V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

8 novembra 2018 Šport


Na dvodnevnem  strelskem tekmovanju v Splitu so  bili med 410 tekmovalci  iz osmih  držav  uspešni tudi pomurski strelci. Prvič so v mednarodni areni pomurski strelci s standardno zračno puško tekmovali  v mešanih parih.  Dvojica Jure Sočič iz Murske Sobote in Nuša Špindler iz Ljutomera je  z 813,7. krogi bila deseta, Patrik Farkaš iz Murske Sobote in Antonija Kosi pa sta z rezultatom 808,3 kroge zasedla 12. mesto. Ljutomerčanke so v moštveni konkurenci mladink bile devete, zadele so 1807,3 kroge. Posamično   je Jure Sočič med mladinci s 610,9 krogi  bil deseti, med mladinkami  je bila Antonija Kosi iz Ljutomera s 610,4.krogi enajsta. Soboški strelci so  bili moštveno med mladinci  14. – zadeli so 1786,5 krogov. V soboto 10. novembra med 9. in 14. uro  bo na soboškem strelišču akcija, » Občan strelja 2018  » kjer bo mogoče brezplačno preizkusiti strelske sposobnosti.

V vnaprej odigranem  6. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane  je sinoči vodilni Maribor premagal oslabljeno ekipo Sobote, brez Tomaža Roudija in Gregorja Kocuvana,   z rezultatom  5:0. Za Maribor sta po dvakrat zmagala Matevž Črepnjak in Danilo Piljak  ter enkrat Redy Petrovič. Največ možnosti za osvojitev točke pri Sobočanih je imel Darko Fijavž, ki je izjemno  vodstvo  2:0 proti Redyju Petroviču zapravil in izgubil dvoboj s 3:2. Za soboško ekipo sta igrala še Jože Žekš in Vojko Gumilar. Najbolj zanimiv namiznoteniški dvoboj ob koncu tedna bo v soboto ob 17.uri v Puconci, kjer bo Kema, ki je šesta na lestvici igrala proti Interdiskontu z Raven na Koroškem , ki je tretji na lestvi zanje igra tudi nekdanji igralec Keme Mitja Horvat.

V 9. zadnjem jesenskem kolu medobčinske  dolinske lige v malem nogometu za veterane, ki jo vodijo Beltinčani so igrali takole:  Ižakovci – Lipa 5:9, Meteor Melinci – Torcida Lakoš 3:4, Odranci – Beltinci 3:6, Črenšovci – Gomilica 0:4 in Aluvar Gančani – Tropicano Bistrica 4:3. Naslov jesenskega prvaka je osvojila Lipa z 20.točkami in enim porazom, druga je Gomilica z 19.točkami in tretja Torcida iz Lakoš s 17.točkami.

Za Mednarodni turnir v elektronskem pikadu, ki bo v soboto10. novembra ob  v novi športni dvorani ŠIC-a je že prijavljenih 110 tekmovalcev  iz Hrvaške, Madžarske, Avstrije in Slovenije. Tekmovanje bo potekalo v posamični konkurenci in v dvojicah  prvič bodo na tako  množičnem turnirju lahko igrali tudi  mlajši mladinci, ki bodo imeli hkrati tudi izbirno tekmo za sestavo slovenske reprezentance za nastop na evropskem prvenstvu  leta 2019 v Italiji.

V soboški Zvezdi je bil včeraj 21. Martinov šahovski turnir na katerem je sodelovalo 32 šahistov iz Hrvaške, Avstrije, Madžarske in Slovenije. Prvo  mesto si je priboril Jernej Skuhala s sedmimi točkami in pol, drugi je bil Denis Gjuran s sedmimi, tretji pa  Danilo Hari s šestimi točkami in pol. Na četrto mesto se je uvrstil Boris Kovač in na peto Robert Antolin, vsi iz Radenske Pomgrada iz Murske Sobote,  oba sta zbrala po 6 točk. Predsednik Vinogradniškega društva Goričko Ernest Novak, ki je pripravilo tradicionalni turnir je na turnirju  zbral tri točke ,kar je bilo dovolj za 28. mesto.