V etru
Mijmo grede
Domov

Šport in šah

14 oktobra 2018 Šport


V 3. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane je Kema v Puconcih premagala Arrigone iz Izole s 5:2. Za Kemo je trikrat zmagal Tomaž Pelcar po enkrat pa Luka Norčič in Damjan Zelko. Ekipa Sobote je v Lučah brez Tomaža Roudija in Gregorja Kocuvana izgubila pomembno tekmo za obstanek v ligi proti Savinji s 5:0.

V ženski konkurenci prve slovenske namiznoteniške lige so Arrigoni premagali dekleta Keme s 5:1. Edino zmago za Kemo je dosegla Staša Matis.

V 3. slovenski namiznoteniški ligi II. ekipa Keme v gosteh premagala Metliko s 5:3. Za Kemo sta po dvakrat zmagala: Jure in Rok Smodiš enkrat pa je bil uspešen Jan Lipič. Tekme med Olimpijo in  II. ekipo Keme   ni bilo, ker je ekipa Olimpije, nekdanja državna prvakinja,  izstopila iz tekmovanja.

V Ljutomeru je  bil včeraj prvi namiznoteniški turnir za jakostno lestvico Slovenije za  veterane, kjer so bili uspešni tudi pomurski igralci. Med igralci od 65 do 69 let starosti je zmagal Jože Žekš iz Murske Sobote, v dvojicah pa sta zmagala v skupini od 40 do 60 let Igor Vinčec iz Murske Sobote in Erih Günther iz Velenja.  V skupini od 50 do 59 let je bil drugi Igor Vinčec, v tolažilni skupini pa je zmagal Darko Fijavž iz Ljutomera.  V moških dvojicah   v kategoriji nad 60 let sta bila druga: Jože Žekš in Jože Fartek iz Keme in tretja: Ivan Ocepek iz Gornje Radgone in Janez Muznik iz Križ. V ženski konkurenci je bil Prekmurka Jasna Šebjanič Pupis, ki zdaj živi v Postojni , posamično druga v skupini igralk nad 50 let, v dvojicah pa je bila z Dragico Lapanja iz Šenčurja druga.  Danes poteka v Ljutomeru še 16. odprti mednarodni namiznoteniški turnir za veterane.

V Turnišču je bilo končano  tridnevno tekmovanje  v mednarodni First ligi v streljanju z zračno  pištolo. Med 9. ekipami iz Hrvaške, Madžarske, Avstrije in Slovenije so zmagali strelci Alzasa iz Čakovca pred strelci Jožeta Kerenčiča iz Miklavža, tretji so bili Juršinci; med pomurskimi ekipami  je bila najboljša ekipa Športno strelskega društva Murska Sobota, ki je bila osma. Posamično   je zmagal lanski zmagovalec lige Kevin Venta iz Kovinarja iz Ormoža, med pomurskimi strelci je bil najbolje uvrščen Štefan Balaško iz turniškega društva, ki je bil deveti.

V prvem kolu prve  državne odbojkarske lige za člane je Maribor pred 200 gledalci premagal Panvito Pomgrad s 3:0. Za  soboške odbojkarje so največ točk zadeli: Jakob Rojnik 15, Aljoša Bogožalec 7 ter Zlatko Pulko, Gorazd Flisar in Žan Bedrač po 4 točke.

V prvi slovenski A odbojkarski ligi za članice so igrale  puconske Roto Keme že v petek premagale Ljutomerčanke s 3:2. V prvi B državni ligi za članice so Ptujčanke, ki jih vodi trener Bojan Novak  v gosteh premagale II. ekipo Nove kreditne banke Maribor. Največ točk k zmagi Ptujčank, 14, je prispevala Beltinčanka Sara Sakovič.

V prvem kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod  so Radenčani premagali II. ekipo ravenskega Fužinarja s 3:0. II. ekipa Panvite Pomgrada  je že v petek premagala v gosteh II. ekipo Maribora  z rezultatom 3:2.

V 5.kolu prve B slovenske rokometne lige so Brežice v Murski Soboti premagale Pomurje z rezultatom 34:31. Za Pomurje so največ zadetkov dosegli: Boštjan Žižek Cvetko 7, Jernej Hedl  5, Marko Jankovič 4 ter Jan Osterc in Rok Koderman po 3.  Drugo ligaška rokometna tekma med  Ljubljano in radgonskim Arcontom je bila preložena.

V  4.kolu  prve B slovenske kegljaške lige je  Radenska  iz Murske Sobote na kegljišču v  Radencih premagala Trebnje s 7:1. Za Radensko so največ kegljev podrle:  Cvetka Štiberc 519, Vlasta Hojnik 517 in Nataša Muršič 515 kegljev.

V moški konkurenci prve B slovenske kegljaške lige je  Radenska utrpela poraz proti ekipi Taborske jame iz Ljubljane s 5:3. Za Radensko so največ kegljev podrli:  Miko Steržaj 585, Jani Steržaj 577 in Milan Kovačič 562 kegljev.

V drugem kolu druge državne lige v bowlingu  je v Murski Soboti zmagala ekipa Zagorja,  ekipa Bowling kluba Lendava je  zasedla šesto mesto. Lendavčani so premagali II. ekipo Zagorja, Primorsko in II. ekipo Arene iz Ljubljane  vse z 2:0, s 4. ekipo Strike iz Maribora  pa so Lendavčani igrali 1:1. Posamično  je bil najboljši Lendavčan Rudi Volf z 1280.podrtimi keglji, drugi pa je bil v ekipi Dušan Radakovič s 1267.keglji.

V Kranju je  v 3. slovenski ligi, vzhod II. ekipa Bowling kluba Lendava   zasedla 7. mesto, zmagala pa je ekipa Ptuja;   med posamezniki je  Tibor Kőnye podrl 1016 kegljev, drugi v ekipi je bil Marjan Golob z 884.keglji.

V 11. kolu 2. slovenske nogometne lige je Nafta 1903 v Lendavi premagala Rogaško z 2:0. Za Nafto sta pred 350 gledalci dosegla zadetka: Igor Prahić in Alen Ploj.

V  9. kolu 3. slovenske nogometne lige je bil v Veržeju  pred 450 .gledalci prleški derbi med Veržejem in ekipo Avto Rajh Ljutomer, ki se je končal brez zmagovalca ob izidu 0:0. Za Veržej je v prvem polčasu zapravi 11 metrovko kapetan domačih in prvi strelec lige Marko Ilič.

V drugi tekmi  3. lige vzhod  so Črenšovci  pred 100 gledalci presenetljivo gladko premagali Tromejnik iz Kuzme  s 4:2. Za Črenšovce so dosegli zadetke: Tomaž Krauthaker 2 ter po enega Luka Graj in Mario Skuhala iz 11 metrovke; za Tromejnik sta dosegla zadetka: Ludvik Zrim in Rok Bokan.

V  10.kolu prve slovenske mladinske nogometne lige sta v Bakovcih Mura in Ilirija iz Ljubljane igrala 1:1. Za Muro je dosegel zadetek: Luka Marič. V kadetski konkurenci pa so  proti Muri zmagali nogometaši Ilirije s 3:2. Za Muro sta dosegla zadetka iz 11 metrovk:  Aljaž Antolin in Nikola Vuksanović.

V 10.kolu prve slovenske nogometne lige, vzhod U – 15 je Mura v gosteh premagala Brežice z 1:0. Edini zadetek za Muro je dosegel Tian Rantaša. Dravograd pa je v Veržeju premagal gostitelje z 2:0.

V 5.kolu prve slovenske ženske nogometne lige U – 17 je Telemach GMT Beltinci v Bratoncih premagal Primorje iz Ajdovščine z 10:0. Za Beltinčanke   so dosegle zadetke: Nina Kajzba 5, Noele Viličnik 2 ter po enega: Tia Vaupotič, Živa Rokavec in Albina Čizmazija.

V nižjih nogometnih ligah pa so igrali takole:  Kema Puconci – Hodoš 1:0, veterani Mure – Serdica Kleparstvo Šinko 1:3  in Renkovci – Malibu Kapca 2:0.

V Kamniku je bilo območno tekmovanje v dvoranskem balinanju na katerem so tekmovali tudi člani Pomurskega društva cerebralne paralize Sonček iz Murske Sobote. Najbolje se je uvrstil na prvo mesto Bojan Poredoš,  tretji je bil Timotej Šooš in peta Lara Tkalec.

Na 37. memorialu Cirila Hočevarja v gimnastiki  so v Mariboru  bile uspešne tekmovalke Društva za športno rekreacijo Murska Sobota.   Med starejšimi deklicami  so bile Sobočanke v postavi: Klara Győrek, Asja Kuhar, Katarina Kovačec in Azra Vinkovič moštveno tretje. Med cicibankami so bile Sobočanke v postavi: Nastja Germ, Nuša Hari, Neva Kotorčevič, Lina Stanek, Špela Krevh in Zoja Tibola zmagovalke, posamično  pa je zmagala tudi Nastja Germ.

V  5. kolu prve državne šahovske  lige ,vzhod  na Ptuju  je II ekipa Radenske Pomgrada  iz Murske Sobote premagala II. ekipo Maribora s 3,5:2,5. Za soboške šahiste so zmagali: Barbara Skuhala, Jaka Meglič in Nino Cmor remiziral pa je Matej  Grah.  Šentjur pa je premagal  Rokado iz Lendave s 5:1.  Za Rokado sta remizirala: Dezider Ivanec in Branko Vidič.

V Zgornji Polskavi sta bili odigrani dve koli v 2. državni ligi vzhod.  Ljutomerska sekcija Radenske Pomgrada je  premagala II. ekipo  Ptuja s 3,5:2,5 ter izgubila s 1,5:4,5 proti Brežicam.  Šahisti Radgone  so premagali II. ekipo Ptuja s 4:2 in Sevnico s 3,5:2,5.