstvu Slovenije za pionirje U – 12  in U – 14 so v Radovljici sodelovali tudi pomurski atleti.  V kategoriji U – 12 je v teku na 60 metrov bila v B finalu četrta Klara Janža iz Atletskega kluba Pomurje v času 9,21. V štafeti 4 x 200 metrov je bila Osnovna šola I Murska Sobota v postavi: Vesna Mate, Ula Trajbarič, Lara Horvat in Ines Horvat šesta.  Med pionirji je bil v teku na 600 metrov četrti Tvit Trajbarič iz Pomurja v času 1:51,30, v konkurenci pionirk kategorije U – 12 pa je bila Lara Horvat iz Osnovne šole I Murska Sobota v času 1:55,12 četrta.

V 5. kolu pomurske lige v malem nogometu na travnatih igriščih so igrali takole:  Bakovci – Sobota 4:2, Meteor Melinci .  Klub mladih Odranci  6:1, Tešanovci – Teleing Razkrižje 3:2, Čarda Martjanci –  Trnje 2:7 in Bobri Dolnja Bistrica – Elbo Gomilica 0:1. Na lestvici vodita ekipi Trnja in Tešanovec z 12.točkami na tretjem mestu pa je Meteor iz Melinec z 10.točkami.

V 7. kolu 43. šahovske olimpijade, ki poteka v mestu Batumi v  Gruziji je moška reprezentanca Slovenije premagala Singapur s 3:1. Boris Markoja iz Turnišča je tokrat  svoj dvoboj izgubil.

V 3. kolu  prve državne šahovske lige, vzhod je v Murski Soboti II. ekipa Radenske Pomgrada  premagala Celjski šahovski klub s 3,5:2,5. Za soboško ekipo  so zmagali: Marko Coklin, Jaka Meglič in Matej Grah, remiziral pa je Jože Gruškovnjak. Rokada iz Lendave pa je igrala 3:3 proti Slovenj Gradcu. Za Rokado  je zmagal Daniel Pukl, remizirali pa so: Tamas Horvath, Luka Šolmajer, Branko Vidič in Matjaž Kodela.  Tekmovanje se bo nadaljevalo  12. oktobra na Ptuju.