Domov

Šport in šah

4 novembra 2018 Šport


Na odprtem  slovenskem dvoranskem pokalu v lokostrelstvu, ki je bil prvič v športni dvorani Srednje dvojezične šole v Lendavi,  so se med 128 tekmovalci iz Madžarske, Hrvaške in Slovenije odlično uvrstili tudi lokostrelci iz obeh pomurskih klubov.  Med Lendavčani je med veterani z dolgim lokom zmagal Zvonko Štampar,  drugi med člani je bil z dolgim lokom Kristijan Horvat  in tretji Gyula Cseh.  Četrti med člani z ukrivljenim lokom je bil Lars Somi in  sedmi med kadeti z ukrivljenim lokom Niko Horvat. Med Ljutomerčani je  med mladinkami s sestavljenim lokom zmagala  Iva Ivanič, med veterani je bil četrti z ukrivljenim lokom Vekoslav Filipič in šesti s sestavljenim lokom pri veteranih Marjan Kokol. V kategoriji deklic je bila z ukrivljenim lokom Ljutomerčanka Eva Ivanič četrta.

Rokoborsko društvo Sobota je v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti pripravilo tradicionalni 21. mednarodni rokoborski turnir v grško rimskem slogu za dečke in kadete na katerem je sodelovalo 115 rokoborcev iz  Češke, Romunije, Hrvaške, Italije, Moldavije, Ukrajine, Srbije, Črne Gore, Madžarske, Bosne in Hercegovine in Sloveniji. V tej mednarodni druščini so bili uspešni tudi soboški rokoborci. Med mlajšimi dečki je bil v svoji kategoriji drugi Vid Jeneš in tretji v kategoriji Aleks Šuškovič. V kategoriji dečkov je bil zmagovalec v kategoriji do 55 kg Nik Bedők, Mitja Cener pa je bil tretji. V kadetski konkurenci  je v kategoriji do 80 kg zmagal Klemen Podgorelec, drugi v svoji kategoriji je bil Nikola Šimonkovič in tretji Luka Gumilar vsi iz soboškega kluba. Moštveno je zmagala Ukrajina  pred Soboto  obe sta zbrali po 33 točk tretji pa je bil Hodonin iz Češke z 21. točkami. Najboljši domači rokoborec je bil Klemen Podgorelec, tujec pa Ion Donici iz Moldavije.

V 4.kolu prve odbojkarske lige za člane je v Murski Soboti  Salonit Anhovo po vodstvu soboških odbojkarjev z 2:0  premagalo Panvito Pomgrad s 3:2.  Za soboško ekipo so največ točk zadeli: Aljoša Bogožalec 22, Zlatko Pulko 20, Jakob Rojnik 18 in Gorazd Flisar 15 točk; pri Salonitu Anhovem iz Kanala se je z 19.točkami odlikoval  Dejan Čabarkapa.

V  4.kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod so Radenci premagali II. ekipo Hoč s 3:0. Za Radence so največ točk k zmagi prispevali: Nik Škrjanec 11, Blaž Ajlec 9, Jaka Banič 7 in Tomaž Ajlec 6 točk. II. ekipa Fužinarja  je  na  Ravnah premagala II. ekipo Panvite Pomgrada iz Murske Sobote s 3:0.

V 4. kolu prve A slovenske  ženske odbojkarske lige je  Ankaran Hrvatini v Kopru premagal puconsko  Roto Kemo s 3:1. Za Pucončanke so največ točk zadele: Nina Kovač 13, Iva Škraban 12 in Adela Pintarič 9 točk. Pri gostiteljicah se je odlikovala  Marin Čorić z 21.točkami.

Ljutomerčanke so v 4. kolu prve A slovenske lige gostovale v Kamniku pri ekipi Calcita in po pričakovanju utrpele poraz s 3:0. Za Ljutomer so največ točk zadele:  Kaja Makoter 11 ter Nataša Anželj in Ana Nedok po 4; pri Calcitu se je odlikovala Anja Zorman z 12.točkami.

V 3. kolu druge  slovenske odbojkarske lige vzhod za člane je Sobota v gosteh premagala Ljubno s 3:1. Za  Soboto so največ točk k zmagi prispevale: Katja Saje 15, Ana Kolmanič 14, Pia Puklavec 10 in Tjaša Malok 6 točk.

V 3. kolu tretje vzhodne slovenske ženske odbojkarske lige je Murania iz Lendave gostovala pri ekipi Kajuha Šoštanja in tekmo izgubila z rezultatom 3:0.

V 14.kolu druge slovenske nogometne lige so prijetno presenetili Beltinčani ki so v gosteh premagala ekipi Fužinarja z rezultatom 2:1. Oba zadetka za Beltince je po vodstvu Fužinarja dosegel Jernej Trstenjak in sicer prvega v  77. in drugega v 84. minuti.

Nafta 1903 je v Lendavi igrala proti Krki iz Novega mesta    2:2 čeprav so Lendavčani dosegli tudi tretji zadetek a ga glavni sodnik tekme Bojan Tkalčič  iz Maribora ni priznal. Za Nafto je dosegel oba zadetka Marko Roginić.

V  12.kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod je Avto Rajh Ljutomer premagal  Tromejnik iz Kuzme s 3:2. Za Ljutomerčane je dvakrat zadel Miha Puklavec enkrat pa Tilen Nemec; za Tromejnik sta dosegla zadetka: Sabolć Andrejek in Benjamin Kamenica.  Črenšovci  so nekoliko presenetljivo s 3:0 premagali Veržej.  Za Črenšovce so dosegli zadetke: Tomaž Krauthkaker, Mario Skuhala in  Gregec Roškar.

V  8. kolu prve slovenske ženske nogometne lige U – 17 so igralke Telemacha GMT Beltinci v  gosteh  premagale Cerklje z 12:1. Strelsko so se  najbolj odlikovale: Nina Kajzba in Ema Horvat s tremi zadetki in Noele Vilčnik z dvema zadetkoma.

V 10.kolu prve slovenske mladinske nogometne lige sta v Bakovcih Mura in Ilirija iz Ljubljane  igrala 1:1, za Muro je dosegel zadetek  Luka Marič. Kadeti Ilirije  so premagali Muro s 3:2. Za Muro sta dosegla zadetka: Aljaž Antolin in Nikola Vuksanović.

V 13. kolu  prve vzhodne slovenske nogometne lige U – 15 je Maribor premagal Vipol iz Veržeja s 4:0. Mura  je premagala Kety iz Slovenske Bistrice s 4:0. Za Muro so dosegli zadetke: Žan Buček, Maj Plej, Vid Štefanec in Tim Huber.

V nižjih nogometnih ligah pa so igrali takole:  Radenska Slatina – Dobrovnik 3:1, Cven – Hodoš 3:0, veterani Mure – Qua Ižakovci 2:1 in Kema Puconci – Aluvar Gančani 0:4, Pušča – Roma Vanča vas 11:0 in Apače – Šalovci 4:0.

Začela se je nova sezona v taekwondoju. Lendavčan Beno Misja je  v Ljubljani na prvem državnem turnirju za točkovanje v finalu premagal  Nemanja Milovića iz kluba Chagi iz Ljubljane  z rezultatom 11:1  in tako sezono začel s prvim mestom.

Na drugem turnirju 2. državne strelske lige severovzhod s standardno zračno puško je v Ormožu  med osmimi ekipami  zmagal Kovinar iz Ormoža pred strelci iz Turnišča  in Tišine. Posamično je zmagala Petra Vernik iz Kovinarja, med pomurskimi strelci je bil Gregor Maučec četrti, Leon Režonja oba iz Turnišča peti, šesti pa je bil Radgončan Žiga Prajndl.

V 6.kolu prve B slovenske kegljaške lige je Radenska iz Murske Sobote v Črnomlju premagala Belo Krajino s 6:2. Za Radensko so največ kegljev podrli: Milan Kovačič 615, Miko Steržaj 586 in Jani Steržaj 573 kegljev. V ženski konkurenci je Radenska premagala Belo Krajino prav tako s 6:2. Za Radensko je Marika Kardinar podrla 581 kegljev, Nataša Muršič 553 in Vlasta Hojnik 534.

V  8.kolu območne mariborske kegljaške lige je  II. ekipa Radenske iz Murske Sobote na kegljišču Vikenda v Radencih  premagala  II. ekipo Ruš s 6:2. Pri Radenski je največ kegljev podrl Milan Štiblar 573.

V 2. kolu elitne državne šahovske lige v Ljubljani je Radenska Pomgrad  iz Murske Sobote  igrala z novomeško Krko 3:3. Za soboško šahovsko ekipo so zmagali: Zoltan Ribli, Denis Gjuran in Matej Titan. Železničarski šahovski klub Maribor pa je premagal Triglav iz Krškega s 5,5:0,5. Za Mariborčane je Turniščan Boris Markoja osvojil celo točko.