V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

27 oktobra 2018 Šport


V 3. kolu prve slovenske lige v judu so tekmovalci Partizana Ljutomer gostovali v Slovenski  Bistrici in tam  dosegli polovičen uspeh.  V prvem dvoboju so izgubili proti vodilni ekipi Bežigrada s 5:2. Za Ljutomerčane sta osvojila točki: Žan Požel in Narsej Lackovič. V  drugem dvoboju  so Ljutomerčani presenetili samega sebe saj so bili boljši od Judo kluba Z dežele Sankaku iz Celja z rezultatom 4:3.  Za Ljutomerčane  so k uspehu ekipe prispevali zmage: Gabrijel Zadravec, Žan Požek, Narsej Lackovi č in Patrik Vojsk. Ljutomerčani so po tretjem kolu med 9. ekipami na 5. mestu s šestimi točkami.

V  5.kolu slovenske malonogometne lige »Ena« so v »A« skupini  Pečarovci premagali Černelavce s 4:3 čeprav so gostje ob polčasu vodili z 2:0. Za Pečarovce  je dosegel dva zadetka: Damir Fujs po enega pa Nino Novak in Iztok Kerčmar; za Černelavce so dosegli zadetke: Mitja Botjak, Uroš Dervarič in Matej Nemec.  V »B« skupini  je  bila Krajna  boljša od ekipe Gea Vipoll Stara Nova vas s 4:1. Za Krajno so dosegli zadetke: Nejc Celec, Aljoša Šebjanič, Timotej Vogrinčič in Rok Bencik, častni zadetek za goste je dosegel Andrej Slana.

V prvem kolu  slovenskega rokometnega pokala  za sezono 2018/2019 so v Radencih rokometaši Grosupljega premagali radgonski Arcont z rezultatom  34:15. Za Arcont so dosegli največ zadetkov:  David Ketiš in Blaž Bratkovič po tri ter Matej Rojht in Tine Podlunšek po dva zadetka; pri gostih je Blaž Muhič k zmagi prispeval  9 zadetkov.

Odbojkarice Sobote, ki so se v sezoni 2018/2019 uvrstile v drugo slovensko  ligo ,vzhod so po porazu v prvem kolu v gosteh proti  Braslovčam s 3:1, v petek  v Murski Soboti premagale   A ekipo Karvolleya iz Mislinje s 3:1 in zabeležile prvo zmago v ligi. Za Soboto pod taktirko trenerja Davorina Čeleša so največ točk k zmagi prispevale: Ana Kolmanič 17, Katja Saje 16 in Pia Puklavec 13.

V 3.kolu tretje slovenske lige, vzhod za odbojkarje so Radenci v gosteh premagali II. ekipo Maribora z rezultatom 3:0. Za Radence so k zmagi največ točk prispevali:  Nik Škrjanec 13, Blaž Ajlec 12, Jaka Banič in Rok Šinko pa po 8 točk. II. ekipa Panvite Pomgrada  iz Murske Sobote  je v gosteh premagala ekipo Karvolleya z rezultatom 3:1.

V drugem kolu 3. slovenske namiznoteniške lige za člane je dopoldne v Novi Gorici Gorica bila boljša od II. ekipe  puconske Keme z rezultatom 5:1. Za Kemo je edino zmago osvojil Rok Smodiš.

V Čakovcu je bilo drugo kolo mednarodne strelske First lige v streljanju z zračno pištolo.  Moštveno so zmagali strelci  Alzasa z Čakovca,  med pomurskimi ekipami je bila  najboljša I. ekipa Športno strelskega društva Murska Sobota, ki je bila sedma. Posamično je zmagal Saša Kralj iz Čakovca s 577. krogi; med pomurskimi strelci je bil  Avgust Horvat  sedmi, Štefan Balaško oba iz Turnišča 21., Dušan Špindler iz Ljutomera pa se je uvrstil na 22. mesto.

Prvi dan strelskega tekmovanja severovzhodne regije za kadete je Ljutomeru v streljanju s standardno zračno puško v vodstvu ekipa Športno strelskega društva Murska Sobota v postavi: Jure Sočič, Patrik Farkaš in Blaž Makari, v posamični konkurenci vodi Jure Sočič iz soboškega strelskega društva. V streljanju z zračno pištolo vodi po prvem dnevu Nina Bogša iz Strelskega društva Jožeta Kerenčiča iz Miklavža.  O končnih rezultatih bomo poročali jutri.

V Varaždinu   je bilo tradicionalno tekmovanje srednješolcev v nogometu in badmintonu. V nogometu  je zmagala Dvojezična srednja šola Lendava, ki je premagala Zalaegerszeg z  rezultatom 8:4 in igrala proti Varaždinu 3:3.  V badmintonu so zmagali lendavski srednješolci čeprav so bili izidi zelo tesni. Lendava je premagala Varaždin in Zalaegerszeg obakrat z rezultatom 3:2.

V Mariboru se je začela nova sezona v  Štajerski kadetski šahovski ligi ,kjer nastopajo tudi pomurski šahisti.  Med 12 letniki je med 42. šahisti zmagal Tilen Drama iz Osnovne šole Šmarje pri Jelšah s 6,5 točkami, sedmi je bil Izidor Casar  iz Osnovne šole Bogojina s petimi točkami. Med 15 letniki je med 23. šahisti zmagal Urban Štern iz Frama s 6,5 točkami, osmi je bil Rene Žižek iz Osnovne šole Tišina, ki je zbral  4 točke.