Domov

Šport in šah

10 oktobra 2018 Šport


V tretjem kolu tretje kvalifikacijske skupine za nastop na evropskem prvenstvu leta 2019  je ženska  nogometna reprezentanca Slovenije U-  19 v kraju Vitsjő na Švedskem premagala gostiteljsko reprezentanco Švedske z rezultatom 1:0. Zmagoviti zadetek  za slovensko reprezentanco je  v 77. minuti dosegla  Ljutomerčanka Sara  Makovec članica Ženskega nogometnega kluba Telemach GMT Beltinci . Iz beltinskega kluba so za reprezentanco, ki je na turnirju premagala še Izrael z 1:0 in Kazahstan s 14:0   igrale še: Zala Meršnik, Sara Agrež, Kaja Korošec, Neli Hofman, Eva Potočnik in Ines Sok. Drugi del elitnih kvalifikacij za evropsko prvenstvo bo aprila prihodnje leto.

Na 16. odprtem prvenstvu Beograda in  sočasno   memorialu Milana Šotra v streljanju s puško šibrenico so med 109 strelci iz 13 držav sodelovali tudi slovenski strelci.  Najboljši izid je dosegel Rene Maček, ki je v mladinski konkurenci zasedel prvo mesto. Med članicami je bila četrta Jasmina Maček, v moški konkurenci pa se je Boštjan Maček uvrstil na 14. mesto. V moštveni konkurenci je ekipa Mačkovih iz Bodonec, vsi so člani Strelskega društva Štefan Kovač trap iz Murske Sobote , v postavi: Boštjan, Jasmina in Rene zadela 324 tarč in med 15. ekipami zasedla 4. mesto. V soboto bodo imeli slovenski strelci v Rakičanu   tekmo za pokal Strelske zveze Slovenije v dvojnem trapu.

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Roman Rogelj je  na  57. seji po drugoligaški nogometni tekmi  v 10. kolu Vitanest Bilje – Nafta 1903,ki se je končala z 2:2,  kaznoval akterje obe klubov.  Bilje so bile kaznovane  z denarno kaznijo 320 eurov zaradi 7 rumenih  in enega  rdečega  kartona; Igralec Bilj Matija Pušnar pa bo zaradi grobe  igre  in  rdečega kartona  moral počivati na eni tekmi. Nafta 1903 je bila kaznovana  zaradi  svojih navijačev in njihovega prižiganja bakel na tribuni  in predkaznovanosti na  skupno denarno kazen v višini 1.050 eurov. Igralec Nafte Dino Cvrtila pa bo zaradi rdečega kartona  moral počivati na treh prvenstvenih tekmah.

V  prvem kolu slovenske lige v judu so tekmovalci judo sekcije Partizana Ljutomer gostovali na turnirju  v Slovenski Bistrici  in tam ostali brez zmage.  Olimpija iz Ljubljane je premagala Ljutomerčane s 5:2, za Ljutomerčane sta osvojila točki: Gabrijel Zadravec in Narsej Lackovič. V drugem srečanju pa je Impol iz Slovenske Bistrice bil boljši od Ljutomerčanov  prav tako s 5:2. Za Ljutomerčane sta osvojila točki: Tilen Jaušovec in Patrik Vojsk.

V 6.kolu pomurske lige v malem nogometu na asfaltnih igriščih so igrali takole: Caffe Perla Ljutomer – Krim Mala Nedelja 5:10, Bangladeš Murska Sobota –  Lordi Ivanjkovci   5:6,  Panonska Murska Sobota – Lipovci 0:7  in Beltinci – Mura Krog  4:7. Na lestvici vodijo Lordi iz Ivanjkovec z 18.točkami.

V povratni tekmi 2. kola slovenskega pokala Špar v košarki so  Slovenske Konjice premagale Radensko Creativ iz Murske Sobote  z rezultatom 88:73. Za soboške košarkarje so zadeli največ točk: Marko Matijevič  17, Tilen Kukel 15, Mitja Gomboc 14 in Jernej Juteršnik 12 točk; pri gostiteljih je Blaž Meglič zadel 25 točk. Ker so soboški košarkarji dobili prvo tekmo  samo z 82:74 so tako ostali brez napredovanja.

V Murski Soboti se je včeraj  začelo  31. prvenstvo Pomurja v pospešenem šahu na katerem sodeluje 15 šahistov iz obeh bregov reke Mure. Po prvih treh kolih  vodi Barbara Skuhala pred Matejem Grahom oba imata po tri točke, sledijo pa Lea Štefanec, Robert  Antolin in Evgen Ružič, ki imajo po dve točki. Prvenstvo se bo nadaljevalo v četrtek 18. oktobra.