V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

20 marca 2017 Šport


Na mednarodnem turnirju v športnem karateju so v Velenju med 294. karateisti iz šestih držav bili uspešni tudi člani Karate kluba Murska Sobota.  Med članicami se je Silvija Rajnar  v borbah v kategoriji do 50 kg uvrstila na prvo mesto, tekmovala pa je tudi v kategoriji do 55 kg, kjer je bila druga. V kadetski konkurenci je bil Aleks Donoša v kategoriji do 70 kg drugi. V kategoriji naraščajnikov med dečki je bil drugi v kategoriji do 40 kg še Nino Ratoša vsi iz Karate kluba Murska Sobota.

V 12. kolu mednarodne ženske košarkarske LPI.SI je vodilna ekipa lige Ledita iz Domžal , ki je še brez poraza v Murski Soboti premagala oslabljeno Pomurje z rezultatom 42:36. Pri Sobočankah, ki so igralke brez prve organizatorke igre in strelke  Alje Samec so največ točk zadele: Blaža Čeh 10, Nina Domjan 9, Natalija Rebrica 8 in Anja Zamuda 5 točk. Na lestvici vodi Ledita  s 24. točkami, Pomurke so na 4. mestu zbrale 18 točk v naslednjem kolu  bodo  Pomurke  igrale proti hrvaški ekipi Vindi.

V elitni avstrijski nogometni ligi za članice  je bilo na programu prvo spomladansko kolo.  Članica slovenske nogometne reprezentance Mateja Zver doma iz Gornje Bistrice je  z ekipo St. Pőltna slavila zmago proti Sturmu iz Gradca z rezultatom 5:1. Zverova je  igrala vseh 90 minut, k zmagi ekipe pa je prispevala tudi en zadetek.

V  18. kolu, zadnjem kolu,  prve »B« slovenske kegljaške lige za člane  je Pivka premagala  Radensko z rezultatom 5:3. Za Radensko so največ kegljev podrli: Milan Kovačič 624, Harry Steržaj 601 in Miko Steržaj 583 kegljev. Naslov prvaka  je osvojila ekipa  Sija – Acroni iz Jesenic s 33. točkami, Radenska pa se je uvrstila na drugo mesto s 27.točkami.

Na 3. odprtem državnem  namiznoteniškem turnirju za mladince in mladinke je v Škofji Loki nastopilo 87 igralcev in igralk iz 23 slovenskih klubov. Med pomurskimi igralci se je med mladinci najbolje uvrstil Luka Norčič ,ki je bil tretji. Med 16 igralcev je uspela uvrstitev tudi Roku Smodišu oba iz Keme.  Med mladinkami se je  med 16 igralk uvrstila Nuša Vogrinčič iz Keme.

Športno društvo prijateljev  ribištva in kajakaštva v Krogu je v ribniku Kanu pripravilo 12. Jožefov memorial v športnem ribolovu. Med 23 tekmovalci je zmagal Uroš Fister iz Bakovec, ki je imel na tehtanju 19,4 kg ulovljenih rib. Na drugo mesto se je uvrstil Bojan Merčnik iz Murske Sobote s 17,3 kg in na tretje Sašo Serec iz Gederovec s 13,7 kg ulovljenih rib.

Na 6. mednarodnem konec tedenskem šahovskem turnirju  v Lipi je med 34. šahisti iz Hrvaške in Slovenije zmagal Tomislav Gruškovnjak ,ki je zbral 7 točk in pol. Na drugo mesto se je uvrstil Denis Gjuran in na tretje Matej Titan, vsi so člani Šahovskega društva Radenska Pomgrad iz Murske Sobote, oba šahista pa sta zbrala po 7 točk.