V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

7 oktobra 2018 Šport


Športno strelsko društvo Gornja Radgona je na  strelišču v Gornji Radgoni pripravilo 22. mednarodno strelsko tekmovanje v standardno zračno puško v moštveni in posamični konkurenci. Med 54.  strelci iz Avstrije in Slovenije je moštveno med 15. ekipami  zmagalo Strelsko društvo Kovinar iz Ormoža s 1853,4.  krogi  pred Štefanom Kovačem iz Turnišča in Športno strelskim društvom Murska Sobota. Na četrto mesto so se uvrstili strelci Gančan in na peto strelci Kolomana Flisarja s Tišine.  Posamično je  v absolutni konkurenci zmagala  reprezentantka Urška Kuharič  iz Kovinarja s 626,3. krogi, drugi je bil Mitja Černi iz Gančan, tretja Antonija Kosi  iz Ljutomera. Na četrto mesto se je uvrstil Aleksander Karlon iz Gradca in na peto Nuša Žnidarič  iz Kovinarja.

V drugi kvalifikacijski nogometni tekmi za nastop na evropskem prvenstvu je  v švedskem Vejbyju  ženska reprezentanca Slovenije U – 19  premagala Kazahstan kar s 14:0.  Najbolj se je odlikovala Nika Pintarič iz Olimpije s 5 zadetki, med strelkami pa so bile tudi članice Ženskega nogometnega kluba Telemach GMT Beltinci: Sara Makovec 2 ter po enega Kaja Korošec in Eva Potočnik iz prekmurskega kluba pa so  igrale   še Zala Meršnik, Sara Agrež in Ines Sok. Naslednjo kvalifikacijsko tekmo bodo Slovenke igralke v torek 9. oktobra proti Švedski.

V 12.kolu prve slovenske nogometne lige Telekom so Domžale po prednosti  z 2:0 in samo z 9 igralci ob koncu tekme iztržile izid 2:2 proti Muri. Za Muro je dosegel oba zadetka Rok Sirk in to v 87. in 90. minuti tekme.

Celje je izgubilo pred domačimi gledalci proti Olimpiji s 3:1, vodilni zadetek za Celjane je dosegel Mitja Lotrič z Vaneče.

Nogometaši Maribora so v Ljudskem vrtu premagali Aluminij z 2:1. Za Mariborčane je do 70. minute igral tudi Dare Vršič iz Segovec pri Apačah.

V 10.kolu v   ruski premier ligi je Kazan premagal Ural iz Jekaterinburga z 1:0. Za Ural, ki je  9. na lestvici med 16.ekipami,  je celo tekmo igral tudi Gregor Balažic iz Murske Sobote.

V  10.kolu druge slovenske nogometne lige je Bilje igralo proti Nafti 1903 2:2. Za Nafto sta dosegla zadetka: Alen Ploj in Vedran Vinko.

V  8. kolu 3. slovenske nogometne lige so Odranci v Ljutomeru premagali Avto Rajh Ljutomer z 2:0, v Gornji Radgoni pa je bil Veržej boljši od Radgone z 2:0.

V 9.kolu prve slovenske mladinske nogometne lige je Radomlje premagalo Muro z 2:0, v kadetski konkurenci pa sta Radomlje in Mura igrala 1:1, za Muro je dosegel zadetek: Jan Bruno Kralj.

V 9. kolu prve slovenske nogometne lige, vzhod U – 15 je  Mura premagala Tabor iz Maribora s 3:0. Za Muro so dosegli zadetke: David Graj, Žan Buček in Vid Štefanec.  Krško pa je v Veržeju premagalo Vipoll s 3:2. Za Vipoll sta dosegla zadetka: Niko Houbar in Matic Donša.

V nižjih  pomurskih nogometnih ligah pa so igrali takole: Radenska Slatina – Bistrica 1:0, Čentiba – Renkovci 4:1, Bakovci – Rotunda Selo 0:0 in Pušča – Apače 4:1.

V drugem kolu prve slovenske namiznoteniške lige je  Krka v Novem mestu premagala  kadrovsko oslabljeno puconsko Kemo z rezultatom 5:1. Za Kemo je edino zmago osvojil Tomaž Pelcar.  Tekma med Soboto in Interdiskontom z Raven je preložena in bo odigrana v četrtek 11. oktobra v Murski Soboti.

V drugem kolu prve B slovenske rokometne lige za člane je Slovenj Gradec premagal  soboško Pomurje z rezultatom  37:26. Za Pomurje so dosegli največ zadetkov: Jan Osterc 7, Jernej Hedl  4 ter Dorian Kocan in Marko Jankovič po 3; pri Slovenj Gradcu se je odlikoval  Kenan Pajt z 8. zadetki.

V prvem kolu  2. slovenske rokometne lige za člane je Sevnica v Radencih pred 150 gledalci  premagala radgonski Arcont z rezultatom 34:26, ob polčasu je bil izid 14:12. Za Arcont so dosegli največ zadetkov: Matej Rojt 12, Boštjan Šijanec in Marko Cotić po 4 ter Tine Podlunšek in  Jan Benko po 2 zadetka; pri Sevnici se je odlikoval  Tomaž Kolman z 8. zadetki.

Na odbojkarskem turnirju v Črnučah ob odprtju nove telovadnice so  odbojkarji Panvite Pomgrada iz Murske Sobote zasedli prvo mesto. V prvi tekmi so soboški odbojkarji premagali Hoče  s 3:0. Za Panvito Pomgrad so največ točk zadeli: Aljoša Bogožalec 22, Jakob Rojnik 8 in Zlatko Pulko 7 točk.  V drugi tekmi  je Panvita Pomgrad premagala še  Črnuče z 2:1. Za soboško ekipo so zadeli največ točk: Zlatko Pulko 16, Jakob Rojnik 14 in Aljoša Bogožalec 8 točk.

V 4. kolu v  območni kegljaški ligi  je  II .ekipa Radenske iz Murske Sobote  na kegljišču Vikenda v Radencih   premagala III. ekipo Ceršaka  s 6,5:1,5. Za Radensko so največ kegljev podrli:  Robert Rožanc 575, Oto Kos 549 in Dušan Pohovnikar 541 kegljev.

Na odprtem šahovskem turnirju v pospešenem šahu je v Gradišču med 20. šahisti zmagala Lea Števanec iz Rankovec, članica kranjskega šahovskega kluba s 6.točkami.  Na drugo mesto se je uvrstil Darko Šardi  iz Frama s petimi točkami in pol, tretji je bil Martin Mohar iz Gornje Radgone  na četrto mesto pa se je uvrstil Jaka Kočar iz Radenske Pomgrada, oba sta zbrala po 5 točk.