V etru
Oaj kak san zlüfto, oddaja o športu
Domov

Šport in šah

20 novembra 2018 Šport


Na odprtem prvenstvu  v judu za Afriški pokal  v Dakarju  so za slovensko reprezentanco nastopali tudi tekmovalci judo sekcije Partizana Ljutomer. Najbolje se je odrezal v kategoriji do 90 kg  Narsel Lackovič, ki je osvojil v Dakarju  s tretjim mestom bronasto medaljo. Patrik Vojsk  se je v kategoriji do 100 kg uvrstil na sedmo mesto.  Mladi  judoisti pa so bodo zbrali  v organizaciji Judo kluba Lendava  v soboto 24.novembra  ob 10.uri v telovadnici Osnovne šole Črenšovci   na  7. mednarodnem  turnirju z naslovom Miklavžev pokal.

V Ljubljani je bilo na programu  14.  mednarodno  tekmovanje karateistov v športnem karateju. Med  814. karateisti iz 13 držav smo dobili izide dve pomurskih klubov.  Radgonski karateisti so skupno zbrali pet medalj. V kadetski konkurenci moštveno je ekipa v postavi: Mišel Čuček, Kristjan Klemenčič in Blaž Klobasa  zasedla prvo mesto. Med članicami se je na tretje mesto v katah uvrstila Natalija Muhič;  Blaž Klobasa pa je dobil bronasto medaljo med kadeti posamično.  Najboljši med Radgončani je bil Jaka Reihs ,ki je zmagal v dveh kategorijah v katah med malčki. Uspešni so bili tudi  Ljutomerčani. V katah  med mladimi do 8 let je  zmagala Taja Plohl, Nuša Janžekovič pa je bila tretja. V borbah je med mlajšimi kadeti bila tretja Tija Janžekovič in med mlajšimi kadeti je bil tretji Nick Škoflanc. Med 108. klubi so  bili  Radgončani 11.ti, Ljutomerčani pa so se uvrstili po osvojenih medaljah na 29. mesto. Ljutomerčani bodo v  nedeljo 2. decembra pripravili v dvorani Šic-a v Ljutomeru prvo kolo mednarodne  Kofukan lige.

V 4. kolu vzhodne slovenske super lige v elektronskem pikadu so igrali takole:  Dado Grad – Kava bar  Villa Monde  Ptuj  4:13,  Slavček  Gornji Slaveči –  Top Gun Gorjak Grlava  6:11,  Top Gun  Kiraly Grlava –  Friend’s team Sveti Jurij  16:1 in Gabrijelov barček Vučja vas  – Picolo Melinci 11:6. Na lestvici vodi  Top Gun Kiraly pred ekipo Top Gun Gorjak obe iz Grlave z 12.točkami na tretjem mestu  je  Kava bar s Ptuja; med prekmurskimi ekipami  je Slavček  iz Gornjih Slaveč peti,  Friend’s team in Pikado klub Dado pa si delita sedmo mesto.

Mladinska ekipa Odbojkarskega kluba Panvita Pomgrad  iz Murske Sobote  se je uvrstila v polfinale državnega prvenstva, ki bo 2. decembra v Kranju. Mladi soboški odbojkarji  se  bodo borili za uvrstitev na finalni turnir med štiri najboljše ekipe v Sloveniji. Na polfinalnem turnirju v Kranju se bodo soboški odbojkarji v prvi tekmi pomerili s Šempetrom; v drugi tekmi pa se bosta pomerila: Triglav Kranj in Kostanjevica.

V Lendavi je Območno društvo nogometnih trenerjev  Lendava pripravilo  redno izobraževanje za nogometne trenerje na katerem se je zbralo 70 trenerjev iz Hrvaške, Madžarske in Slovenije. Med predavatelji sta bila prvoligaški sodnik Miran Bukovec iz Lendave , ki je predstavil novosti   pravil nogometne igre;  nekdanji selektor slovenske nogometne reprezentance   Zdenko Verdenik pa je  predaval  o ogrevanju nogometašev pred začetkom nogometne tekme.

Na šahovskem turnirju v pospešenem šahu za mesec november je v Kočevju zmagal Sergej Ačimovič iz Kočevja s 6.točkami, Maja Vučko doma iz Ižakovec, zdaj članica Šahovskega društva Kočevje se je s tremi točkami in pol uvrstila na osmo mesto.

Pa še tole. Danes ob 18.uri bo v telovadnici osnovne šole III v Murski Soboti  članska kvalifikacijska namiznoteniška tekma za nastop na evropskem prvenstvu med Slovenijo in Romunijo; točno ob 18.uri  pa se bo v Kulturnem domu v Dobrovniku začela tudi slavnostna akademija ob 40. letnici delovanja  Medobčinske nogometne zveze Lendava.