Domov

Šport in šah

28 oktobra 2018 Šport


V  5. kolu prve slovenske namiznoteniške lige  za članice so igralke puconske Keme na Kodeljevem premagale ekipo Kajuha Slovana s 5:1. Za Kemo sta po dvakrat zmagali: Ana Kovačec in Staša Matis eno zmago  je k uspehu ekipe dodala še Nuša Vogrinčič.

V moški konkurenci prve slovenske namiznoteniške lige sta obe  pomurski ekipi ostali brez zmage. Moška ekipa  Keme je na Kodeljevem tesno izgubila  v prvi slovenski namiznoteniški ligi  proti Kajuhu Slovanu z rezultatom 5:4. Za Kemo sta po dvakrat zmagala: Damjan Zelko in Tomaž Pelcar.  Ekipa Sobote je v Murski Soboti izgubila proti II. ekipi Mengša s 5:1. Edino zmago za Soboto je osvojil Tomaž Roudi.

Za ekipo Interdiskonta je na Ravnah uspešno nastopil Pucončan Mitja Horvat,  ki  je  pri zmagi Interdiskonta proti  Mariboru z rezultatom 5:4 dodal   tri zmage.

V 3. slovenski namiznoteniški ligi je II. ekipa Keme včeraj dopoldne izgubila v Novi Gorici proti Gorici s 5:1  o čemer smo že poročali, popoldne pa je II. ekipa Keme  v gosteh premagala Vrhniko s 5:4. Za Kemo sta po dvakrat zmagala: Jure in Rok Smodiš eno zmago  je k uspehu ekipe dodal še Jan Lipič.

V 3.kolu prve A slovenske odbojkarske lige za članice je v Ljutomeru ekipa Ankaran /Hrvatini premagala Ljutomerčanke s 3:0. Za Ljutomerčanke so  zadele največ točk:  Kaja Makoter 8, Nataša Anželj 5 in Barbara Petek 5 točk. Pri gostjah je Marina Čorić zadela 11 točk.

V Puconcih je Nova  KBM Branik premagala ekipo Roto Keme s 3:0. Za Pucončanke  so največ točk zadele: Nina Kovač in Iva Škraban po 7 ter Adela Pintarič 4 točke .Pri Mariborčankah je Marina Kovač k zmagi prispevala 12 točk.

V  12. kolu ruske premier  nogometne lige je Ural v Jekaterinburgu igral proti Ulfi 1:1. Za Ural je celo tekmo igral  Gregor Balažic iz Murske Sobote.  Po nepopolnem 12. kolu je Ural  na 12. mestu zbral 13 točk.

V 12. kolu hrvaške nogometne lige sta Istra in Osijek v Pulju igrala 1:1. Za Osijek, ki je tretji na lestvici s 24.točkami je celo tekmo igral Erik Janža iz Puževec.

V 14. kolu prve slovenske nogometne lige je Olimpija v derbiju kola  v Mariboru pred 12.000 gledalci premagala Maribor z 2:1. Mariborski trener Darko Milanič  je Daretu Vršiču nekdanjemu igralcu Mure  dal priložnost za igro šele v 83. minuti tekme, ko je Olimpija z igralcem več že vodila z 2:1.

V Kranju  je Celje premagalo Triglav z 2:1, za Celjane  je celo tekmo igral Mitja Lotrič doma  z Vaneče je igral vseh 90 minut tekme.

Nogometaši Mure bodo danes ob 14.uri ob neposrednem televizijskem prenosu  v gosteh igrali proti nogometašem Krškega.

V 13.kolu druge slovenske nogometne lige je Tabor Sežana v Lendavi premagala Nafto 1903 z rezultatom 1:0. Edini zadetek  za goste na tekmi je dosegel Rok Duspara v 70. minuti.  Po tekmi  v Lendavi  je odstopil s trenerskega mesta članske ekipe Nafte  Franci Fridl, novega trenerja bodo Lendavčani izbrali predvidoma  do srede  31. oktobra.

V  11.kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod  je Grad v derbiju kola v gosteh premagal Veržej z rezultatom 2:1.  Za varovance Mitje Erniše je dosegel edini zadetek Patrik Žekš; za varovance trenerja Bogdana Črnka  pa je dosegel oba zadetka Dejan Belna, drugega iz 11 metrovke.  Črenšovci so v gosteh premagali Radgono s 3:0. Za Črenšovce so dosegli zadetke: Matej Kapun, Tomaž Krauthaker in Matej Miličević.

V 12. kolu  prve slovenske kadetske nogometne lige   je v Murski Soboti Mura premagala kadete Krškega s 4:1. Za Muro so dosegli zadetke: Rok Erniša, Aljaž Antolin, Žiga Laci in Nikola Vuksanović. Mladinci Krškega  so premagali vrstnike Mure z 1:0.

V 12. kolu prve slovenske nogometne lige , vzhod kategorije U – 15 je v Kidričevem Mura  z zadetkom Žana Bučka premagala Aluminij z 1:0. Nogometaši velenjskega Rudarja  so  v Veržeju premagali ekipo Vipolla z 2:1,  za Vipoll je dosegel zadetek Adam Marcen.

V   7. kolu prve slovenske ženske nogometne lige U – 17  je Telemach GMT Beltinci v Bratoncih premagal Radomlje s 5:1. Za Beltinčanke so dosegle zadetke: Albina Čizmazija tri ter Noele Viličnik in Tia Vaupotič.

V nižjih nogometnih ligah pa so igrali takole:   Renkovci – Panonija Gaberje  0:1, Čentiba – Malibu Kapca 2:1 in Bakovci – veterani Mure 4:0.

V Lendavi je bilo tradicionalno srečanje nogometnih trenerjev  iz Hrvaške, Madžarske in Slovenije.  Trenerji so poslušali  tudi predavanje   nekdanjega slovenskega selektorja mladih nogometašev Matjaža Jakopiča z naslovom: »Vrnimo nogomet nogometu«  Med udeleženci sta bila  tudi  predsednik Zveze nogometnih trenerjev Slovenije Rudi Bračič in član izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije Slavko Režonja.

V prvem kolu  vzhodne slovenske super lige v elektronskem pikadu so igrali takole:  Top Gun Kiraly Grlava- Dado Serdica 16:1, Gabrijelov  barček Vučja vas – Slavček Gornji Slaveči 15:2, Picolo Melinci  – Kava Vila Monde Ptuj  3:14 in Friend’s team Sveti Jurij v Prekmurju – Top Gun Šnajder Grlava 4:13.

V Ljutomeru je  bilo prvo kolo kadetske lige v streljanju s standardno zračno puško. Moštveno je zmagala ekipa  Murske Sobote v postavi: Jure Sočič, Farkaš Patrik in Blaž Makari, drugi so bili strelci Tišine v postavi: Iztok Rebrica, Tadej Kuhar in Lina Miholič na tretje mesto pa so se uvrstili Ljutomerčani z ekipo: Brina Stanjko, Tic Budja in Timotej Zadravec. Posamično je zmagal Jure Sočič s 412,3.krogi, drugi je bil Leon Režonja iz Turnišča  in tretja Brina Stanjko iz Ljutomera. Med tekmovalci v streljanju z zračno pištolo je zmagala Nina Bogša iz Miklavža s 365.krogi, drugi je bil Timotej Plahut  in tretji Blaž Serdt oba iz Murske Sobote.

V 7. kolu območne kegljaške lige je II. ekipa Radenske  iz Murske Sobote v Radencih   premagala ekipo Invalida iz Maribora z rezultatom   5:3. Za  Radensko so največ kegljev podrli: Borut Štiberc 540, Oto Kos 537 in Dušan Pohovnikar 530 kegljev; pri ekipi Invalida je Tone Stražar podrl 531 kegljev.

V Slovenskih Konjicah sta bili včeraj odigrani dve koli v 3. slovenski šahovski ligi vzhod. V 7. kolu je bil lokalni derbi med I. in II. ekipo Radenske Pomgrada, kjer je zmagala I. ekipa Radenske Pomgrada s 3:1.  V    8.kolu je Lendava premagala Kamnico s 3,5: 0,5 točke, Destrnik je bil boljši od II. ekipe Radenske s 4:0, Železničarski šahovski klub Maribor pa je premagal I. ekipo Radenske Pomgrada z 2,5:¸1,5.

Na lestvici  3.  slovenske šahovske lige, vzhod vodi Gambit iz Maribora s 23. točkami, Lendava je 17. s 14, 5 točkami , najboljša posameznika v ekipi  sta Leon Dunjko s 5. in Vili Baša s 3,5 točkami. I. ekipa Radenske  Pomgrada je na 19.  mestu, Matjaž Cigüt je zbral 5 točk. Zadnje kolo bo  24. novembra na Ptuju.

V Ljubljani poteka danes v dežju  23. mednarodni ljubljanski maraton. V teku na 10 km je bila  med članicami tretja Urška Martinec iz Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote.v času 38,02.  Včeraj  je  med mladimi tekači  Lara Horvat  iz Osnovne šole II Murska Sobota bila med tekačicami letnika 2007 na 1800 metrov dolgi progi 11.  ta v času 6.: 55,3.  O ostalih rezultatih bomo poročali jutri.