V etru
Murska pesem tedna
Domov

Šport in šah

21 marca 2017 Šport


Športno strelsko društvo Murska Sobota je na 14 steznem strelišču v Murski Soboti gostilo zadnje  kolo mednarodne First lige v streljanju z zračno pištolo. Med 11 ekipami je zmagalo Strelsko društvo Jožeta Kerenčiča iz Miklavža pri Ormožu, drugi so bili Ptujčani in tretji madžarski Zalaegerszeg; strelci Štefana Kovača iz Turnišča so bili sedmi. Posamično  je zmagal Miklos Tatrai iz Zalaegerszega z novim rekordom lige 587 krogov. Končni zmagovalci  lige  so Ptujčani; turniški strelci so bili  osmi in  soboški deseti.  Posamično  je zmagal Kevin Venta iz ormoškega Kovinarja, med pomurski strelci je bil Avgust Horvat 14., Štefan Balaško 18. in Marko Mlinarič 20.

Na petem pokalnem turnirju v modernih tekmovalnih plesih v Novem mestu so tri medalje osvojili  člani Plesnega kluba Zeko iz Murske Sobote.  V beakdancu posamično med člani je bil drugi  Filip Kovačič med mladinci pa je bil tretji Elias Ljubec. V posamičnem plesu hip hop se je med mladinci Jaka Slekovec uvrstil na drugo mesto.

Pomurski letalski modelarji so s prosto letečimi modeli sodelovali v Bovcu  na tekmi za pokal Zgornjega Posočja.  V mladinski konkurenci je  Martin Bencik,   na tekmi z večjimi jadralnimi modeli F l A zmagal,  na tretje mesto  se je uvrstil Maj Habjanič, četrti   pa je bil  Žiga Tomašev vsi iz Društva modelarjev Pomurja iz Murske Sobote. Med starejšimi modelarji  sta v kategoriji večjih modelov nastopila tudi dva člana soboškega aerokluba; Jože Titan je bil peti in Milan Sinic sedmi – Sašo Sinic iz Društva modelarjev Pomurja pa je bil osmi.

V zadnjem kolu prve »B« državne kegljaške lige za članice je Pivka premagala Radensko z rezultatom 7:1. Za Radensko so največ kegljev podrle:  Majda Kaučič 536, Nataša Muršič 533 in Sonja Tibaut 516 kegljev. Na lestvici  je naslov prvaka osvojila Litija, ki je zbrala  25 točk, kegljavke Radenske so na petem mestu zbrale 18 točk.

V 14.kolu Ravenske lige v malem nogometu je vodilni Mister baby iz Gederovec premagal združeno ekipo: Tropovci/Tišina s 3:0. Še ostali rezultati: Černelavci – Petanjci 6:1, Gradišče – Vivat Černelavci 2:3, Kupšinci – Borejci 0:4, Kučnica Korovci – Krog 7:3, Satahovci – Krajna 0:3 in Mladinec Murski Črnci – Dobel Rankovci 8:3.

Na šahovskem tekmovanju  Štajerske kadetske lige  v Mariboru je v starostni skupini   U – 15 zmagal Nejc Hanc od Svetega Jurija na Goričkem, tretji je bil Jaka Kočar in četrti Rene Žižek oba s Tišine. V starostni skupini U – 9 se je na tretje mesto uvrstil Jure Kumin iz Osnovne šole III Murska Sobota.