Domov

Šport in šah

19 oktobra 2018 Šport


Na mednarodnih kasaških dirkah v Trstu je na 2060 metrov dolgi progi Vanilla MS na vajetih  Mitje Slaviča iz Ključarovec,  ki je član Kasaškega kluba Ljutomer zasedla  drugo mesto s kilometrskim časom 1:18,7. Slovenski kasači s svojimi vozniki pa bodo v nedeljo ob 14.uri zbrani na zadnji letošnji kasaški dirki v Prlekiji.

Selektor slovenske ženske nogometne reprezentance Borut Jarc je v slovensko izbrano vrsto  za  prijateljsko meddržavno  tekmo  članskih  reprezentanc Slovenije in Albanije, ki bo  v četrtek 8. novembra v Gornji Radgoni,  povabil 23 igralk. Med igralkami je   sedem igralk iz Ženskega nogometnega kluba Telemach GMT Beltinci  in to: Sara Agrež, Špela Kolbl, Kaja Korošec, Sara Makovec, Zala Meršnik, Anja Prša in Špela Rozmarič. Povabilo  za nastop je dobila tudi kapetanka Mateja Zver, ki igra za avstrijske prvakinje,   ekipo St. Pőlten.

V  državni ligi v hokeju na travi so v Predanovcih  slovenski prvaki Lipovci premagali Triglav z rezultatom 2:1. Za Triglav je dosegel zadetek Nejc Potokar, za Lipovce pa sta bila strelca: Boštjan Pavlinjek in Boštjan Stanko. Hokejistke Moravskih Toplic so v Avstriji igrale dve tekmi na odprtem avstrijskem pokalu. Hokejistke Moravskih Toplic so izgubile   proti ekipi Post SV Dunaj s 7:0 in proti ekipi Gradca s 3:1, častni zadetek za Moravske Toplice je dosegla Neja Dragojlovič.

Na prvem turnirju 3. državne strelske  lige, vzhod  na Tišini je med 12. ekipami   zmagala ekipa Strelskega društva Kolomana Flisarja v postavi: Iztok Rebrica, Lina Miholič in Primož Banfi, na drugo mesto se je uvrstilo Jezero iz Dobrovnika  in na tretje mesto Športno strelsko društvo Murska Sobota. Posamično je zmagala Danijela Maček  iz soboškega društva s 402. krogoma, drugi je bil Primož Banfi in tretji Goran Gyoha iz Cankove.

V 7.kolu moravskotopliške lige v malem nogometu  so igrali takole:  Vučja Gomila  – Noršinci 1:8, Strehovci – Prosenjakovci 7:3 in Ivanci – Motvarjevci 6:7 tekma med Filovci in Mlajtinci je bila preložena. Na lestvici vodijo Noršinci z 19.točkami pred Mlajtinci, ki so zbrali 15 in Filovci z 12.točkami.

V 8.kolu Goričke lige v malem nogometu so igrali takole: Pizzerija Kučan Križevci – Neradnovci 1:6, Isyp Šalovci – Stanjevci 2:2, Inter Dolič – Carioke Markovci  5:10, Domanjševci – Gornji Petrovci 0:2, Lucova – Dolenci 6:0 in Srebrni breg Martinje . Hajduk Adrijanci 3:3, Čepinci so bili prosti. Na lestvici vodijo Gornji Petrovci s 24.točkami pred Lucovo in Neradnovci, ki imata po 18 točk.

V Murski Soboti na 51. pomurskem prvenstvu v šahu so sinoči  odigrali tri kola in zdaj po šestem kolu vodi  sama Barbara Skuhala, lanska zmagovalka, s petimi točkami in pol, drugi je mladi Jaka Kočar s  petimi točkami, tretji je Matej Grah s 4,5 točkami. Na četrtem mestu je Robert Antolin in na petem Lea Števanec oba pa sta zbrala,  v šestih kolih,  po 4 točke.  Sklepni turnir  z zadnjimi tremi koli bo v Murski Soboti v torek 23. oktobra ob 18.uri.