Domov

Šport in šah

9 oktobra 2018 Šport


Pomurski modelarji so bili uspešni na osmih mednarodnih tekmovanjih saj so tekmovali v Krbavskem polju na Hrvaškem, Žabokrekyju na Slovaškem, v Prilepu v Makedoniji in v Coppannoriju  v Italiji. Najbolje se je odrezal Vladimir Sičov iz Društva modelarjev Pomurja,   ki je  bil v kategoriji F l C kar trikrat  med zmagovalci  dosegel pa je tudi eno drugo in eno tretje mesto.   Boštjan Bagari iz Aerokluba Murska Sobota  je na tekmi svetovnega pokala na Hrvaškem  v kategoriji F l A z večjimi modeli osvojil   četrto mesto.  V mladinski konkurenci  svetovnega pokala je bil Martin Bencik drugi, Žiga Tomašev dvakrat tretji, oba iz Društva modelarjev Pomurja, Maj Habjanič iz Aerokluba Murska Sobota pa je zasedel tretje mesto. Žal je Martin Bencik lanski evropski prvak  ta čas z zlomljeno nogo in je tako odmaknjen od tekmovališč.

Na 6. mednarodnem tekmovanju  »Grobničan pokal« v športnem  karateju na Reki so bile med 454 karateisti iz štirih držav uspešne  mlade ljutomerske karateistke. V katah  sta v svojih starostnih kategorijah zasedli prvo mesto Taja Plohl in Nuša Janžekovič, drugo mesto je zasedla Hannah Vela Rauter in tretje Tija Janžekovič. V borbah  so zasedle tretja mesta:  Taja Plohl, Nuša Hanžekovič in Hannah Vela Rauter.  Prvo mesto  v borbah si je priborila Tija Janžekovič, tretji pa je bil v svoji težnostni kategoriji še Nick Škoflanc vsi iz karate sekcije ljutomerskega Partizana.

Na državnem prvenstvu  v balinanju  za invalide so v Postojni  izjemen tekmovalni uspeh dosegle članice Medobčinskega društva invalidov Gornja Radgona v postavi Cvetka Zorec, Natalija Dolamič in Zofka  Frank.  V finalu je nastopilo osem ekip, radgonske tekmovalke pa so prvič v zgodovini društva osvojile naslov državnih prvakinj. Radgončani imajo v svojem društvu  okrog 500 članov in članic, treninge pa člani društva opravljajo  na balinišču ob Domu starejših občanov Gornja Radgona.

V drugem kolu prve slovenske kadetske košarkarske lige U – 17 so košarkarice Pomurja iz Murske Sobote   gostovale v Slovenskih Konjicah in tam premagale B ekipo Konjic z rezultatom  57:38. Za Pomurje so največ točk k zmagi prispevale: Mia Žekš 16, Anja Stojko 13 in Bruna Čeh 12 točk. Pri gostiteljicah je bila najbolj učinkovita Aljoša Sivka s 13.točkami.

V  5.kolu pomurske lige upokojenske lige v  vrtnem kegljanju za moške so igrali takole: Bodonci – Črenšovci 456:455, Murska Sobota – Mačkovci 511:482, Beltinci – Kobilje 495:507 in Puconci – Moravske Toplice 440:459. Najboljši posameznik je bil Štefan Kozar iz Murske Sobote s 117.podrtimi keglji, moštveno pa vodita ekipi Kobilja in Murske Sobote. V ženski konkurenci pa so igrali takole: Bodonci – Črenšovci 475:434, Murska Sobota – Mačkovci 498:450, Beltinci – Kobilje 425:494 in Puconci – Moravske Toplice 459:415. Najboljša igralka v 5.kolu je bila Zdenka Uljančić iz Kobilje a 111.  podrtimi keglji; moštveno pa  vodi Kobilje pred Bodonci.

V 6. kolu pomurske lige v malem nogometu na travnatih igriščih   so igrali takole:  Sobota – Tešanovci 3:11, Klub mladih Odranci – Bakovci 7:5, Bobri Dolnja Bistrica – Meteor Melinci  6:1, Teleing Razkrižje – Čarda Martjanci 6:2 in Elbo Gomilica – Trnje 8:2. Na lestvici vodijo Tešanovci s 15.točkami pred Teleingom iz Razkrižja, ki ima 13 točk in Gomilico, ki  je na tretjem mestu zbrala 12 točk.

Na hitropoteznem šahovskem turnirju  Šahovskega kluba Branik je  v Mariboru med 26. šahisti zmagal Dragan Simić iz Branika s 7.točkami, na četrto mesto se je uvrstila Prekmurka Lea Števanec, ki je zbrala 6 točk.  Pomurski šahisti  bodo danes ob 17.45 v Murski Soboti v društvenih prostorih začeli 31. pomursko prvenstvo v pospešenem šahu.