V etru
Murska pesem tedna
Domov

Šport in šah

3 novembra 2018 Šport


V vnaprej odigranem  4. kolu prve slovenske odbojkarske lige za člane je  Calcit Volley v Kamniku premagal Hoče z rezultatom 3:1. Za Hoče je igral tudi Radenčan Urban Drvarič, nekdanji igralec soboške Panvite Pomgrada, ki je dosegel proti Kamničanom dve točki. Odbojkarji Panvite Pomgrada bodo nocoj ob 19.uri v telovadnici osnovne šole I  v Murski Soboti gostili odbojkarje Salonita Anhovega iz Kanala.

V prekmurskem derbiju 3. kola slovenske vzhodne  super  lige v elektronskem pikadu  je v Svetem Juriju na Goričkem Športno društvo Slavček  iz Gornjih Slaveč premagalo Pikado klub Friend’s team od Svetega Jurija z rezultatom 11:6. Za  Friend’s team je trikrat zmagal Rok Durič po enkrat pa: Gregor Gider, Ciril Flegar in Andrej Bagari; za ekipo Slavčka so po trikrat zmagali: Tomaž ülen ,  Dario Baranja in Srečko Šarkezi  enkrat pa sta zmagala še Robert Štertak posamično in dvojica: Dario Baranja in Tomaž ülen. Na lestvici  je po 3. kolu Pikado klub Slavček na petem mestu in Pikado klub Friend’s team na sedmem mestu.

V 2.kolu vzhodne slovenske »C« lige v elektronskem pikadu  so igrali takole: Top Gun Elrad Grlava – Bar Baza Bad girls Logarovci 6:1, Plitvica I – Gabrijelov barček Vučja vas 11:6,  II. ekipa Plitvice  je bila prosta. Na lestvici vodi Gabrijelov barček iz Vučje vasi s 6.točkami, tretje kolo bo na programu v  četrtek 8. novembra.

V   11.kolu prve radgonske medobčinske lige v malem nogometu je vodilno  Lomanoše premagalo  Kapela z visokim rezultatom 14:2, druga na lestvici Spodnja Ščavnica je utrpela poraz od ekipe Bar Golob iz Lokavca  s 5:1 tretji na lestvici Podgrad pa je premagal Tiho vodo  iz Gornje Radgone z 8:6. V drugi radgonski ligi malega nogometa je vodilni Porkys iz Žepovec  v derbiju kola utrpel poraz od drugega na lestvici Šenekarja iz Spodnjih Ivanjec s  4:1 a še vedno vodi na lestvici. Tretji Grabonoš pa   je prepričljivo premagal  Segovce s 4:1. V tretji radgonski ligi malega nogometa   je vodilni Teksas bar iz Vidma  premagal Lešane s 4:3, druga na lestvici Ihova je bila boljša od Neja bara iz Lomanoš s 4:2 tretja Ivanjševska slatina  iz Ivanjševec pa je premagala Mahovce  z 9:4.

V prvem kolu elitne državne šahovske lige je v Ljubljani  Radenska Pomgrad iz Murske Sobote  premagala Šahovsko sekcijo TZ Prevodi dvojka Kranj z rezultatom 4:2. Za soboške šahiste sta zmagal predsednik kluba Štefan Cigan in gost v ekipi iz Madžarske Tibor Antal Kende, remizirali pa so: Zoltan Ribli, Jernej Skuhala, Denis Gjuran in Matej Titan.

Železničarski šahovski klub Maribor za katere letos igra tudi Turniščan Birs  Markoja   je premagal Novo Gorico z rezultatom 5,5:0,5. Eno zmago k uspehu Mariborčanov je prispeval tudi Boris Markoja, ki je igral na četrti deski. Danes bodo soboški šahisti v drugem kolu igrali proti Krki iz   Novega  mesta, Mariborčani pa proti Triglavu iz Krškega.

Med Gederovci in Cankovo, delno tudi po Avstriji,  je bil danes  v organizaciji Športnega društva Studenec  iz Cankove, ki ga vodi Drago Habot tradicionalni 19. evropski pohod prijateljstva na katerem je sodelovalo 115 pohodnikov iz Avstrije in Slovenije. Na 11 km dolgi progi je bilo letos največ pohodnikov iz Cankove kar 25, gostov iz Avstrije je bilo na pohodu 20 ostali pohodni pa so pripotovali na pohod  iz ostalih slovenskih krajev.