Domov

Šport in šah

8 oktobra 2018 Šport


Športna zveza Moravske Toplice je na 3. Prekmurski mali maraton v Moravske Toplice privabila  357 tekačev v različnih starostnih kategorijah in na različnih razdaljah. Na 21 km dolgi progi je zmagal Martin Ocepek iz Domžal v času 1:15,11 med pomurskimi tekači je bil lanski zmagovalec Matej Fujs iz Lemerja, član Športnega društva Maratonec  letos tretji. Med članicami  je zmagala Petra Jenko iz Ormoža v času 1:35,54 med pomurskimi tekači je bila Smilja Rosić iz ekipe Borisova bežeča deca tretja.  Preglejmo še nekaj uvrstitev ostalih pomurskih tekačev. Na 11 km dolgi progi je bil drugi Dejan Preindl iz ekipe Prevozi bolnikov Bratonci, četrti  Matej Temlin iz Športnega društva Team turbo Tropovci  peti pa je bil Tomaž Sraka od Grada. V ženski konkurenci je bila druga Marija Števanec iz Borejec. Na 5,5 km dolgi progi  sta obe zmagi ostali v Pomurju.  V moški konkurenci je zmagal Aleš Zver iz Odranec, drugi je bil Anej Cigüt iz Bratonec in četrti Dušan Fister iz Kolesarskega kluba Tropovci. V ženski konkurenci je na 5,5 km dolgi progi bila najhitrejša  Andreja Gorčan iz  ekipe  Save iz  Moravskih Toplic.

Končano je bilo državno in pokalno prvenstvo v motokrosu za leto 2018. V Orehovi vasi je na  zadnji dirki v razredu do 85 ccm zasedel peto mesto Anej Ilič iz Hrastje Mote, član soboškega avto moto društva. V skupni uvrstitvi za leto 2018 je Ilič  zasedel  s 166.točkami drugo mesto. V pokalnem tekmovanju je Anej Ilič s 138.točkami osvojil naslov pokalnega prvaka v razredu do 85 ccm. V letu 2019 bo Ilič nastopil z  močnejšim motorjem  v razredu do 125 ccm.

V 10.kolu hrvaške nogometne lige  je v derbiju kola v Splitu Osijek  pred 8545 gledalci  premagal Hajduk z 2:0. Za Osijek je igral celo tekmo tudi Erik Janža z Vaneče. Na lestvici še naprej vodi zagrebški Dinamo s 24.točkami, Osijek na drugem mestu pa ima 20 točk.

V  11- kolu ekstra poljske  nogometne lige  sta Korona in Jagelbina igrali 1:1. Za Korono je dosegel zadetek Matej Pučko iz Šalinec. Na lestvici je Korona  na  6. mestu z 19.točkami.

V nadaljevanju avstrijske lige v hokeju na travi so  bili hokejisti Moravskih Toplic znova uspešni saj so na gostovanju premagali ekipo THC Dunaj s 5:0. Za Moravske Toplice so dosegli zadetke: Julien Panker, Tadej Tivadar, Sašo Dervarič, Emil Hari in Filip Bencik.

Na reki Savi pri Brežicah je bila zadnja tekma državne lige v športnem ribolovu za veterane, kjer so dosegli odlične rezultate tudi pomurski ribiči, ki nastopajo za Ribiški družini Koper in Majšperk.  Na druga mesta  v sektorjih  so se uvrstili Željko Mavrič, Gusti Prelog in Zoran Vidic ,ki nastopajo za Koper, peti  je bil Mito Matjašec, ki tekmuje za Majšperk. Na zadnji tekmi so moštveno zmagali Koprčani,  posamično  pa se je Zoran Vidic iz Murske Sobote uvrstil na četrto in Miro Matjašec iz Radenec na šesto mesto.

V 5.kolu mednarodne veteranske lige v malem nogometu  sta bili odigrani samo dve srečanji, dosežena pa sta bila naslednja rezultata: Srebrni breg Martinje – Gornji Petrovci 1:6 in  Radovci/Breza  –  veterani Grada 4:1. Tekmi: Slovenska vés – Tromejnik Kuzma in Monošter – Matjaševci  sta bili preloženi. Na lestvici  po nepopolnem 5. kolu vodi združena ekipa Radovci/Breza z 10.točkami pred Slovensko vésjo in Monoštrom, ki sta zbrali po 9 točk.

V Murski Soboti je bilo moštveno državno prvenstvo v šahu za mlade do 12. leta  starosti. Med 12 letniki je zmagala Nova Gorica s 16.točkami, I. ekipa Radenske Pomgrada iz Murske Sobote je bila med 18. ekipami deseta. V soboški ekipi,  nastopila  so lahko tudi dekleta se je izkazala Ema Lukač s petimi točkami.  Med dekleti je  med  12. ekipami zmagalo Kočevje  z 11.točkami,  ekipa Radenske Pomgrada je bila deveta, Eva Žlebič je zbrala za soboško ekipo 5 točk.

Jutri ob 17.45  se bo v klubskih prostorih Šahovskega društva Radenska Pomgrad začelo 31. pomursko prvenstvo v pospešenem šahu, sočasno bo tudi pomursko prvenstvo za starostno kategorijo U – 12.