V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

17 oktobra 2018 Šport


V  5.kolu hrvaške lige v hokeju na travi je ekipe Zeline za katero igrata dva igralca predanovskega Triglava ,brata  Gregor in Anže Fujs ,  premagala ekipo Concordie iz Zagreba  z rezultatom 11:3.  Zmaga je toliko pomembnejša, ker zdaj za ekipo Concoride igrata tudi dva igralca iz Pakistana. Za Zelino je dosegel Gregor Fujs tri zadetke, Anže Fujs pa je k zmagi Zeline prispeval dva zadetka.

Na zadnji kolesarski dirki sezone v Podsmreki  sta bili na programu dirki za amaterske kolesarje na 21 km dolgi progi in za profesionalne  na 70 km dolgi progi. Med amaterji  je Dušan Hajdinjak iz Športnega društva Team turbo Tropovci zasedel drugo mesto. Žiga Horvat  iz Dankovec  član  Adria Mobilla Novo mesto je  bil med  profesionalnimi kolesarji peti. V tej kategoriji je Primož Obal s Pertoče član  kluba Meblo jogi zasedel 61. mesto. Luka Jablanovec iz Kolesarskega kluba Tropovci, ki  je bil najboljši med mlajšimi mladinci,  se je  generalno  uvrstil na 39. mesto.

Na olimpijskem strelišču  za lovsko puško šibrenico v dvojnem trapu  je na strelski tekmi  v Rakičanu za pokal  Strelske zveze Slovenije  posamično zmagal Franc Kolarič iz Strelskega društva Globoko, drugi je bil Boštjan Maček in tretji Rene Maček oba iz Strelskega društva Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote. Na šesto mesto se je uvrstil Vlado Šiško in na 11. Stanislav Rojko oba iz Gornje Radgone. Mladi Rene Maček, ki je  bil v absolutni konkurenci tretji je postavil državna rekorda v kadetski in mladinski konkurenci s 106. zadetki. V soboto  20. oktobra bo v Rakičanu še državno prvenstvo v dvojnem trapu.

V  33. tradicionalnem košarkarskem srečanju med veterani Košarkarskega kluba Lindau iz Lendave in Krope so bili boljši gostitelji z rezultatom 59:50. Za Lindau so največ točk k zmagi prispevali:  Iztok Feher 18, Gorazd Horvatič 16 in Samo Križnik 14 točk; pri Kropi se je odlikoval Andrej Šamac s 13. točkami.

Na finale  državnega prvenstva osnovnih šol v atletiki ,ki je bilo v Velenju ,  so se iz Pomurja uvrstile tri osnovne šole.  Med starejšimi učenkami kjer je je zmagal Šentjernej,   se je na 16. mesto uvrstila Osnovna šola I Murska Sobota.  Med starejšimi učenci je zmagala Osnovna šola Grm, Gornja Radgona je bila šesta  in Osnovna šola II Murska Sobota 15.  Posamično je  v skoku v daljino zmagal Aljaž Počič , v teku na 300 metrov  pa je bil najhitrejši Niko Forjan oba iz Osnovne šole II Murska Sobota. V metu vorteksa je bil drugi Marsel Majer  podobno kot   v teku na 60 metrov   Tadej Pajek oba iz Gornje Radgone. V skoku v višino je bil drugi Ven Šavel iz soboške II osnovne šole.  Druga pa je bila tudi soboška štafeta 4 x 100 metrov v postavi: Niko Forjan, Timen Mešič, Aljaž Počič in Timotej Kolmanko.

Na hitropoteznem šahovskem turnirju  slovenskih železnic v Ljubljani je med 63. šahisti zmagal  Leon Mazi iz kranjskega šahovskega kluba s 7.točkami in pol. Na 13. mesto se je uvrstil Matjaž Kodela iz lendavske Rokade in na 15. Maja Vučko iz Ižakovec, ki je zdaj članica Kočevja, oba sta zbrala po pet točk in pol.