V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport in šah

13 novembra 2018 Šport


Na  tridnevni letošnji plesni tekmi za svetovni pokal  v Skopju so med 1050 plesalci iz 18 držav sodelovali tudi član Plesnega kluba Zeko iz Murske Sobote s 23. plesalci. Soboški plesalci so skupno zbrali  štiri zlate, eno srebrno in eno bronasto odličje.

Posamično v  discu plesu med članicami je zmagala Živa Horvat, med mladinkami je bila najboljša Maja Ocvirk,  v disco parih med članicami  sta bili zmagovalki  Maja Ocvirk in Živa Horvat. Prvo mesto je osvojila tudi plesna skupina Filip it z malo skupino v članski konkurenci. Drugo mesto sta med mladinkami osvojili: Luna Slekovec in Taira Celec  bronasto odličje pa si je priplesala   posamično  še Taira Celec Blizu medalje na četrtem mestu je bila Tjaša Štornik in  mladinska formacija Plesnega kluba Zeko iz Murske Sobote.

V prvi košarkarski tekmi slovenskega pokala za članice so v Murski Soboti sinoči košarkarice Pomurje pod taktirko trenerja Davorina Poka presenetljivo visoko premagale  prvoligaško ekipo Domžal z rezultatom 75:60. Za Pomurje so k zmagi največ točk prispevale: Simona Kuzma  28,  Alja Samec 14, Aneja Stojko 12, Anita Horvat  10 in Natalija Rebrica  6 točk. Pri gostjah se je odlikovala  Jasmina Hatić s 26.točkami. Povratno tekmo prvega kola slovenskega pokala bodo Pomurke igrale v Domžalah  v sredo 28. novembra v Domžalah.

V prvem kolu pomurske lige v elektronskem pikadu so igrali takole:   Kouvrani Filovci  – Mokoš Bakovci 14:11, Team maži bar Ižakovci – Špirić Černelavci  10:15 in Čarne vrane Ižakovci – Leona Ljutomer 12:13. V drugi pomurski ligi  v elektronskem pikadu pa so igrali: Športno društvo Dokležovje – Gaj Murska Sobota 6:19, Bar Tiffani Črenšovci – Picolo Melinci 17:8 in Naš bar  Melinci – Kockar bar Renkovci 15:10. Drugo kolo bo na programu v soboto 17. novembra.

V  9. kolu območne kegljaške lige za člane je na kegljišču Vikenda v Radencih II. ekipa Radenske iz Murske Sobote  utrpela poraz od Prepolja iz Slovenskih Konjic z rezultatom 5:3. Za Radensko so največ kegljev podrli: Vinko Hleb  544, Branko Marinič 529 in Dušan Pohovnikar 511 kegljev. Za goste iz Slovenskih Konjic je Ivan Ornik podrl 541 kegljev.

V 13.kolu Ravenske  veteranske lige  v malem nogometu na Tišini  so bili doseženi naslednji rezultati:  Tropovci/Tišina – Krog 3:7, Bullsi Črnci – Večeslavci 6:0, Petanjci – Boračeva 4:2, Černelavci – Polana 4:4 in Mister baby Gederovci – Krajna 4:2. Na lestvici vodijo  Bullsi z 31. točkami pred Kupšinci, ki imajo 27 točk in Černelavci, ki so zbrali 23 točk.

Na 33. hitropoteznem šahovskem turnirju za naslov prvaka Gornje Radgone je zmagal Silvester Puntigam z 8.točkami. Na drugo mesto se je uvrstil Jurij Ojsteršek s pol točke zaostanka,  tretji pa je bil Martin Mohar, vsi iz Gornje Radgone s 6.točkami.