V etru
Najlepše želje s čestitkami in pozdravi
Domov

Šport in šah

24 oktobra 2018 Šport


Ob  23.  prazniku Občine Gornja Radgona so   podelili  Posebno  zahvalno listino občine mednarodnemu nogometnemu sodniku Robertu Vukanu  iz Gornje Radgone ,ki je  kot član  slovenske sodniške trojke v sestavi:  :  Damir Skomina  iz Kopra, Jure Praprotnik iz Ljubljane in Robert Vukan ponesel ime Gornje Radgone   v svet. Robert Vukan, po poklicu  diplomirani ekonomist  je zaposlen kot vodja  prodaje v radgonskem Arcontu  in je  kot pomočnik  bil med aktivnimi nogometnimi sodniki na evropskem prvenstvu v Franciji in tudi na  letošnjem  svetovnem nogometnem  prvenstvu v Rusiji.  Ker je bil tudi te dni Vukan  aktiven na tekmi lige prvakov je v času podelitve priznanja listine Občine Gornja Radgona iz rok župana Stanislava Rojka  in predsednika komisije  za priznanja Braneta Kluna  listino  prevzela  življenjska sopotnica  Karmen Zorko Vukan.

V 6.kolu  v  hrvaški ligi v hokeju na travi je Zelina premagala Trešnjevko z rezultatom 9:3.  Za Zelino je dosegel dva zadetka Gregor Fujs in enega Anže Fujs, oba  sta nekdanja člana predanovskega Triglava. Na lestvici vodita Mladost  in Marathon s 15.točkami, Zelina na tretjem mestu ima 12 točk.

V  Ljubljani je bilo, dan pred prvo državno člansko A in B ligo v streljanju s standardno zračno puško,  tudi tekmovanje  mladih strelcev.  V mladinski konkurenci se  je  v  tekmi s standardno zračno puško   na tretje mesto uvrstil Leon Režonja iz Turnišča, v streljanju z zračno pištolo je bil med kadeti drugi Timotej Plahut iz Murske Sobote. V streljanju s puško med kadeti je  bil drugi Jure Sočič in tretji Patrik Farkaš oba iz Murske Sobote. Soboška strelska ekipa v kateri je bil tudi Blaž Makari je bila moštveno druga, Ljutomerčani pa so se moštveno uvrstili na tretje mesto.

V  5.kolu prve B državne lige v kegljanju sta se Kočevje in Radenska  iz Murske Sobote razšla ob izidu 4:4. Za  Radensko, ki je na 6. mestu s 5.točkami ,sta največ kegljev podrla: Jani Steržaj 567 in Miko Steržaj 550 kegljev. V ženski konkurenci prve B kegljaške lige je Celje premagalo Radensko s 6:2. Pri Radenski  sta največ kegljev podrli: Marika Kardinar 527 in Cvetka Štiberc 520 kegljev. Radenska je na 7. mestu s štirimi točkami.

V 9.kolu Goričke lige v malem nogometu so igrali takole: Srebrni breg Martinje – Inter Dolič 4:3, Dolenci – Hajduk Adrijanci  2:2, Stanjevci  –  Lucova 2:3, Neradnovci –  Isyp Šalovci  14:0, Domanjševci – Pizzerija Kučan Križevci in Čepinci  – Gornji Petrovci 0:14, Carioke iz Markovec so bile prosta. Na lestvici vodijo Gornji Petrovci z 21. točkami.

Murski Soboti je bilo  končano 31. prvenstvu Pomurja  v pospešenem šahu na katerem je sodelovalo 16 šahistov iz obeh bregov reke Mure.  Naslov pomurske prvakinje je, podobno kot lani,  osvojila  Barbara Skuhala  z 8,5 točkami pred Matejem   Grahom oba iz Radenske Pomgrada s 7,5 točkami tretja  je bila  Lea Števanec iz kranjskega šahovskega kluba s 7.točkami. Med  12 letniki je zmagala Ema Lukač pred Zalo Casar, med dečki je postal pomurski  prvak  Izidor Casar pred Tianom Moharjem; najboljši nižjekategornik  je bil  Jaka Kočar, ki je zasedel četrto mesto. Danes ob 18.uri bodo imeli soboški šahisti  še mesečni hitropotezni šahovski turnir.

Ob koncu pa še tole; danes ob  19.uri bo v prvi slovenski malonogometni ligi ENA prvenstvena tekma  A skupine med Pečarovci in Černelavci, ob 18.30 pa bo še nogometna  tekma  B skupine  med  Krajno   in  ekipo  Gea Vipoll Stara Nova vas.