Domov

Šport in šah

12 novembra 2018 Šport


V Gradcu je bil  dvodnevni 35. mednarodni turnir v dvoranskem hokeju. Drugi dan turnirja so hokejistke Moravskih Toplic  premagale  Trešnjevko iz Hrvaške s 4:0, v finalu pa so utrpele poraz proti zmagovalni ekipi Gradca s 4:2. Za Moravske Toplice sta dosegli zadetka: Laura Šmidlehner  in Andreja Rituper.

Na 5. mednarodnem turnirju v tradicionalnem karateju v Zrenjaninu v Srbiji so  med 805 karateisti iz šestih držav bili uspešni tudi člani Karate kluba Tromejnik iz Kuzme. V katah je bila Clarissa Rošker tretja, Timotej Koležnik pa je v svoji starostni kategoriji, prav tako  v katah , zasedel drugo mesto.

V  Ljubljani je bil včeraj 2. turnir  v državnih ligah v streljanju s standardno zračno puško. V prvi A ligi je  bil v finalu posamično  osmi Robi Markoja iz turniškega društva čeprav je bil v rednem delu tretji. Moštveno so se Turniščani uvrstili na šesto mesto kot edini pomurski prvoligaš. V prvi »B« državni strelski ligi je posamično zmagal Peter Somogy iz dobrovniškega Jezera, drugi pa je bil Jure Sočič iz Športno strelskega društva Murska Sobota. Moštveno je zmagalo Strelsko društvo Koloman Flisar s Tišine v postavi: Dušan Ziško, Melisa Žalig in  Samo Zelko, drugo je bilo Športno strelsko društvo  Murska Sobota z ekipo: Jure Sočič, Tomaž Kerčmar in Jožef Franc, na tretje mesto pa so se uvrstili Gančani z ekipo: Mitja in Tamara Černi in Denis Vrbančič.

V  osmini finala slovenskega namiznoteniškega pokala za člane je v Puconcih moška ekipa Keme premagala novomeško Krko s 5:4. Za Kemo sta po dvakrat zmagala Damjan Zelko in Tomaž Pelcar enkrat pa Luka Norčič. Za Krko je trikrat zmagal Luciano Lupulescu enkrat pa Tilen Cvetko. II. ekipa Keme  je imela manj uspeha saj je izgubila proti Muti s 5:0.

V  13.kolu Ravenske lige v malem nogometu na Tišini so igrali takole:  Černelavci – Vivat Černelavci 1:3, Mister baby Gederovci – Krajna 3:1, Kupšinci – Dobel Rankovci  5:1, Tropovci/Tišina – Krog 1:4, Mladinec Murski Črnci  Kučnica Korovci 6:1, Petanjci . Satahovci 3:1 in Gradišče – Borejci 1:7. Na lestvici vodijo Borejci z 32. točkami, drugi je Mister baby z 28.točkam in na tretjem mestu je Krajna s 26.točkami.

Na 6.  mednarodnem Martinovem pokalu v elektronskem pikadu v Pincah je  posamično  zmagal Nikola Kasaš iz Čentibe, Sašo Rakič iz Lendave je bil drugi in Edvard Berki iz Čentibe tretji. V dvojicah sta zmagala Robert Verbančič iz Doline in Rihard Ftičar iz Čentibe pred dvojico: Jože Sabo Pince in Peter Cuk Banuta na tretje mesto  se je uvrstila dvojica: Franc  Fodor iz Renkovec  in  Mikloš Ftičar iz Čentibe.

V Ljubljani  so bila odigrana tri kola v  državni članski šahovski ligi. Po  6. .kolu vodijo šahisti Železničarskega šahovskega kluba Maribor z 31,5 točkami, zanje je Turniščan Boris Markoja v šestih kolih zbral 5 točk in pol. Na četrtem mestu je Radenska Pomgrad iz Murske Sobote z 19.točkami, največ točk za soboške šahiste  sta zbrala  Denis Gjuran   4,5  in  Matej Titan 3,5 točke. Zadnja tri kola bodo na programu 14. decembra.

Na Ptuju  je bilo končano  tekmovanje v prvi državni šahovski ligi vzhod. Naslov prvaka je osvojila II. ekipa Železničarskega šahovskega kluba Maribor, šesta je II. ekipa Radenske Pomgrada  iz Murske Sobote, največ točk zanjo so zbrali: Jaka Meglič 5,5 ter Matej Grah in Barbara Skuhala po 4.5. Rokada iz Lendave je bila deveta, zanjo  sta največ točk zbrala: Tamaš Horvath 5 in Dezider Ivanec tri točke.