Domov

Šport in šah

23 novembra 2018 Šport


Medobčinsko društvo nogometnih sodnikov Murska Sobota, ki mu predseduje Božidar Crnković, ima v svojih vrstah  43 članov aktivnih nogometnih sodnikov pa je let 38. V soboški sodniški organizaciji so tudi trije mednarodni nogometni sodniki: Robert Vukan iz Gornje Radgone, Staša Špur iz Murske Sobote in Tanja Vrabel iz Zgornjega Porčiča. Soboška sodniška organizacija  bo v mesecu januarju pripravila brezplačni seminar za nove nogometne sodnike. Prijave zbirajo z navedbo  splošnega življenjepisa, naslova bivališča in kratkim športnim življenjepisom  na sedežu  soboške sodniške organizacije do 30.decembra.

Na mednarodnih kasaških dirkah v Trstu so tekmovali tudi ljutomerski kasaški vozniki. V drugi dirki na 2080 metrov dolgi progi je bila Vanilla na vajetih Mitje Slaviča četrta, v peti dirki je na 1660 metrov dolgi progi Artis pod taktirko Davida Antolina zasedel  prav tako četrto mesto.

V prvem kolu Goričke lige v elektronskem pikadu so igrali takole: Kobra Serdica – Tornado Krašči 10:6, Black Dragon  Gornji Črnci – Bleck Devils Serdica 14:2, ekipa Pikado kluba King iz Gornjih Črnec je bila prosta.

V zadnjem jesenskem kolu moravskotopliške lige v malem nogometu  so igrali takole: Prosenjakovci – Motvarjevci 1:2, Mlajtinci – Ivanci 6:2, Noršinci – Strehovci 4:1 in Filovci – Vučja Gomila 9:1. Naslov jesenskega prvaka so osvojili  Noršinci z 29.točkami pred Mlajtinci, ki jih imajo 26 in Filovci, ki imajo s tekmo manj 24 točk. Najboljši strelec po jesenskem delu tekmovanja je Jože Dravec iz Noršinec z 22. zadetki.

Na medobčinskem šahovskem tekmovanju osnovnih šol v Ljutomeru so med učenci v svojih starostnih kategorijah zmagali: David Mulec in Vito Rob oba iz Osnovne šole Razkrižje in Gal Canjko iz Osnovne šole Mala Nedelja. Med deklicami je v svoji  starostni kategoriji zmagala Ivana Ivezič iz Razkrižja.