V etru
Druga jutranja kronika
Domov

Šport in šah

4 oktobra 2018 Šport


V prvi kvalifikacijski  nogometni tekmi ženskih reprezentanc U – 19 za nastop na evropskem prvenstvu  je  reprezentanca Slovenija v švedskem Vejbyju premagala Izrael z rezultatom 1:0. Edini zadetek je iz 11 metrovke dosegla  Kaja Korošec , članica beltinskega nogometnega  kluba. Za reprezentanco so igrale tudi Zala Meršnik, Sara Agrež, Sara Makovec in Neli Hoffman vse iz Ženskega nogometnega kluba Telemach GMT Beltinci. Naslednjo tekmo bo slovenska reprezentanca na Švedskem igrala v soboto 6. oktobra  proti reprezentanci Kazahstana.

Na mednarodnem teniškem turnirju v Pekingu je Andreja Klepač članica Teniškega kluba Murska Sobota s Španko Mario Jose Martinez v osmini finala premagala ameriško – nemško navezo Raquel Atawa / Anna Lena Grünefeld s 6:7, 7:5 in 10:7. Slovensko španska dvojica se je z zmago uvrstila v četrtfinale turnirja na Kitajskem, kjer se bosta pomerili z drugima nosilkama češko dvojico: Hlavackovo  in Strycovo.

Na 22. državnem prvenstvu  v streljanju s samostrelom  na razdalji 10 metrov so v Ormožu dosegli lep uspeh člani Strelskega društva Štefan Kovač iz  Turnišča, ki so v postavi:    Tadej Žalik ter Gregor in Uroš Maučec s 1653.krogi osvojili moštveni naslov državnega prvaka, drugi je bil  Kovinar iz Ormoža s 1614.krogi.  V odsotnosti lanskega posamičnega državnega  prvaka Roberta Markoje je letos postal posamični državni prvak  Tadej Žalik, ki je zadel 560 krogov, drugi je bil  Gregor Maučec s  549.krogi in četrti Uroš Maučec, ki je zadel 544 krogov. Strelci bodo jutri in v soboto zbrani na 21. tekmi za pokal Gornje Radgone v streljanju s standardno zračno puško, kjer bo nastopilo kar 17 moških in 10 ženskih ekip iz Avstrije in Slovenije.

V  zaostalem srečanju 3. kola pokalnega tekmovanja na območju Medobčinske nogometne zveze Lendave je drugo ligaška ekipa Nafte 1903 v gosteh pred 120. gledalci  premagala Kobilje s 3:0, ob polčasu je bil izid 0:0. Za Nafto sta dosegli zadetke:  Damir Zeljko dva in Dino Cvrtila enega.

Društvo nogometnih trenerjev Murska Sobota je v soboški Fazaneriji  pripravilo  seminar za nogometne trenerje ,ki so člani Združenja nogometnih trenerjev Slovenije.  Med 85. udeleženci seminarja je bilo tudi 10 trenerjev iz Območnega društva nogometnih trenerjev Lendava.  Tema seminarja v Murski Soboti je bila ogrevanje  nogometašev pred tekmo. Seminar je vodil Dominik Kovačič, kot demonstratorji pa so na igrišču Mure sodelovali  mladi nogometaši Mure. Naslednji seminar bo v mesecu novembru v Lendavi, ki ga bo vodil nekdanji nogometni selektor dr. Zdenko Verdenik.

V  6.kolu Goričke lige v malem nogometu  so igrali takole:  Čepinci – Neradnovci 1:4, Gornji Petrovci – Stanjevci 15:1,  Pizzerija Kučan Križevci – Dolenci 2:3, Isyp Šalovci –  Srebrni breg Martinje 1:12, Hajduk Adrijanci – Inter Dolič 3:3 , Lucova – Carioke Markovci  7:2, Domanjševci so bili prosti. Na lestvici vodijo Gornji Petrovci  z 18.točkami.

V  9. kolu  šahovske olimpijade, ki poteka v Gruziji , so  slovenski šahisti odigrali  dvoboj proti Egiptu in iztržili izid 2:2. Za slovensko reprezentanco je remiziral tudi Turniščan Boris Markoja.  Danes igra Slovenija proti Moldaviji. Trenutno na lestvici med 185. ekipami vodi Poljska s 16.točkami, Slovenija ima na 24. mestu 12 točk.