V etru
Pesem tedna
Domov

Šport in šah

18 oktobra 2018 Šport


Na 53. spominskem teku v Murski Soboti je včeraj  sodelovalo 205 tekačev v različnih starostnih kategorijah.  V štafetnem teku je  med osnovnošolci  prve triade  zmagala Osnovna šola Puconci , v drugi triadi  Osnovna šola I Murska Sobota in v tretji triadi Osnovna šola Bogojina. Med osnovnošolkami pa so bile zmagovalke; v prvi triadi Osnovna šola III Murska Sobota,  v drugi Beltinci in v tretji Osnovna šola Črenšovci. Med srednješolkami je zmagala Srednja šola za gostinstvo in turizem Radenci in med srednješolci Gimnazija Murska Sobota. Med člani, ki so tekli posamično na 4 km dolgi progi je zmagal Matej Fujs iz Lemerja član društva Maratonec pred Dejanom Preindlom iz ekipe Prevozi bolnikov Bratonci in Tomažem Srako od Grada. V ženski konkurenci je na tri km dolgi progi tekla najhitreje Urška Martinec  iz Atletskega kluba Pomurje pred Andrejo Gorčan iz ekipe Prevozi bolnikov Bratonci in Tjašo Žalig iz Atletskega kluba Pomurje. Najstarejši tekač  je bil 67 letni Marjan Rihtarič iz Maribora.

V  osmini finala slovenskega odbojkarskega pokala so odbojkarice  Roto Keme včeraj gostovale v Kamniku in tam izgubile proti II. ekipi Calcita Volleya z rezultatom 3:1 ter tako stale brez četrtfinala. V soboto bodo puconske odbojkarice  v drugem kolu prve A  slovenske odbojkarske  lige gostovale v Hočah pri ekipi Formule Formisa.

V petem kolu slovenske rokometne lige, vzhod za starejše dečke so v skupini A igralci Arconta  v Radencih premagali Branik iz Maribora s 24:17. Za Arcont so dosegli največ zadetkov: Aljaž Breznik 9, Marcel Maier 5 ter Jure Kutoš in Enej Vinkovič po 4 zadetke.

Na kasaških dirkah v Šentjerneju  so ljutomerski kasaški vozniki ostali brez zmage, zasedli pa so eno drugo in eno tretje mesto.  V tretji dirki je bil drugi Floto na vajetih Andreja Antolina, v sedmi dirki pa je bil tretji Jimpeto Joy na vajetih Dušana Zorka. Naslednje kasaške dirke v Sloveniji bodo v nedeljo 21. oktobra v Ljutomeru, ko bodo Ljutomerčani pripravili sedem dirk med njimi bo tudi  memorialna  dirka  za Marka Slaviča starejšega.

Na prvem turnirju 2. državne strelske lige severovzhod je v Ljutomeru  moštveno zmagal  Kovinar iz Ormoža pred Strelskim društvom Kolomana Flisarja s Tišine in Strelskim društvom Štefana Kovača iz Turnišča. Posamično je  zmagala Fani Borsos iz dobrovniškega Jezera s 407, 7. krogi, drugi je  bil Žiga  Prajndl iz Gornje Radgone  s 406,6  in tretji Aljaž Čučko iz Kovinarja s 406,1. krogom.

V   predzadnjem kolu pomurske upokojenske lige v vrtnem kegljanju  za moške so igrali takole: Beltinci – Bodonci  453:510, Kobilje – Puconci 446:417, Mačkovci – Črenšovci 536:475 in Moravske Toplice – Murska Sobota 499:538. Najboljši posameznik  je bil  Fran Rituper iz Mačkovec s 124, keglji, ki je izenačil letošnji rekord Jožeta Horvata iz Bodonec iz prvega kola.  V ženski konkurenci  so igrali takole: Beltinci – Bodonci  426:514, Kobilje – Puconci 462:486, Mačkovci – Črenšovci 483:502 in Moravske Toplice – Murska Sobota 466:471.  Posamično je Irena Grah iz Murske Sobote podrla 119 kegljev. Kolo pred koncem v moški konkurenci  vodi Kobilje pred Mursko Soboto in Mačkovci v ženski konkurenci pa  Bodonci pred Kobiljem in Mursko Soboto.

V Kamnici so bila odigrana tri kola v 3. državni šahovski ligi, vzhod kjer sodelujejo tudi tri pomurske šahovske ekipe.  Po šestem kolu,  vodi  Gambit iz Maribora s 17.točkami in pol. Šahovski klub Lendava je na 11, mestu z  11. točkami; najboljša posameznika v ekipi sta Leon Dunjko s štirimi in Jože Gaber s tremi točkami. I. ekipa Radenske Pomgrada je z 9 točkami in pol na 19. mestu; najboljša posameznika v ekipi sta Matjaž Cigüt s tremi točkami in pol ter Alina Lukač z dvema točkama. II. ekipa Radenske Pomgrada je na 21. mestu, najboljša v ekipi pa je Ema Lukač s tremi točkami. Zaključek lige s 7. in 8. kolom bo 27. oktobra v Slovenskih Konjicah.