Domov

Šport in šah

11 novembra 2018 Šport


Na mednarodnem tekmovanju v kickboksu v Kutini na Hrvaškem so se odlično odrezali člani Kickboksing kluba Murska Sobota, ki so pod taktirko trenerja Toma Kološe osvojili štiri medalje, Tilen Djafić pa je bil v kategoriji do 67 kg  v low kicku zmagovalec in izbran za najboljšega borca  med člani. V low kicku je zmagal v kategoriji do 60 kg še Jernej Horvat, tretji pa je bil v kategoriji do 75 kg Denis Červek. V kick lightu  je bila v kategoriji do 65 kg druga Lea Berke.

Na mednarodnem tekmovanju v judu v Jennersdorfu v Avstriji so med 208 judoisti  iz Avstrije in Slovenije  tekmovali tudi Beltinčani in Lendavčani.  Beltinčani so skupno osvojili osem medalj med dečki je bil drugi Jožef Žan Vőrőš, med 12 letniki sta bila tretja Nik Maj Vučko in Matic Vehab. Med 14 letniki  so zmagali v svojih kategorijah : Leila Mazouzi, Gabrijel Lipič in Tilen Forjan, drugi je bil Jan Špilak in tretji Nejc Kalamar. Med tekmovalci Kluba borilnih veščin Lendava pa  so med 12 letniki zmagali: Veronika Horvat, Sara Sep, Lana Škraban in Rok Mujdrica.

Prvi dan 35. mednarodnega turnirja v dvoranskem hokeju so v avstrijskem  Gradcu odlično igrale hokejistke Moravskih Toplic ,ki so   premagale  ekipe Hilitzengirls s 5:1, Reichenal s 3:0 ter  II. ekipo Gradca z 2:0 ter igrale 0:0 proti I. ekipi Gradca.

Na mednarodnem tekmovanju v skokih na mali prožni ponjavi   so se  v Beogradu med 305 tekmovalci odlično odrezali člani Društva za športno rekreacijo Murska Sobota. Med mlajšimi deklicami so Sobočanke zmagale moštveno v postavi: Katarina Kovačec, Asja Kuhar, Klara Győrek, Azra Vinkovič, Maša Fartelj in Ema Horvat, druga posamično  je bila Maša Fartelj. Med starejšimi deklicami je posamično zmagala Luna Kočar, moštveno pa so Sobočanke v postavi: Amadeja Ilič, Luna in Lena Kočar in Živa Horvat bile druge. Med mladinkami je bila posamična zmagovalka Maja Čopi, druga pa je bila v Beogradu Lara Erniša.

Na mednarodnem rokoborskem turnirju v Petrinji  za memorial Mirka Kosmata je med 205 rokoborci iz štirih držav  zmagal v svoji kategoriji Klemen Podgorelec, Nik Bedők pa je bil peti oba iz Rokoborskega društva Sobota.

V 14. kolu  ruske premier  nogometne lige je Ural v Jekaterinburgu premagal Orenburg z 2:1. Za Jekaterinburg je celo tekmo igral Gregor Balažic iz Murske Sobote.

V 15.kolu poljske ekstra nogometne lige  je Wisla premagala Zaglebie s 3:2. Za Zaglebie je celo tekmo igral Damjan Bohar iz Mačkovec.

V 14.kolu prve hrvaške nogometne lige   je Osijek v Koprivnici premagal Slaven Belupo z 2:0. Za Osijek je celo tekmo igral Erik Janža iz Puževec.

V 16.kolu prve slovenske nogometne lige Telekom je Mura v Murski Soboti pred blizu 2000 gledalci premagala Gorico z 1:0. Edini zadetek je dosegel Rok Sirk v 43. minuti, Sirk pa zdaj z 10. zadetki tudi sam vodi na lestvici strelcev. Mura je z 22. točkami na  tretje mestu, prav toliko točk ima tudi  Gorica na četrtem mestu.

V  13. kolu 3. slovenske nogometne lige, vzhod so Odranci premagali Veržej s 3:0, Polana pa je bila boljša od Radgone s 4:1. V  13. kolu prve soboške medobčinske lige sta Bakovci in Hodoš igrala 3:3.

V   14.kolu v prvi slovenski mladinski nogometni ligi je Mura v Ljubljani premagala Interblock z 2:1, kadeti Mure pa so bili boljši od Interblocka s 5:1.

V 14.kolu prve slovenske nogometne lige, vzhod U – 15 je Celje premagalo Vipoll iz Veržeja z 8:0. Mura igra proti Miklavžu danes.

V 5.kolu prve državne odbojkarske lige za člane je Krka v Novem mestu premagala Panvito Pomgrad iz Murske Sobote s 3:1. Za soboške odbojkarje so zadeli največ točk: Zlatko Pulko 17, Jakob Rojnik 14 in Aljoša Bogožalec 9; pri Krki se je odlikoval Martin Kosmina s 17.točkami. V 3. slovenski ligi, vzhod so Radenci premagali Karvoley Mislinjo s 3:0, Mežica pa je bila boljša od II. ekipe Panvite Pomgrada s 3:0.

V 5. kolu prve državne ženske odbojkarske lige  je  Calcit iz Kamnika v Puconcih  premagal  Roto Kemo s 3:0, gostiteljice so se močno upirale gostjam iz Kamnika v drugem nizu, ki so ga izgubile s 29:27. Za  Roto Kemo so največ točk zadele: Iva Škraban 12, Nina Kovač 10 in Ana Vilfan 5 točk; pri Calcitu se je odlikovala Olivera Kostič s 16.točkami.

V 2. slovenski ligi  vzhod  je Sobota premagala II. ekipo Formule Formisa iz  Rogoze s 3:0, v 3. slovenski ligi, vzhod pa je Črna v Lendavi premagala Muranio s 3:1.

V 6. kolu prve slovenske namiznoteniške lige za člane je v Puconcih ravenski Inter Diskont premagal  Kemo z rezultatom 5:3. Za Kemo so po enkrat zmagali: Damjan Zelko, Tomaž Pelcar in Luka Norčič; za Korošce, aktualne pokalne prvake pa je trikrat zmagal  Pucončan Mitja Horvat ter po enkrat Darko Jamšek in Janez Petrovčič.

V Puconcih je bil sinoči tudi ženski dvoboj prve slovenske namiznoteniške lige  v katerem je Ljubljana pod taktirko  Prekmurca  Bojana Verena  premagala dekleta Keme s 5:0. Za Ljubljano  sta po dvakrat zmagali Nika Veronik in Tamara Pavčnik enkrat pa Zala Veronik. Pri Kemi je bila najbliže zmagi Staša Matis, ki je dva dvoboja izgubila tesno s 3:2.

V  7.kolu prve B slovenske kegljaške lige za članice  je Radenska iz Murske Sobote v Radencih premagala Gorico z 8:0. Za Radensko so največ kegljev podrle: Marika Kardinar 567 ter Vlasta Hojnik in Cvetka Štiberc pa  po 531 kegljev.  V moški konkurenci prve B  kegljaške lige  je Radenska premagala II. ekipo Konstruktorja iz Maribora s 6:2. Za Radensko  so največ kegljev podrli:  Milan Kovačič  572, Jani Steržaj 557 in Robert Rožanc  545 kegljev.

V prvi B slovenski rokometni ligi za člane je  Krško v Murski Soboti premagalo Pomurje z rezultatom 37:28. Za Pomurje so dosegli največ zadetkov:  Gregor  Gregorec 8, Filip Bombek 5 in Jan Osterc 4 zadetke,

V 2. državni rokometni ligi je  v Radencih  Grosuplje premagalo radgonski Arcont s 33:19. Pri Arcontu so dosegli največ zadetkov:  Boštjan Šijanec 6 ,Mihael Kobl 5 in Matej Rojht in Blaž Bratkovič po 3 zadetke.

Na prvem turnirju v elektronskem pikadu »Prlekija open 2018« je  sodelovalo 92 tekmovalcev iz 23 klubov.  Odlično so se odrezali tudi pomurski igralci. Med ženskami posamično je zmagala Mojca Mužič iz Top Gun Grlave in  med  člani  Benjamin Pratnemer iz Špice Velenje. V C ligi in med igralci brez licenc je zmagal Boštjan Osterc iz Bunčan, drugi je bil Rok Heric iz Bar baze Logarovci in tretji Aleš Zavratnik iz Alibi bara Ljutomer. Med mladinci je zmagal Leo zabavnik pred Denisom Kokotom oba iz Top Gun Grlave tretji  je bil Patrik Bagari iz Friend’s teama od Svetega Jurija. V ženskih dvojicah sta zmagali: Mojca Mužić iz Grlave in Branka Krček iz Power teama Makole. Med moškimi dvojicami sta zmagala  Aleš Zadravec in Ludvik Kiraly oba iz Top Gun Grlave.

Na 2. turnirju državnih strelskih  lig v Ljubljani je med pionirkami v streljanju s serijsko zračno puško  Strelsko društvo Koloman Flisar  s Tišine  v postavi:  Urška Kreft, Nika Győrek Ficko in Anemari Hari zasedlo tretje mesto posamično pa je bila  druga Urška Kreft s 183.krogi.

V Murski Soboti je Športno strelsko društvo  Murska Sobota pripravilo akcijo z naslovom »Občan strelja« na kateri je sodelovalo  26 strelcev. V moški konkurenci je z zračno puško zmagal  Tomislav Vrečič, drugi je bil Boštjan Berlak in tretji Darko Balažic; med članicami je zmagala Saška Horvat pred Tajdo Lovenjak in Stelo Kovač.

V 5. kolu elitne državne šahovske lige sta v Celju Triglav Krško in Radenska Pomgrad iz Murske Sobote igrala 3:3. Za soboške šahiste sta zmagala Denis Gjuran in Tomislav Gruškovnjak, remizirala pa Jernej Skuhala in Matej Titan.

V 8. kolu prve slovenske šahovske lige, vzhod pa je na Ptuju Žalec premagal Rokado iz Lendave s 5,5:0,5 – pol  točke za Rokado je osvojil Jože Gerenčer. Ptuj  je premagal II. ekipo Radenske Pomgrada s 5:1. Za soboške šahiste sta remizirala Marko Coklin in Luka Skuhala.