Domov

Šport in šah

24 marca 2017 Šport


V Deaguju v Južni Koreji je , v druščini 4762 atletov iz 73 držav,  na svetovnem atletskem prvenstvu za veterane  za slovensko  veteransko atletsko reprezentanco uspešno nastopil  Zdravko Mauko – Magi iz Melov član Športnega društva Radenci. V peteroboju , ki je obsegal:  tek na 60 metrov z ovirami, skok v daljino, met krogle, skok v višino in tek na 1000 metrov  se    je Zdravko Mauko – Magi  v kategoriji na 60 let starosti uvrstil na tretje mesto in si priboril bronasto medaljo.  V posamičnem  teku na 60 metrov z ovirami pa se je med 19. atleti Mauko  uvrstil na šesto mesto.

V Murski Soboti je bil finalni turnir  osnovnošolskega  državnega prvenstva v košarki za starejše učenke, kjer so izjemen uspeh dosegle  učenke Osnovne šole III iz Murske Sobote ,ki so osvojile naslov državnih prvakinj.  Sobočanke so na finalnem turnirju  premagale Osnovno šolo Franceta Bevka iz Ljubljane z rezultatom 49:25 in Osnovno  šolo Žiri s 36:21.  Ob državnem naslovu so bile Sobočanke uspešne tudi v posamični konkurenci. Mia Žekš je bila najbolj borbena igralka turnirja, Bruna Čeh  pa  z 28 točkami najboljša strelka na prvenstvu. V najboljšo peterko turnirja  sta bili izbrani Bruna in Blaža Čeh obe iz soboške zmagovite košarkarske ekipe.

Slovenska nogometna reprezentanca U – 17 je na elitnem delu kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo  v prvi tekmi v Bjeljini igrala proti reprezentanci Bosne in Hercegovine 0:0. Za slovensko izbrano vrsto pod taktirko selektorja Agrona Šalje je igral tudi Žan Kolmanič iz Veržeja, ki  zdaj igra za kadetsko ekipo Maribora. Naslednjo tekmo bo slovenska reprezentanca igrala jutri ob 15.uri proti reprezentanci Anglije, v torek 28. marca pa še proti reprezentanci Češke.

Kadetska odbojkarska ekipa Panvite Pomgrada iz Murske Sobote je na četrtem turnirju državne B lige v Šoštanju znova bila dvakrat uspešna  in je  pred zadnjim turnirjem še edina ekipa brez poraza. Soboški odbojkarji so v prvi tekmi premagali Mežico z rezultatom 2:0, v drugi tekmi pa so bili boljši tudi od gostiteljske šoštanjske ekipe z rezultatom 2:0.

Končano je bilo tekmovanje v slovenski vzhodni B ligi v elektronskem pikadu. V zadnjem, 14.kolu je bila zmagovita ekipa lige Pikado klub Gabrijelov barček iz Vučje vasi prosta, druga ekipa na lestvici Top Gun Miklošič iz Grlave je premagala ekipo Kocka bar iz  Renkovec s 15:2, tretji Pikado klub Raj od Grada na Goričkem pa je premagala Blue boys iz Vanče vasi s 16:1. V preostalem srečanju je bil  Bar baza Bad boys iz  Logarovec boljši  od Pinocchia iz  Ivanjkovec z rezultatom 10:7.

Na hitropoteznem šahovskem turnirju Šahovskega društva Železničar je v Ljubljani med 33. šahisti zmagal Marjan Rogale iz Domžal, ki je zbral 10 točk in pol. Na  peto mesto se je uvrstil Matjaž Kodela iz Šahovskega društva Rokada iz Lendave z osmimi točkami in pol.