Domov

Šport in šah

3 oktobra 2018 Šport


V Murski Soboti  so  včeraj    gledalci lahko spremljali uradni evropski namiznoteniški dvoboj med ženskima reprezentancama Poljske in Slovenije, ki ga je dobila po pričakovanju reprezentanca Poljske s 3:0. Kvalifikacijski dvoboj v 4. kolu kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu prihodnje letu v Franciji so dobile gostje tudi zaradi višje rangiranih igralk, Slovenija pa je igrala v postavi:  Aleks Galič, Katarina Stražar in Ana Tofant.  Več o dvoboju in o tem, da bo letos  v Murski Soboti  20. novembra še kvalifikacijski  dvoboj moških  namiznoteniških reprezentanc Slovenije in Romunije bomo na Murskem valu poročali v nedeljskem športnem popoldnevu.

Na mednarodnem tekmovanju v judu za pokal Ljutomera v organizaciji Športnega društva Prleške judo šole so med 99 mladimi judoisti iz Hrvaške in Slovenije moštveno zmagali  mladi tekmovalci  Partizana Ljutomer.  Posamično  sta med mlajšimi kadeti zmagala v svojih kategorijah Luka Denša iz Kluba borilnih veščin Lendava in Blaž Küplen iz Judo kluba Murska Sobota in med mlajšimi kadetinjami  Diana Šterman iz Partizana Ljutomer. Med starejšimi dečki sta  zmagala  Tim Filipič iz ljutomerskega Partizana in David Lang iz Murske Sobote.  Med starejšimi deklicami  so bile zmagovalke po  kategorijah:  Urška Rižnar  in Lara Grnjak iz Partizana Ljutomer, Mia Kovač iz Judo kluba Lendava in Maša Slavinec iz Križevec pri Ljutomeru.

Selektor slovenske nogometne reprezentance za igralce do 19 let  Agron Šalja je za kvalifikacijski turnir  za nastop na evropskem prvenstvu od 10. do 16. oktobra ,ki bo na Madžarskem,  povabil v reprezentanco 19 nogometašev, ti  se bodo v petek 5.oktobra zbrali na Brdu pri Kranju.  Med povabljenimi nogometaši je tudi  Žan Kolmanič iz Veržeja sicer član Nogometnega kluba Maribor.

V 4. kolu pomurske  upokojenske lige v vrtnem kegljanju so  v moški konkurenci igrali takole: Kobilje – Murska Sobota  461:433, Mačkovci – Bodonci  514:501,Črenšovci – Puconci 463:480 in Moravske Toplice – Beltinci 533:479. Najboljši posameznik je bil Rihard Car iz Mačkovec, ki je podrl 116 kegljev. V ženski konkurenci  so bili doseženi naslednji rezultati: Kobilje – Murska Sobota  485:456, Mačkovci – Bodonci 483:533, Črenšovci – Puconci 506:489 in Moravske Toplice – Beltinci 440:415. Najboljša posamično je bila Hedvika Sočič iz Bodonec, ki je podrla 121 kegljev.

V 7 .kolu  Ravenske lige v malem nogometu na Tišini so igrali takole:  Černelavci – Dobel  Rankovci 6:1, Kučnica  Korovci – Vivat Černelavci  1:1, Borejci – Satahovci  3:0, Krog – Krajna 2:5, Tropovci/Tišina – Kupšinci 1:2, Mladinec Murski Črnci – Petanjci 7:3 in Gradišče – Mister baby Gederovci 0:7. Na lestvici vodijo Kupšinci s 17.točkami.

V 8., predzadnjem, kolu 43. šahovske olimpijade v Gruziji je moška reprezentanca Slovenije premagala  Belgijo s 3:1. Eno zmago k uspehu reprezentance je prispeval tudi Turniščan Boris Markoja.

V Zgornji Polskavi   je 22 šahovskih ekip odigralo tri kola v 3. slovenski šahovski ligi, vzhod. Po treh kolih vodi   Črna s 24.točkami. Med pomurskimi ekipami je Lendava na 11. mestu z 9 točkami – za Lendavčane je Leon Dunjko zbral dve točki in Jože Gaber točko in pol. Na 17. mestu je I. ekipa Radenske Pomgrada iz Murske Sobote   s 6.točkami, Matjaž Cigüt je za ekipo zbral točko in pol. Na 19. mestu pa je II. ekipa Radenske Pomgrada ;   dve točki za ekipo je osvojila Ema Lukač.  Nadaljevanje lige  bo 13. oktobra v Kamnici.