V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

5 novembra 2018 Šport


V 14.kolu  poljske ekstra nogometne lige sta se pomerili ekipi Zaglebie iz Lubina za katero igra Damjan Bohar iz Mačkovec in Korona iz Kielc za katero nastopa Matej Pučko iz Šalinec. Tekmo je dobila ekipa Korone z 1:0 , zmagoviti zadetek  je dosegel  Matej Pučko v 74. minuti. Po 14. kolih je Korona z 22. točkami na 6.mestu, Zaglebie pa so s 17.točkami na 10.mestu.

V 13.kolu ruske premier nogometne lige je Ural iz Jekaterinburga  v Moskvi premagal Spartak z rezultatom 2:1. Za  zmagovalno ekipo Urala je celo tekmo igral Gregor Balažic iz Murske Sobote.  Na lestvici   je Spartak na šestem mestu z 19.točkami, Ural pa je osmem  mestu zbral 16 točk.

Na štiridnevnem  evropskem prvenstvu v karateju  zveze WUKF v Ta Qualiju na Malti  so za slovensko reprezentanco med 1847. karateisti iz 30 držav nastopali tudi člani Karate kluba Murska Sobota. Najbolje se je odrezala  Vesna Zadravec, ki je v katah med veterankami bila tretja in je osvojila bronasto medaljo. Med ostali karateisti   je v borbah  veteranska ekipa v postavi: Roman Pozvek, Borut Kolar  in Miroslav Gorenc bila peta. Roman Pozvek se je v katah med veterani uvrstil na sedmo mesto, Patricija Pozvek pa je bila v borbah med kadetinjami v kategoriji do 60 kg deveta.

V  3. kolu druge slovenske lige, vzhod za članice so kegljavke Lendave gostovale v Šoštanju in tam utrpele poraz proti ekipi  Ceršaka z rezultatom  7:1. Za Lendavo so največ kegljev podrle: Slavica Hozjan  507, Cilka Ščap 481 in Sidonija Stanič 472 kegljev; pri zmagoviti ekipi Ceršaka je  Marica Lozić podrla 514 kegljev. Na drugo ligaški lestvici so kegljavke Lendave na tretjem mestu, vodijo pa kegljavke Ceršaka.

V 10.kolu pomurske lige v malem nogometu na asfaltnih igriščih so igrali takole: Caffe Perla Ljutomer – Panonska Murska Sobota 5:6, Mura Krog – Lipovci 6:10, Krim Mala Nedelja  Lordi Ivanjkovci 2:4, Beltinci – Bangladeš Murska Sobota preloženo. Naslov jesenskega prvaka so osvojili Lordi Ivanjkovci z 28.točkami pred Lipovci, ki imajo 19 točk in Krimom Malo Nedeljo s 16.točkami. Naslov najboljšega strelca po jesenskem delu je pripadel Denisu Pintariču iz Lipovec s 17.zadetki.

V  3.kolu članske državne šahovske lige v Ljubljani je proti gostiteljski ekipi Ljubljane ekipa Radenske Pomgrada  iz Murske Sobote utrpela prvi poraz z rezultatom  4,5:1,5. Za soboške šahiste so remizirali: Antal Tibor Kende, Zoltan Ribli in Matej Titan. Na lestvici vodi Železničarski šahovski klub Maribor za katerega je Turniščan Boris Markoja zbral tri točke. Soboški šahisti so na četrtem mestu, zanje sta Matej Titan in Zoltan Ribli zbrala po dve točki.  V naslednjem 4.   kolu bo v petek 9. novembra Radenska Pomgrad v Celju igrala proti Novi Gorici.

Pomurski šahisti  bodo pripravili v sredo ob 16.uri v soboški Zvezdi 21. Martinov šahovski turnir, ki ga pripravljata družno  Društvo vinogradnikov Pomurja in Šahovsko društvo Radenska Pomgrad iz Murske Sobote.