Domov

Šport in šah

19 novembra 2018 Šport


V predzadnjem jesenskem kolu  prve slovenske ženske nogometne lige so igralke Ženskega nogometnega kluba Telemach GMT Beltinci v Bratoncih  pred 150. gledalci premagale Radomlje z 1:0. Edini zadetek k zmagi je prispevala Anja Prša iz 11 metrovke v 78. minuti. Naslov jesenskega prvaka so osvojile Beltinčanke s 33. točkami pred aktualno državno prvakinjo Olimpijo in Mariborom, obe ekipi imata po 21 točk. Tonček Gider  se je posebej za Murski val pogovarjal s prvo strelko prve lige Špelo Kolbl iz Murske Sobote, ki vodi na lestvici strelk  z 19. zadetki.

V 4. kolu ekstra košarkarske lige za članice so igralke Ženskega košarkarskega kluba Pomurje v gosteh premagale ekipo Žirov z rezultatom  53:43. Za Pomurje so zadele največ točk:  Pia Horvat in Aneja Stojko po 13, Mia Žekš 8 in Kiara Marinič 7 točk. Pri gostiteljicah se je odlikovala Klavdija Oblak z 10.točkami.

Na prvem turnirju srednjeevropske lige v dvoranskem hokeju v avstrijskem Linzu so bile zelo uspešne igralke Moravskih Toplic. V prvi tekmi so hokejistke Moravskih Toplic premagala ekipo Blue Weis s 4:0. Zadetke k zmagi so prispevale; Tanja Kőnye, Petra Dervarič, Iva Marič in Andreja Rituper. V drugi tekmi so bile Moravske Toplice boljše še od ekipa WAC iz Gradca s 7:0. Zadetke k zmagi pa so prispevale: Petra Drvarič 4, Iva  Marič, Tanja Kőnye in Andreja Rituper.

V 8.kolu prve B  slovenske kegljaške lige sta obe pomurski ekipi ostali brez točk. Moška ekipa je v Trbovljah izgubila proti Rudarju s 7:1. Najboljši posamezniki pri  Radenski iz Murske Sobote so bili: Miko Steržaj, ki je podrl 584 kegljev, Rudolf  Rožanc je podrl 577 in Vinko Hleb 550 kegljev. V ženski konkurenci prve B slovenske lige je Krka v Novem mestu premagala Radensko iz Murske Sobote s 6,5:1,5. Za Radensko so največ kegljev podrle: Nataša Muršič 531, Cvetka Štiberc 522 in Vlasta Hojnik 495 kegljev.

V 2. kolu  prve pomurske lige v elektronskem pikadu so igrali takole: Leona Ljutomer – Team maži bar Ižakovci 12:13, Kouvrani Filovci – Čarne vrane Ižakovci 14:11 in Mokoš Bakovci – Špirič Černelavci 7:18. Na lestvici vodi ekipa Špiriča iz Černalevec s 4. točkami. V drugi pomurski ligi v elektronskem pikadu   pa so igrali takole: Gaj Murska Sobota – Bar Tiffani Črenšovci 15:10, Naš bar Melinci – Dokležovje 14:11 in Kocka bar Renkovci – Picolo Melinci 19.6. Na lestvici vodi Gaj iz Murske Sobote s štirimi točkami. Tretje kolo bo na programu v soboto 1. decembra.

V Murski Soboti je bilo  v nedeljo končano tridnevno državno prvenstvo v hitropoteznem šahu. Zadnji dan prvenstva so pomurski šahisti osvojili tri odličja. Mladinci Radenske Pomgrada iz Murske Sobote so v postavi Jernej Skuhala, Luka Skuhala in Jaka Meglič osvojili naslov državnega prvaka. Jernej Skuhala, ki je bil najboljši posameznik v ekipi  je zasedel drugo mesto tudi med posamezniki. V kadetski konkurenci je Radenska Pomgrad v postavi: Enej Meglič, Nejc Hanc in Dani Lenček Kranjec osvojila drugo mesto in naslov državnega podprvaka. Najboljši posameznik v ekipi je bil Nejc Hanc, ki je zbral 6 točk.

Pred torkovo  člansko  kvalifikacijsko namiznoteniško tekmo med Slovenijo in Romunijo, ki bo jutri ob 18.uri v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti  pa še tole. Slovenska  namiznoteniška reprezentanca  s pomurskim rojakom  Janom Žibratom bo imela prvi uradni trening že nocoj ob 18.uri