Domov

Šport in šah

15 oktobra 2018 Šport


Na 16. mednarodnem namiznoteniškem turnirju   za veterane za pokal Ljutomera  so med 57 igralci iz Hrvaške, Makedonije in Slovenije bili odlični  tudi pomurski igralci.  V ženski konkurenci je med igralkami starimi do 40 let  zmagala Dajana Gošnjak Stojko iz Murske Sobote, tretji mesti sta si razdelili: Eva Grabnar iz Ljutomera in Eva Hauko iz Murske Sobote. Med članicami nad 40 let starosti  je bil druga Renata Zrinski iz Ljutomera. V moški konkurenci  je med člani do 40 let zmagal Marjan Senčar iz Ljutomera,  drugi je bil Rok Kapun iz Murske Sobote in tretji Uroš Brumen iz Ljutomera. Med člani od 50 do 60 let starosti je bil tretji Miran Močan iz Murske Sobote.  Med člani nad 60 let je zmagal Jože Žekš iz Murske Sobote, tretji je bil Ivan Ocepek iz Gornje Radgone. Med člani starimi nad 70 let je zmagal Tone Ficko iz Ljutomera.  V mešanih dvojicah sta zasedla drugo mesto: Jože Žekš in Dajana Gošnjak Stojko  iz Murske Sobote tretja  pa sta bila Ivo Sklizovič in Renata Zrinski iz Ljutomera.

Na 12. mednarodnem  turnirju v   tradicionalnem karateju so  v Domžalah  med 22 klubi iz Romunije, Madžarske in Slovenije sodelovali tudi gorički karateisti. Prvi mesti sta si priborila: Emilija Malena Martinuzzi v katah in Renej Fujs v borbah oba iz Tromejnika iz Kuzme. Druga mesta so osvojili Lan Spačal iz Cankove v katah ter Nastja Potočnik, Maja Sukič in Clarissa Rošker  iz Gornjih Petrovec ekipno v katah. Tretja mesta  so si v Domžalah priborili:  Gal Časar in Renej Fujs v katah oba iz Tromejnika ter  ekipno  v katah  Gornji Petrovci v postavi:  Maja in  Maša Sukič in Nisa Čahuk. Četrti mesti sta osvojila Maja Sukič in Lea Rituper  v katah obe iz Gornjih Petrovec in Renej Fujs v borbah.

V drugem kolu prve slovenske judo lige v Mariboru je ljutomerska ekipa Partizana premagala Gorišnico s 5:2, za Ljutomerčane so zmagali: Gabrijel Zadravec, Blaž Emeršič, Aleš Vrbančič, Narsej Lackovič in Patrik Vojsk. V drugem srečanju pa so Ljutomerčani premagali Branik Broker iz Maribora  s 4:3. Za Ljutomer so zmagali: Gabrijel Zadravec, Blaž Emeršič, Žan Požek in Narsej Lackovič.

V prvem kolu mednarodne ekstra košarkarske lige za članice so igralke Ženskega košarkarskega kluba Pomurje iz Murske Sobote  gostovale v Šmarjah pri Jelšah in okrepljene s povratnico iz Maribora Simono Kuzma  prepričljivo premagale ekipo Jelše z rezultatom 62:42. Za Pomurke so zadele največ točk: Simona Kuzma 22, Mia Žekš 19 in Marina Grmič 8 točk; pri ekipi Jelše je Maruša Eržen zadela 14 točk. V naslednjem kolu bodo košarkarice Pomurja znova gostovale tokrat pri ekipi Feliksa v Trbovljah.

Na 52. krosu občinskih atletskih reprezentanc v Mariboru so se odlično odrezali pomurski atleti. Moštveno je zmagalo Velenje, Murska Sobota pa se je uvrstila na četrto mesto. V posamični konkurenci je med članicami  v teku na 3 km zmagala Urška Martinec, tretja pa je bila Andreja Gorčan. Med člani na 4 km dolgi progi je bil Dejan Preindl četrti, Matej Fujs pa peti. Med  pionirji  je bil v teku na 1000 metrov  četrti Maj Janža,  mladinci pa  se je Anej Cigüt uvrstil na peto mesto.

V  6.kolu mednarodne veteranske lige v malem nogometu so igrali takole: Gornji Petrovci –  Matjaševci  4:3,  Tromejnik Kuzma –  Radovci/ Breza  1:4, Srebrni breg Martinje – Slovenska vés 0:8. Tekma med  veterani Grada in Monoštrom je bila preložena. Na lestvici vodi  po nepopolnem 6. kolu združena ekipa: Radovci/Breza  s 13.točkami pred  Slovensko vésjo, ki ima 12 točk in Monoštrom  z 9.točkami.

Na Ptuju  je bilo odigrano 5. in 6. kolo v prvi slovenski šahovski ligi vzhod. Po šestih kolih vodi ekipa Šentjurja s 23 točkami in pol, II. ekipa Radenske Pomgrada iz Murske Sobote je na 5. mestu z 19.točkami. Najboljša posameznika v soboški  ekipi sta Jaka Meglič s štirimi točkami in pol in Matej Grah s tremi točkami in pol. Na 9. mesto je uvrščena Rokada iz Lendave z 12.točkami in pol, najboljši posameznik v ekipi je Tamaš Horvath s štirimi točkami.