V etru
Zimzelenčki
Domov

Šport in šah

9 novembra 2018 Šport


Slovenska ženska članska reprezentanca je včeraj prvič v Gornji Radgoni igrala prijateljsko mednarodno nogometno tekmo. Gostje so bile igralke Albanije, Slovenija pa je pred okrog 300 gledalci zmagala z rezultatom 2:0. Oba zadetka za slovensko izbrano vrsto je dosegla Prekmurka Mateja Zver in sicer prvega v 4. minuti in drugega v 68. minuti iz 11-metrovke. Za slovensko izbrano vrsto je poleg Zverove igralo tudi sedem igralk iz beltinskega nogometnega kluba, v prvem polčasu: Zala Meršnik, Sara Agrež, Špela Rozmarič, Kaja Korošec in Špela Kobl v drugem pa še Sara Makovec in Anja Prša. Trenerka reprezentance pri selektorju Borutu Jarcu je Nuša Ladinek. V nedeljskem športnem popoldnevu bosta na Murskem valu naša gosta Mateja Zver in  novi selektor Borut Jarc.

V 4. kolu prve slovenske judo lige so imeli edini pomurski člani slovenske lige tekmovalci judo sekcije Partizana Ljutomer na domačih blazinah  polovičen uspeh.  Ljutomerčan so v prvi tekmi premagali Acron iz Slovenj Gradca ,ki je tretji na lestvici  s 4:3. Za Ljutomerčane so zmagovalne točke osvojili: Blaž Emeršič, Miha Rudolf, Narsej Lackovič in Patrik Vojsk. V drugem dvoboju je Šiška premagala Ljutomerčane s 5:2, v tem dvoboju sta za Ljutomerčane zmagala: Narsej Lackovič in Patrik Vojsk. Na lestvici po 4. kolu, med devetimi ekipami,  vodita  Impol iz Slovenske Bistrice in Bežigrad s 14.točkami, tretji Acron iz Slovenj Gradca ima na tretjem mestu 10 točk, Ljutomerčani so na šestem mestu zbrali 8 točk.

Kolesarski klub Tropovci ,ki mu predseduje Bojan Jablanovec ,  trenersko nalogo v klubu pa opravlja  Slavko Vukan bo jutri ob 18.uri v prostorih Gasilskega doma Tropovci pripravil  skupni sestanek članov kluba , tekmovalcev, ,  simpatizerjev  in donatorjev o tem kako se bo razvijalo kolesarstvo v klubu in občini.  Na skupnem sestanku bo Slavko Vukan poročal o rezultatih v letu 2018, pogovor pa bo tekel tudi o jubileju 30  – letnici delovanja kluba ter o dveh tradicionalnih prireditvah v letu 2018 o pokalni kolesarski  tekmi in o maratonu  za pokal Občine Tišina.

V radgonskih medobčinskih ligah v malem nogometu so odigrali še zaostala srečanja. V prvi radgonski ligi  so Lomanoše premagale Podgrad s 6:1, Kapela pa je bila boljša od Stavešinec z 9:3. Naslov jesenskega prvaka so osvojile Lomanoše pred Spodnjo Ščavnico in Podgradom. V drugi radgonski ligi  sta  bila dosežena naslednja rezultata: Šenekar Spodnji Ivanjci  – Segovci 8:3 in Bumefekt  Lastomerci – Baren Mele 1:0.  Prvo mesto je osvojila ekipa Šenekarja pred Porkysom  iz Žepovec in  Grabonošem. V tretji radgonski ligi malega nogometa  sta bila dosežena naslednja rezultata:  Mahovci – Vrabel  Šratovci  4:3 in Lešane – Teksas bar Videm 1:6. Naslov prvaka je osvojil Teksas bar Videm pred Ihovo,  tretja  pa je Ivanjševska slatina.

Jutri ob 13.40 , pred nogometno tekmo Mura – Gorica, bo v soboški Fazaneriji slovesna predaja  defifbrilatorja z ogrevano omarico, kar bosta Nogometnemu klubu Mura  predala podpredsednik soboške športne zveze Igor Makari in župan Mestne občine Murska Sobota Aleksander Jevšek, darilo pomembno za športno dogajanje v Fazaneriji  bo prevzel predsednik  soboške Mure  Robert Kuzmič.

Točno ob 17.uri se je v Celju začel drugi turnir elitne državne šahovske lige na katerem nastopajo tudi šahisti Radenske Pomgrada iz Murske Sobote.  Po prvih treh kolih, ki so jih šahisti igrali v Ljubljani  vodi na lestvici Železničarski šahovski klub Maribor, kjer nastopa tudi Turniščan Boris Markoja in v treh kolih je trikrat zmagal. Šahisti Radenske Pomgrada so z 10.5 točkami na četrtem mestu, najboljša posameznika v prvih treh kolih pa sta gost  madžarski velemojster Zoltan Ribli  in domačin  mojstri kandidat Matej Titan . Danes igrajo soboški šahisti v Celju  proti Novi Gorici, ki je sedma na lestvici.