Domov

Šport in šah

20 oktobra 2018 Šport


Ob letošnjem Dnevu Olimpijskega komiteja  Slovenije – Združenja športnih zvez  je bila v Ljubljan posebna slovesnost, kjer je o prazniku spregovoril predsednik Bogdan Gabrovec.  Ob tej priložnosti so podelili tudi priznanja organizacijam in športnikom za njihovo dolgoletno uspešno  delo in dosežke.  Za 60 letnico delovanja je dobil plaketo Olimpijskega komiteja Romski nogometni klub Pušča iz katerega je izšlo precej izvrstnih nogometašev a šele v letu 2017 so v Pušči dobili uradno svoje klubske prostore. Plaketo je v Ljubljani za klub sprejel Branko Recek vodja regijske pisarne za šport pri Občinski športni zvezi Moravske Toplice. Prostovoljsko častno listino Olimpijskega komiteja za  40 letno delo pri razvoju športa predvsem v Upravni enoti Gornja Radgona   je dobil Zdravko Mauko iz Melov član Športnega društva Radenci in profesor športne vzgoje na Osnovni šoli Radenci. Še danes Mauko uspešno nastopa na velikih mednarodnih veteranskih  tekmah  v atletiki kjer  dosega odlične rezultate.

Na Brdu pri Kranju je bil finale Specialne olimpijade Slovenje kjer se je znova odlično odrezala nogometna ekipa  Varstveno delovnega  centra  Murska Sobota ,ki je v odločilni tekmi za prvo mesto v vzhodni skupini ,  premagala Zasavski varstveni center z 1:0. Za soboško ekipo so tekmovali na Brdu:  Roman Krapec, Aleš Prijol, Mario Olah, Franc Dervarič, Tine Čuk, Matej Celec in Bojan Križnik. Vodja ekipa na Gorenjskem je bila  Silva Felkar, v odsotnosti dolgoletnega uspešnega  trenerja Robija Šipliča pa je nogometaše Murske Sobote na finalnem turnirju  izjemoma vodil Mitja Županek.

Na mednarodnem  turnirju v judu za pokal Komende so  med 207. judoisti iz 32 klubov  sodelovali tudi člani dve  lendavskih judo klubov. Med mlajšimi dečki v kategoriji do 50 kg je zmagal Rok Mujdrica, med mlajšimi deklicami v kategoriji do 44 kg pa je zmagala Veronika Horvat oba iz Kluba borilnih veščin Lendava.  V težnostni kategoriji do 48 kg je med mlajšimi deklicami bila druga Tinaja Maučec iz Judo kluba Lendava.

Odbojkarji ACH Volleya iz Ljubljane, aktualni državni prvaki,  so v prvi tekmi mednarodnega pokala MEVZA v Waldviertlu v Avstriji premagali gostitelje z rezultatom 3:2. Za ACH Volley je 12 točk k zmagi prispeval tudi Uroš Pavlovič iz Murske Sobote.

V  5. kolu območne kegljaške lige je II. ekipa  Radenske iz Murske Sobote  na kegljišču Vikenda v Radencih  premagala ptujsko Dravo z rezultatom 6:2. Za Radensko so največ kegljev podrli:  Dušan Pohovnikar 571, Branko Marinič 555 in Ivan Lesjak in Franc Prapotnik družno 527 kegljev; pri Dravi je Boris Premzl podrl 554 kegljev.

V  prvem kolu  II. skupine vzhodne slovenske rokometne lige za mlajše dečke je radgonski Arcont v gosteh premagal Veliko Nedeljo s 16:15. Za Arcont za dosegla največ zadetkov: Nevio Niko Perša 9 in Filip Šijanec 6 zadetkov.

Na 31. hitropoteznem šahovskem turnirju za prvaka Gornje Radgone je zmagal Jurij Ojsteršek s petimi točkami, drugi je bil Martin Mohar, ki je zbral štiri točke tretji pa je bil Dare Dvanajšček s tremi točkami.