V etru
Najlepše želje s čestitkami in pozdravi / Alboom
Domov

Šport in šah

14 novembra 2018 Šport


Pomurski letalski modelarji so se na državnem prvenstvu v letenju z jadralnimi modeli  na nekdanjem letališču pri  Vipavi v kategoriji mladincev odlično odrezali. Najbolje se je  uvrstil  Maj Habjanič iz Aerokluba Murska Sobota, ki je v kategoriji F H l z manjšimi modeli postal državni prvak. Hana Bedernjak iz Društva modelarjev  Pomurja iz Murske Sobote  je bil druga. V kategoriji večjih  modelov F l A  se je Žiga Tomašev  iz istega društva uvrstil na drugo mesto tretji pa je bil  v absolutni uvrstitvi.  Malce slabše sta se odrezala  v tej disciplini Hana Bedernjak, ki je bil četrta in Maj Habjanič, ki  je bil peti.

V  Logatcu je bil 5. Fricev memorial v namiznem tenisu v spomin na nekdanjega  namiznoteniškega delavca Frica Usenika.  V članski konkurenci je zmagal  Pucončan Mitja Horvat član Namiznoteniškega kluba Inter diskont z Raven na Koroškem. Horvat je v polfinalu premagala Jožka Omerzela iz kluba Su iz Novega mesta s 4:2 v finalu pa je bil Horvat boljši še od veterana Bojana Paviča, ki zdaj igra za Muto, z rezultatom 4:0.

V 3.kolu vzhodne slovenske C lige v elektronskem pikadu so igrali takole: Gabrijelov barček Vučja vas – Tünka team Stročja vas 14:3, Bar baza Bad girls Logarovci – Plitvica I 2:15 in Plitvica II – Top Gun Elrad Grlava 10:7. Na lestvici vodi  Gabrijelov barček  iz Vučje vasi s 6.točkami.

V prvem kolu pomurske košarkarske lige so igrali takole. Sistemorg Beltinci je v Murski Soboti premagal Športno društvo Murska Sobota  z rezultatom 84:61. Za Sobočance je dosegel Tine Lalovič 23 točk in za Beltinčane Aleš Novak 32.  Tropicano iz Bistrice je v gosteh premagal  Košarkarski klub Ljutomer  s 74:67. Za Tropicano  je zadel Igor Žigo 19 točk in za Ljutomer Aleš Preglej 15 točk. V tretjem srečanju je Košarkarsko društvo Ljutomer premagalo  lendavski Lindau   z 84:59. Pri Ljutomerčanih je Andrej Copot zadel 22,  pri Lendavčanih  pa sta Sandi Horvatič in Robert Novak zadela po 17 točk.

V  9.kolu  mariborske območne kegljaške lige za člane je Lendava na kegljišču Vikenda v Radencih premagala Falo z rezultatom  6:2. Za Lendavo so največ kegljev podrli:  Uroš Zadravec 572, Bojan Potočnik 547 ter Jože Horvat  in Boris Tisović po 534 kegljev.  Pri Fali se je odlikoval  Tomaž Lasbaher, ki je podrl 564 kegljev. Na lestvici vodi Lendava z 18.točkami in je še edina brez poraza.

V predzadnjem jesenskem kolu Goričke lige v malem nogometu so igrali takole: Srebrni breg Martinje – Dolenci 8:1, Carioke Markovci –  Stanjevci  7:1, Inter Dolič – Neradnovci  3:8, Hajduk Adrijanci . Domanjševci 2:10, Lucova – Čepinci 14:0 in Isyp Šalovci . Gornji Petrovci 0:15. Na lestvici vodijo Gornji Petrovci s 33. točkami.

Na hitropoteznem šahovskem turnirju slovenskih železnic v Ljubljani je med 61. šahisti zmagal  Marjan Črepan iz Podpeči z 8.točkami, na 8. mesto se je uvrstil Matjaž Kodela iz lendavske Rokade s 6.točkami.