V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

31 oktobra 2018 Šport


Hokejistke Moravskih Toplic so na mednarodnem turnirju v dvoranskem hokeju v avstrijskem Linzu osvojile tretje mesto med ekipami iz Avstrije, Češke, Madžarske in Slovenije. V tekmi za tretje mesto so dekleta Moravskih Toplic bila boljša od ekipe TLHC iz Linza z rezultatom 3:1. Zadetke za Moravske Toplice so dosegle: Alja Mesarič, Petra Dervarič in Nuša Rantaša.
V hokejskem turnirju v Linzu so sodelovali tudi igralci predanovskega Triglava, ki so se uvrstili na osmo mesto, moška ekipa Moravskih Toplic pa je bila deveta.
Začela se je nova sezona v odprti zimski strelski ligi v trapu. V Ilirski Bistrici je med 34. strelci zmagal Giovani Cernogoraz iz Novigrada, ki je leta 2012 na olimpijskih igrah v Londonu osvojil zlato medaljo. Med pomurskimi strelci je bil Boštjan Maček šesti, Jasmina Maček se je uvrstila na 11. in Rene Maček, vsi iz Bodonec, ki so člani Strelskega društva Štefan Kovač trap iz Murske Sobote, se je uvrstil na 28. mesto.
V zaostalem srečanju 2. slovenske rokometne lige za člane je ekipa MKK Ljubljana sinoči v Ljubljani premagala radgonski Arcont z rezultatom 37:19. Za Arcont so dosegli največ zadetkov: Matej Rojht 7 ter Gregor Štefanec in Mihael Kolbl po 3 zadetke. Pri Ljubljani sta se odlikovala: Lovro Gorjup in Slavko Erak s šestimi zadetki.
V 9. kolu pomurske lige v malem nogometu na asfaltnih igriščih so igrali takole: Panonska Murska Sobota – Mura Krog 8:3, Lipovci – Krim Mala Nedelja 7:3, Lordi Ivanjkovci . Beltinci 7:2 tekma med Bangladešom iz Murske Sobote in Cafe Perlo iz Ljutomera pa je bila preložena. Na lestvici preprečljivo vodijo Lordi iz Ivanjkovec s 25.točkami pred Malo Nedeljo in Lipovci, ki imata po 16 točk.
Danes zvečer bosta v pomurski pokrajini dve prvenstveni tekmi prve slovenske malonogometne lige na travi » lige ena«. Zvečer ob 19.uri bo v Ključarovcih tekma: Arko Ključarovci – Pečarovci, v Stari Novi vasi pa bo danes že ob 18.uri tekma: Gea Vipoll Stara nova vas – Teksas bar Videm.
Na 32. hitropoteznem šahovskem turnirju za prvaka Gornje Radgone je zmagal Silvester Puntigam s sedmimi točkam in pol, drugi je bil Martin Mohar s petimi in pol in tretji Jurij Ojsteršek s tremi točkami.