Domov

Šport in šah

29 oktobra 2018 Šport


Na evropskem kadetskem pokalu v judu so se v Kopru odlično odrezali tekmovalci judo sekcije Partizana Ljutomer, ki so osvojili dve odličji.  V  kategoriji do 60 kg je Blaž  Emeršič zasedel drugo mesto, v konkurenci kadetinj pa je v kategoriji do 48 kg bila tretja Diana Šterman. Na tekmovanja sta sodelovala tudi Miha Rudolf in Gabrijel Zadravec a sta ostala brez uvrstitve.

Na tradicionalnem  turnirju v tradicionalnem karateju v Jagodini v Srbiji so se med  707 karateisti iz 34 klubov in treh držav odlično odrezali  tekmovalci karate klubov iz Cankove in Tromejnika iz  Kuzme, ki so zbrali štiri medalje.  Tretja mesta v katah so osvojili: Lan Spačal iz Cankove, Gal Časar, Noah Rac in Renej Fujs vsi iz Tromejnika iz Kuzme. V  prostih borbah je bil peti Renej Fujs iz Tromejnika.

Že včeraj smo poročali, da je na 23. ljubljanskem maratonu v druščini  20.500 tekačev iz  60. držav najboljši izid med pomurski atleti dosegla Urška Martinec iz Atletskega kluba Pomurje, ki se je v teku na 10 km uvrstila na tretje mesto.  V tej disciplini je bila Andreja Gorčan iz Černelavec  21.  in Marija Števanec  iz Borejec 24. Med člani je bil Dejan Preindl iz Bratonec 24. V teku na 42 km  je bila med članicami Smilja Rosić iz Gančan uvrščena na 90. mesto.

V 2. kolu prve slovenske košarkarske lige za članice je  Cinkarna Celje premagala Akson Ilirijo iz Ljubljane z rezultatom 81:43. Za Celjanke je igrala tudi nekdanja igralka soboškega Pomurja Blaža Čeh in dosegla štiri točke.

V  3. kolu slovenske košarkarske lige za člane je v Slovenskih Konjicah ekipa Konjic premagala Radensko Creativ iz Murske Sobote z rezultatom 94:85. Za soboške košarkarje so največ točk zadeli: Roman Dominko 28, Igor Spešić 18, Marko Matijević 16, Nejc Juteršnik 10 in Mitja Gomboc 7 točk; pri Konjicah se je odlikoval Žiga Šrot s 24.točkami.

V  zaostalih srečanjih mednarodne veteranske lige v malem nogometu so igrali takole:  Slovenska vés – Tromejnik Kuzma 3:0, Monošter  –  Matjaševci 3:2 in  Radovci/Breza – Srebrni breg Martinje 8:1. Po nepopolnem 7. kolu vodi Slovenska vés z 18.točkami pred Radovci/Brezo s 16.timi in Monoštrom, ki ima 12 točk.

V Logatcu je bil drugi odprti  kadetski namiznoteniški turnir Slovenije na katerem je tekmovalo 119 igralcev in igralk iz 24. slovenskih klubov.  Pri kadetih je zmagal Dejan Jokić iz Mengša, od 5. do 8. mesta pa sta se uvrstila Jan Lipič in Jure Smodiš iz puconske Keme. Med kadetinjami je zmagala Nuša Kadiš iz ravenskega Interdiskonta, od 5. do 8. mesta pa se je uvrstila  Lara Belaj, članica Keme.

V Petanjcih je bil  odprti krompirjev turnir v pospešenem šahu na katerem je sodelovalo 16 šahistov. Zmagala je Lea Števanec iz kranjskega šahovskega kluba, doma iz Rankovec, ki je zbrala 7 točk. Na drugo mesto se je uvrstil Leon Selišek s Ptuja in na tretje Martin Mohar iz  Gornje Radgone, oba sta zbrala po 5 točk. Med ostalimi pomurskimi šahisti je bil  Jurij Ojsteršek iz Gornje Radgone  šesti s štirimi točkami, Štefan Šeruga iz Radenske Pomgrada pa je bil  sedmi s tremi točkami in pol.