Domov

Šport in šah

18 marca 2017 Šport


V drugem kolu mednarodnega teniškega turnirja v ameriškem Indian Wellsu  je Andreja Klepač članica Teniškega kluba Murska Sobota v igri ženskih dvojic s Španko Mario Jose Martinez Sanchez izgubila dvoboj proti šestima nosilkama Kitajki Yuang Jan Chan in Švicarki Martini Hingis s 6:1 in 7:5. Katarina Srebotnik je z Američanko Abigail Speers končala nastop v ženskih dvojicah  že v prvem kolu.

V vnaprej odigranem srečanju 16. kola v prvi slovenski namiznoteniški ligi za  člane je sinoči v Puconcih Kema brez prvega igralca ekipe Bojana Ropoše  premagala Arrigone iz Izole z rezultatom 5:1. Za Kemo sta po dvakrat zmagala Tomaž Pelcar in Dominik Škraban ter enkrat Luka Norčič; za Arrigone je zmagal Erik Pavlin. Na lestvici vodita po nepopolnem 16. kolu novomeška Krka in puconska Kema  z 28.točkami, Arrigoni  so na petem mestu zbrali 16 točk.

V ženski konkurenci  16. kola  prve slovenske namiznoteniške lige  so Arrigoni premagali Kemo z rezultatom 5:1. Za Kemo je edino zmago osvojila Staša Matis; za Arrigone pa sta po dvakrat zmagali: Urška Čokelj in Lea Pavlin ter enkrat Katarina Sterć. Na lestvici  vodi Muta, ki ima 26 točk, drugi Arrigoni so zbrali 22 točk, Kema na sedmem mestu pa ima osem točk.

V Celju je bilo državno prvenstvo v steznem kegljanju za paraplegike in sočasno Zdovčev memorial.  Moštveno so zmagali Celjani pred Maribor in Društvom paraplegikov Prlekije in Prekmurja iz Murske Sobote  v postavi: Franc Borovnjak, Anton Simonič, Ludvik Škraban in Dušan Slana. V posamični konkurenci je med veterani postal državni prvak Franc Borovnjak, ki je podrl 395 kegljev.

Na 51. mednarodnem tekmovanju v judu za pokal Murske Sobote in sočasno 6. memorialu Antona Tončka Kosa so med  255 judoisti iz Poljske, Hrvaške in Slovenije prvi končali tekmovanje  za slovenski pokal starejši dečki in deklice. Med starejšimi dečki si je prvo mesto priboril Luka Žerdin iz Judo kluba Lendava,  druga mesta so si priborili: Niko Kuzma, Nejc Škerget oba iz ljutomerskega Partizana. Na tretja mesta pa so se uvrstili: Jože Jaklin iz Prleške judo šole, David Lang  iz Judo kluba Murska Sobota in  Maj Mlinarič iz Judo kluba Lendava. Med starejšimi deklicami so zmagale: Kaja Baler iz Judo kluba Klima Tratnjek Beltinci, Maša Slavinec iz Judo kluba Križevci   in  Asja Benkič iz Judo kluba Murska Sobota.  Drugo mesto je osvojila Zoja Munda iz ljutomerskega Partizana.  Tretja mesta   so  si priborile: Urška Rižnar, Sara Vrbančič,  Anemari Bratinščak in Lana Ivezič vse  iz ljutomerskega Partizana.  O  preostalih rezultatih bomo poročali jutri.

V 13.kolu vzhodne  »A« slovenske  super lige v elektronskem pikadu je Pikado klub Slavček  v Gornjih Slavečih v prekmurskem derbiju premagal Picolo iz Melinec z rezultatom 10:7. Za  ekipo Slavčka so zmagali: Tomaž Ulen 4 krat, Robert Štertak 3 krat Dario Baranja 2 krat  ter enkrat Ivan Kolar; za Picolo iz Melinec  je trikrat zmagal Dijak Bajić,  dvakrat Branko Seršen ter po enkrat Martin Balažic posamično in v dvojicah: Branko Seršen in Martin Balažic. Na lestvici je Pikado klub Slavček na tretjem mestu z 18.točkami, Pikado kluba Picolo pa je na šestem mestu zbral 12 točk.

Začel se je spomladanski del tekmovanja v 2. slovenski mladinski in kadetski nogometni ligi vzhod.

Nogometaši soboške Mure so imeli v 16. kolu polovičen uspeh. Mladinci Mure so z  zadetkoma Jana Krambergerja in Patrika Žekša  na  Ptuju  premagali Dravo z 2:0. Na mladinski lestvici vodi Mura z 31. točkami, Drava na osmem mestu ima 16 točk. V kadetski konkurenci je Drava premagala vrstnike soboške Mure z 2:1. Za Dravo sta dosegla zadetka:  Niko Drevenšek in Niko Šalamon; za Muro pa je dosegel častni zadetek Luka Marič. Na  kadetski lestvici vodi Drava, ki ima 38 točk, Mura na  drugem mestu pa ima 35 točk.

Na 3. letošnjem hitropoteznem šahovskem turnirju Šahovskega kluba Branik je v Mariboru med 20.šahisti zmagal Fjodor Žugaj iz Branika, ki je zbral 7 točk in pol. Najboljša šahistka je bila Lea Števanec iz Rankovec, članica kranjskega šahovskega kluba, ki je zbrala pet točk in bila v absolutni konkurenci osma.

Na 9. šahovskem hitropoteznem turnirju za naslov prvaka Gornje Radgone je zmagal Silvester Puntigam s šestimi točkami in pol, drugi je bil Gregor Vohl s šestimi točkami in tretji Anton Bukošek, ki je zbral  5 točk.