V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

13 oktobra 2018 Šport


Na finalu evropskega strelskega pokala v Zagrebu je Robi Markoja, član Strelskega društva Štefan Kovač iz Turnišča,  s puško velikega kalibra ,  v streljanju na  300 metrov  60 leže  zadel 596 krogov in zasedel tretje mesto in tako osvojil bronasto medaljo. Na tekmovanju v Zagrebu je Markoja kot najboljši slovenski strelec bil  četrti v trojnem položaju  s 1166. krogi,  prvič  je nastopil tudi v dvojicah kjer je z nemško strelko Liso Müller s  1131. krogi  in zasedel nehvaležno četrto mesto. Že med tednom  je Robi Markoja  tekmoval v streljanju s standardno  puško in se uvrstil na peto mesto. Na tekmi je sodeloval tudi slovenski strelski veteran Rajmond Debevec in ostal brez odličja.

V Turnišču  poteka  danes zadnji dan prvi turnir mednarodne strelske first lige v streljanju z zračno pištolo, kjer sodelujejo strelci iz štirih držav.  Po dveh dneh je med pomurskimi strelci najbolje uvrščen Štefan Balaško, ki je na devetem mestu, Avgust Horvat, oba iz  Strelskega društva  Štefan Kovač pa je na 13, mestu. Moštveno  vodijo  strelci Alzasa iz Čakovca, posamično pa je v vodstvu lanski zmagovalec lige  Kevin Venta iz Strelskega društva Kovinar iz Ormoža.

V prvem kolu prve  A državne lige v odbojki je sinoči pred blizu 400 gledalci v prleško prekmurskem derbiju puconska Roto Kema premagala Ljutomerčanke, ki so novinke v ligi,  z rezultatom 3:2, čeprav so gostiteljice že vodile z 2:1.  Za Ljutomerčanke za katere v novi sezoni igrajo tudi Nataša Anželj, Hana Hochstatter in Maja Kovač s starim trenerjem Andrejem Totom  so največ točk zadele: Kaja Makoter 18, Nataša Anželj 15, Valentina Kosi 10 in Barbara Petek 9 točk. Za Roto Kemo, ki je okrepljena  s Kristino Kerbler in Ano Vilfan ter novim trenerjem Tinom Vrablom  so največ točk k zmagi prispevale: Iva Škraban 18, Nina Kovač 11 ter Ana Vilfan in Adela Pintarič po 5 točk.

Prijetno  so v prvem kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod presenetili odbojkarji II. ekipe Panvite Pomgrada iz Murske Sobote , ki so pod vodstvom trenerskega dvojca:  Uroša Kovačeca  in Miloša Bavca,  včeraj v gosteh premagali II. ekipo Maribora z rezultatom 3:2.

V zaostalem srečanju 2. kola prve slovenske namiznoteniške lige za člane je Interdiskont z Raven na Koroškem v Murski Soboti premagal pomlajeno ekipo Sobote brez Tomaža Roudija in Gregorja Kocuvana s 5:0. Za Korošce sta po dvakrat zmagala  Miha in Darko Jamšek eno zmago pa je k zmagi Interdiskonta prispeval tudi Pucončan Mitja Horvat.

V Lendavi je bilo tradicionalno športno srečanje srednješolcev v atletiki in odbojki. V atletiki so zmagali srednješolci Varaždina pred Zalaegerszegom  in Dvojezično srednjo šolo Lendava. V  odbojki  pa sta Zalaegerszeg in Varaždin premagala Lendavo z 2:0.  Prvo mesto v  odbojki  je tako osvojil Varaždin pred Zalaegerszegom in Lendavo.

V prvi radgonski medobčinski ligi malega nogometa so vodilne Lomanoše premagale Police z 10:1, druga na lestvici Spodnja Ščavnica je bila boljša od Očeslavec s 5:0, tretja Kapela pa tesno premagala Podgrad s 3:2. V drugi radgonski ligi malega nogometa je vodilni Porkys iz Žepovec premagal Vrček iz Murščaka s 7:2, drugi na lestvici Šenekar je premagal Zoro iz Zbigovec s 7:0 tretji na lestvici Grabonoš pa je bil boljši od Negove s 3:1. V tretji radgonski ligi malega nogometa je vodilni Teksas bar iz Vidma tesno premagalo Ivanjševsko Slatino z 1:0, druga Ihova je utrpela poraz od Mahovec z 9:3 tretji Vrabel iz Plitvice pa je igral proti Lešanom 4:4.

V Smolincih je bilo zadnje 4.kolo društvene lige v športnem ribolovu  za člane Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije iz Murske Sobote . Zmagal je Slavko Dunaj s 25,6 , drugi je bil Venčeslav Bezjak z 21,5 gramov ,  tretji Silvester Križanič pa je imel na tehtanju 15,7  gramov  ulovljenih rib. Najboljši ribič  v letu 2018 je bil Slavko Dunaj.

Na Ptuju je bilo včeraj odigrano 4.kolo v prvi državni šahovski ligi, vzhod kjer med 10.ekipami nastopata tudi dve pomurski ekipi. Rokada iz Lendave je igrala proti Celju 3:3. Za  Rokado so zmagali: Tamas Horvath, Dezider Ivanec in Jožef Gerenčer. II. ekipa Radenske Pomgrada pa je utrpela poraz proti Šentjurju s 3,5:2,5. Za soboške šahiste sta zmagala Matej Grah in Nino Cmor remizirala pa je Barbara Skuhala.  Na lestvici vodi Šentjur s 14,5 točkami, Radenska Pomgrad na 6. mestu ima 13 točk in Rokada na sedmem 10.točk.

Na 30. hitropoteznem šahovskem turnirju za prvaka Gornje Radgone je zmagal Robert Kosi, drugi je bil Martin Mohar in tretji Jurij Ojsteršek, vsi pa so zbrali po 3 točke.