V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

30 oktobra 2018 Šport


Na evropskem prvenstvu v dodgeballu je v  Lignanu  v Italiji   med 16. reprezentancami v kategoriji MIKS  reprezentanca Slovenije  zasedla šesto mesto.  Slovenska izbrana vrsta  sestavljena  iz pomurskih igralk in igralcev je v predtekmovanju premagala Švedsko s 16:10, Wales z 18:12, Nemčijo s 16:10. Po prvem mestu v predtekmovalni skupini je v tekmi za uvrstitev med osem ekip Slovenija bila boljša še od Irske s 15:11. Nato je sledil poraz proti Avstriji s 27:1 in v tekmi za peto mesto je Slovenija utrpela  še  tesen  poraz proti Walesu s 13:11. Za slovensko reprezentanco so nastopili: Martina Šijanec, Sabina Kurbus, Anja Zadravec, Petra Trajbarič, Primož Kolbl, Aleš Pintarič, Jani Ščavničar, Andrej Kozar  in Dejan Ivančič.

V Ljubljani je bil opravljen žreb za šestnajstino finala slovenskega rokometnega pokala. Iz tekmovanja so že izpadli rokometaši radgonskega Arconta,  soboško Pomurje, ki je bilo v prvem kolu prosto pa bo 12. decembra v Murski Soboti gostilo prvoligaško ekipo Kopra, ki je trenutno na 10. mestu prve slovenske rokometne lige.

V Lenartu je bilo prvo kolo šolske karate lige ,kjer so bili uspešni tudi  ljutomerski karateisti. V katah je zmagala v svoji starostni skupini Taja Plohl posamično in ekipno v postavi s : Hannah  Vello Rauter in Nušo Janžekovič. Drugo mesto  posamično je osvojila Nuša Janžekovič in prvo Tija Janžekovič vse iz Osnovne šole Ivana Cankarja iz Ljutomera.  V športnih borbah si je prvo mesto priborila  Tija Janžekovič, tretji pa sta bili Hannah Vela Rauter  in Nuše Janžekovič. Iz Osnovne šole Križevci pri Ljutomeru  je bil  četrta v katah Lija Hojnik.

Na prvem strelskem turnirju  regijske lige s serijsko zračno puško je v Murski Soboti  med 47.strelci posamično zmagal Martin Marič s  375.krogi, drugi je bil Goran Gyoha oba  iz Domajinec s 373,krogi in tretji Franc Kurnik iz Janka Jurkoviča od Svetega Jurija s 369.krogi. Moštveno je med 12. ekipami zmagalo Strelsko društvo Domajinci v postavi: Denis Benko, Goran Gyoha in Martin Marič pred ekipo Janka Jurkoviča od Svetega Jurija z ekipo: Franc Kurnik, Marjan Horvat in Mirko Tenšek na tretje mesto pa se je uvrstilo Športno strelsko društvo Murska Sobota v postavi: Danijela Maček, Igor in Blaž Makari.

V  9.kolu pomurske lige v malem nogometu na travnatih igriščih so igrali takole: Teleing Razkrižje – Sobota 10:0 , Trnje – Klub mladih Odranci 4:1, Čarda Martjanci – Bobri Dolnja Bistrica  preloženo, Tešanovci – Meteor Melinci 8:2 in Bakovci – Elbo Gomilica 3:3.  Po nepopolnem zadnjem jesenskem kolu vodijo Tešanovci z 22.točkami pred Trenjem, ki jih ima 21 tretja  je ekipa Elba iz Gomilice z 19.točkami.

Na območnem šahovskem tekmovanju invalidov v Radljah ob Dravi je  zmagalo Društvo invalidov Mežiške doline  z 10.točkami, na osmo mesto se je uvrstilo Medobčinsko društvo invalidov Murska Sobota v postavi: Jože Glavač, Robert in Alojz Antolin, Ivan Žalig in Jože Komaricki. Največ točk za soboške šahiste  je zbral Robert Antolin štiri točke. Na 10. mesto se je uvrstilo Društvo invalidov Ljutomer v postavi:  Vladimir Skuhala, Janko Brunčič, Franc Sukič in  Franc Vizjak.  Pri Ljutomerčanih se je odlikoval Janko Brunčič s 7.točkami.

Jutri v sredo ob 13.uri , čeprav na dan praznika,  bo živahno v soboški Fazaneriji, ker bo nogometna ekipa Mure v povratni tekmi četrtfinala pokala Slovenije  v Murski Soboti gostila ekipo Gorice. Prva tekma v Novi Gorici se je končala s 3:0 za Muro in  Prekmurci  tokrat imajo izjemno priložnost, da se uvrstijo med štiri najbolje ekipe v pokalnem tekmovanju.