Domov

Šport in šah

25 oktobra 2018 Šport


Teniška igralka Andreja Klepač, članica Teniškega kluba Murska Sobota, ki se je s Španko Mario Jose Martinez Sanchez,  že drugič  v karieri  uvrstila med osem najboljših dvojic  na svetu je v Singapurju ostala brez polfinala.  Slovensko španska naveza je v četrtfinalu  turnirja najboljših igralk sezone vrednega sedem milijonov dolarjev izgubila proti Čehinjama Andreji Hlavačkovi in Barbari Štrycovi z rezultatom 6:1  in 6:2.

Brez slovenskega  pokalnega  polfinala v odbojki  so ostali tudi igralci  Panvite Pomgrada iz Murske Sobote,   ki so sinoči  četrtfinalno  odbojkarsko tekmo  proti Šoštanju Topolšici pred domačimi gledalci v Murski Soboti  izgubili z rezultatom 3:2.  Za soboške odbojkarje so največ točk zadeli: Zlatko Pulko  in Jakob Rojnik po 21, Aljoša Bogožalec 14, Gorazd Flisar 12 in Žan Bedrač 8 točk. Pri gostujoči ekipi se je odlikoval Denis Robida s 25.točkami.

V drugem kole ženske košarkarske ekstra lige so igralke Pomurja iz Murske Sobote  v gosteh premagale  Feliks iz Zasavja z rezultatom 58:52 ,kar je že druga zmaga Pomurk v sezoni. Za Pomurje so največ točk k zmagi prispevale:  Mia Žekš 13, Anita Horvat 11 in  Aneja Stojko, Marina Grmič ter  Tara Tratnjek po 9 točk; pri Feliksu pa se je odlikovala  Lea Bartlem s 17.točkami. V 3. kolu bodo Pomurke  11. novembra v Murski Soboti gostile lanske prvakinje košarkarice Ledite iz Domžal.

V 11.kolu  druge slovenske mladinske nogometne lige, vzhod  sta Nafta  in Tabor iz Maribora igrala 3:3. Za Nafto sta dosegla zadetke: Dominik Drk dva in Leonardo Bistrović. Brežice pa so v Veržeju premagale Vipoll s 3:2. Za Vipoll sta bila strelca zadetkov: Marsel Kranjec in Blaž Brunec. Na lestvici  vodi velenjski Rudar z 28.točkami,  Nafta na tretjem mestu jih ima 21 in Vipoll na šestem 6 točk. V kadetski konkurenci 2. slovenske lige, vzhod  je Vipoll premagal Brežice z 2:0, zadetka sta dosegla: Jan Šantl in Matic Donko. Nafta pa je bila boljša od  Tabora iz Maribora s 5:3. Za Nafto so dosegli zadetke: Dominik Toplek dva ter Kevin Nedeljko, Josip Žganec in Lovro Koščak po en zadetek. Na lestvici vodi  Drava s 26.točkami, Vipol na 4. mestu ima 18 točk in Nafta na šestem 16 točk.

V 7. kolu v  Dolinski ligi malega nogometa za veterane  so igrali takole: Odranci – Torcida Lakoš 0:2, Meteor Melinci – Ižakovci 1:3, Aluvar Gančani – Gomilica 2:3 in Tropicano Bistrica  –  Beltinci 2:3, tekma med Črenšovci in Lipo je bila preložena.  Na lestvici vodijo Črenšovci s 16.točkami pred  Lipo, Torcido in Gomilico, ki so zbrali po 13 točk.

V Murski Soboti je bil sinoči oktobrski hitropotezni šahovski turnir na katerem je zmagal  Denis Gjuran pred Borisom Kovačem oba sta zbrala po 8 točk. Na tretje mesto se je uvrstil Matej Titan s petimi točkami, četrti pa je bil Matej Grah s štirimi točkami.