Domov

Šport in šah

5 oktobra 2018 Šport


V ljubljanskih Stožicah so na kasaških dirkah  ljutomerski kasaški vozniki bili trikrat med zmagovalci , dobili pa so tudi dirko za državno prvenstvo 2 letnih kasačev. V dirki za državno prvenstvo je  zmagala Varele HB na vajetih Jožeta Sagaja mlajšega , drugi je bil Princ pod taktirko Jerneja Slaviča in tretja Finejša z voznikom Markom Slano. V preostalih dirkah  je v drugi dirki zmagal Just do it s Primožem Kristlom in v peti dirki Paolendry Like na vajetih Marka Slaviča, ki je tokrat tekmoval za Kasaški klub Stožice.

V  prvem kolu prve slovenske košarkarske lige za kadetinje so  igralke Ženskega košarkarskega kluba  Pomurje iz Murske Sobote  v gosteh  premagale   Domžale  z rezultatom 59:45. Za soboške košarkarice so zadele največ točk:  Bruna Čeh 16, Aneja Stojko 11, Lucija Cőr 9  Mia Žekš 8 in Ana Lukač 7 točk.  Pri Domžalah je Klara Papič zadela 14 točk, Pomurke bodo že jutri, v 2. kolu,  gostovale v Slovenskih Konjicah pri B ekipi Konjic.

V prvem kolu pokalnega tekmovanja Špar v košarki je Radenska Creativ v Murski Soboti premagala  ekipo Konjic  z rezultatom 82:74. Za soboške košarkarje so največ točk k zmagi prispevali: Roman Dominko 26,  Valentin Tratnik 18, Jernej Juteršnik 10 ter Luka Pojbič Kovačič 7 točk. Pri Konjicah se je odlikoval  Žiga Šrot z 21.točkami. Povratna tekma bo na programu  v torek 9. oktobra v Slovenskih Konjicah.

Na Poljskem poteka  mini kvalifikacijski  nogometni turnir deklet starih do 17 let, kjer sodelujejo reprezentance  Škotske, Slovaške, Litve in Poljske. Na turnirju sodeluje kot pomočnica  sodnice  tudi  mednarodna sodnica Staša Špur iz Murske Sobote, nekdanja igralka Ženskega nogometnega kluba Pomurje Beltinci.

V  4. kolu Dolinske veteranske lige v malem nogometu so igrali takole: Meteor Melinci – Tropicano Bistrica  6:3, Torcida  Lakoš – Gomilica  8:1, Ižakovci – Črenšovci 3:8, Odranci – Aluvar Gančani 7:2 in Lipa – Beltinci 3:5. Na lestvici vodijo Črenšovci z 12.točkami pred Gomilico in Lipo, ki sta zbrala po 7 točk.

V nadaljevanju  šahovske olimpijade v Gruziji, kjer sodeluje kar  185 moških ekip je reprezentanca  Moldavije premagala Slovenijo z rezultatom 3,5:0,5 točke.  Turniščan Boris Markoja ,kot debitant v članski reprezentanci ,  je tokrat svoj reprezentančni dvoboj izgubil. Danes igra Slovenija še zadnji dvoboj proti reprezentanci Kube.

Na hitropoteznem šahovskem turnirju v organizaciji Gostilne Taborka v Mariboru je med 18. šahisti zmagal Darko Šardi iz Frama z 10.točkami. Na 9. mesto se je uvrstil Nino Cmor iz Moravskih Toplic, član Radenske Pomgrada, ki je zbral 6 točk in pol.