V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

10 novembra 2018 Šport


Prekmurski judoist  23 letni Adrian Gomboc  doma iz Rakičana  je v majici slovenske reprezentance, kot član Judo kluba Bežigrad v Taškentu zmagal na veliki nagradi Uzbekistana ,kjer sodeluje 380 judoistov iz 48. držav.  V težnostni kategoriji do 66 kg. Gomboc  je odlično začel  svoj nastop in v prvi borbi premagal  Kazahstanca Gumarja Kirgizbajeva, nato Portugalca Joana Crissostoma, v polfinalu je bil boljši še od Rusa Ismaila Časigova, v finalu, kar je bil zanj najtežje, pa je premagal domačina Uzbekistanca Sardorja Nurilajeva,  Adrian Gomboc, letošnji aktualni evropski prvak , je  v karieri osvojil že tretjo zmago na tekmah svetovnega pokala.

Na Iršičevem memorialu v judo  so  bili v Mariboru med 80 tekmovalci iz 20 klubov uspešni tudi  nekateri pomurski judoisti.  Med članicami je v kategoriji do 48 kg zmagala Vita Kulčar iz Judo kluba Lendava, ki je bila zmagovalka tudi pri kadetinjah. V kategoriji do 63 kg je bil druga Barbara Halas iz ljutomerskega Partizana, četrta pa je bila med članicami  v kategoriji do 78 kg Maša Štuhec iz Križevec pri Ljutomeru  Med kadeti je bil v kategoriji do 90 kg četrti Jure Markoja iz Judo kluba Lendava.

V 5.kolu prve slovenske odbojkarske lige za članice je v Ljutomeru ekipa Gen I Volley iz Nove Gorice pred 180 gledalci premagala Ljutomerčanke s 3:0. Za  Ljutomer so zadele na tekmi največ točk: Kaja Makoter  in Nataša Anželj po 5 ter  Barbara Petek 4; pri gostjah iz Nove Gorice se je odlikovala Pia Blažič s 14.točkami.

V 5. kolu druge slovenske vzhodne lige so odbojkarice Sobote v Murski Soboti premagale II. ekipo Formule Formisa  iz Hoč  s 3:0. Varovanke soboškega  trenerja Davorina Čeleša so zaigrale odlično, največ točk k zmagi ekipe pa so prispevale: Katja Saje 20, Ana Kolmanič 12 in Karolina Pavlič 10 točk.

 

V 5. kolu 3. slovenske odbojkarske lige, vzhod so Radenci v gosteh premagali II. ekipo Mislinje s 3:0. Za Radenčane so največ točk k zmagi prispevali: Blaž Ajlec 10, Tomaž Horvat 7 ter Borut Grut in Saša Ratkai po 5 točk.

V  4.kolu 3. državne košarkarske lige, vzhod je  Radenska Creativ v Murski Soboti premagala  Slovensko Bistrico z rezultatom: 89:73.  Za soboške košarkarje so največ točk k zmagi prispevali: Roman Dominko 20, Igor Spešič 19, Jernej Juteršnik 10 ter  Marko Irgolič 8 točk.

Strelsko društva Štefan Kovač iz Turnišča je včeraj  na strelišču Agrokorna  pripravilo tradicionalno akcijo z naslovom » Občan strelja«. Med 30 udeleženci akcije je v moški konkurenci  z zračno puško zmagal Jože Slavic z 96,1 krogom, med ženskami je merila najbolj natančno Janja Bradač Raj, ki je zadela 80,2 kroga, med mladimi pa je bil zmagovalec Bor Zver s 77, krogi;  moštveno je zmagala ekipa Young boys iz Turnišča z 235,2. krogoma.

V  4. kolu v elitni državni šahovski ligi v Celju je ekipa Radenske Pomgrada iz Murske Sobote  premagala Novo Gorico s 4,5:1,5. Za soboške šahiste so zmagali : Antal Tibor Kende, Jernej Skuhala, Denis Gjuran in Tomislav Gruškovnjak, remiziral pa je Matej Titan. Danes igrajo soboški šahisti dvoboj 5.kola proti Triglavu iz Krškega.

V 7. kolu prve vzhodne slovenske šahovske lige, ki poteka na Ptuju je Zagorje ob Savi premagalo Rokado iz Lendave s 4:2. Za Rokado je zmagal Dezider Ivanec remizirala pa sta: Tamaš Horvath in Branko Vidič. Šahisti Žalca pa so premagali  II. ekipo Radenske Pomgrada iz Murske  Sobote z rezultatom 5:1. Za soboške šahiste sta remizirala: Barbara Skuhala in Igor Kos. Danes igrajo v 8. kolu šahisti Rokade proti Žalcu in II. ekipa Radenske Pomgradu proti Ptuju.