V etru
Oaj kak san zlüfto, oddaja o športu
Domov

Šport in šah

17 novembra 2018 Šport


V 5. kolu tretje slovenske košarkarske lige so soboški košarkarji gostovali pri košarkarjih AKK Branik v Mariboru in tam zmagali z rezultatom 75:74. Gostitelji so bili boljši le v prvi četrtini , ki so jo dobili s 25:15 v preostalih četrtinah  pa so bili boljši košarkarji Radenske Creativa.  Za soboške košarkarje so največ točk k zmagi prispevali:  Igor Spesič 19, Marko Matijević 15, Valentin Tratnik 11, Roman Dominko in Melin Zahaj sta dosegla po 9 zadetkov, Nejc Juteršnik  je  k zmagi prispeval 7 točk.  Soboški košarkarji še naprej vodi na lestvici 3. slovenske lige.

Na drugem turnirju  kadetske severovzhodne  lige v streljanju z zračno puško je  v Dobrovniku moštveno zmagalo  Športno strelsko društvo Murska Sobota v postavi: Jure Sočič, Patrik Farkaš in Blaž Makari s 1186,6. krogi. Na drugo mesto se je uvrstilo Strelsko društvo Jezero iz Dobrovnika v postavi: Laura Podgoršek, Lena Bakan Urisk in Nika Vuk, tretji je bil Kovinar iz Ormoža v postavi: Tina Prejac, Ina Voljč in Iztok Rebrica.  Posamično je zmagala Leon Režonja iz Strelskega društva Štefan Kovač iz Turnišča v 405,9 krogi drug je bil Andrej Majhen iz Kovinarja, tretji Patrik Farkaš m četrta Laura Podgoršek in peti Jure Sočič.

Na novem turnirju z državno prvenstvo v tekwandoju  je v Ljubljani Lendavčan  Beno Misja  znova osvojil prvo mesto in pridno nabira točke. V polfinalu je premagal Lucijana Kobala iz kluba Dragon iz Ljubljane z rezultatom 8:4. v finalu pa je bil boljši še od Jake Plohla iz kluba Chagi iz Ljubljane z rezultatom 7:0.

V  5. kolu prve »B« odbojkarske lige za članice so Ptujčanke  pod taktirko prekmurskega trenerja Bojana Novaka premagale v gosteh Piran z rezultatom 3:0. Najboljša igralka v dvoboju je bila nekdanja igralka puconske Keme,  ki  je k z magi Ptujčank, ki so druge na lestvici,  prispevala 13 točk.

V 11. kolu  moravskotopliške lige v malem nogometu so igrali takole: Motvarjevci – Noršinci 7:5, Ivanci – Filovci 3:9, Strehovci – Mlajtinci 1:1  in Vučja Gomila – Prosenjakovci 10:1. Na lestvici vodijo Noršinci s 26.točkami, Mlajtinci imajo 23 točk in na tretjem mestu Filovci so zbrali 21 točk.

V Murski Soboti se je včeraj začelo tridnevno državno prvenstvo v pospešenem in hitropoteznem šahu za mladince in kadete. Včeraj je bilo na programu moštveno prvenstvo v pospešenem šahu

Pomurski šahisti so se najbolje odrezali med mladinci kjer je ekipa Radenske Pomgrada iz Murske Sobote v postavi: Jernej in Luka Skuhala, Jaka Meglič in Fabijan Marič Vild zasedla drugo mesto. Najboljše posameznika v ekipi sta bila  Jernej Skuhala s 4,5 in Jaka Meglič s 4.točkami. Naslov prvaka je osvojil Žalec. Med mladinkami in kadetinjami družno je Radenska Pomgrad v postavi: Alina in Ema Lukač in Eve Žlebič bila šesta, najboljša posamično je bila Ema Lukač s tremi točkami in pol. Prvakinje so postale Celjanke.

V kadetski konkurenci državnega prvenstva v pospešenem šahu, ki poteka v Murski Soboti   so zmagali Celjani, I. ekipa Radenske Pomgrada v postavi: Jaka Kočar, Nejc Hanc,  Dani Lenček Kranjec in Joži Lenček Kranjec je bila peta. Najboljši posameznik v ekipi je bil Joži Lenček Kranjec  s 4,5 točkami.  Med kadetinjami so bile šahistke Radenske Pomgrada  šeste,  Ema Lukač je zbrala  tri točke in pol.  zmagovalke  so bile Celjanke.  Danes poteka v soboški Diani še  posamično prvenstvo v pospešenem šahu.