V etru
Oaj kak san zlüfto, oddaja o športu
Domov

Šport in šah

24 novembra 2018 Šport


Na evropskem prvenstvu v kikboksu v Mariboru, kjer sodeluje 469 tekmovalcev  iz 31 držav,  se je David Žibrat z Mote, član Kickboksing kluba Pomurje  uvrstil na tretje mesto. Žibrat je imel zdravstvene težave v polfinalni borbi proti  evropskemu prvaku Avstrijcu Romanu Buendlu in zdravniška služba mu pri izidu 1:1 ni dovolila nadaljevanje nastopa. Kljub poraz v polfinalu  je David Žibrat v kategoriji do 89 kg v light contactu  zasedel tretje mesto.

Na mednarodnem strelskem tekmovanju v Smederevu, kjer sodeluje  200 strelcev iz devetih držav sta  v kategoriji mešanih dvojic  za slovensko reprezentanco  s standardno zračno puško  Jure Sočič iz Športno strelskega društva Murska Sobota s sotekmovalko Nušo Žnidarič  iz Ormoža z rezultatom 484,1 krogom zasedla  drugo mesto.

Na strelskem tekmovanju za 2. kola za  Kekčev pokal z mlajše pionirje je v Kidričevem v streljanju z zračno puško Mišo Hari s 186.krogi zasedel prvo mesto. Soboški strelci v postavi:  Mišo Hari, Stela Kovač in Tomaž Rudolf  so bili moštveno šesti.

V drugem kolu  odprte zimske lige v trapu v Ilirski Bistrici se pomurski strelci med strelci iz Italije, Hrvaške  in Slovenije  niso najbolje odrezali. Zmagal je Mihael Ajtnik iz Kamnika s 64. zadetki. Mladi Rene Maček je bil z 58. zadetki deveti, Boštjan Maček se je s 53. zadetki uvrstil na 15. in Jasmina Maček, vsi iz Bodonec z 51. zadetki na 20.mesto.

V  15.kolu ruske premier nogometne lige je Ural iz Jekaterinburga v Moskvi pred 12.111 gledalci presenetljivo premagal Lokomotivo z rezultatom 2:1. Za Ural je celo tekmo igral tudi Gregor Balažic iz Murske Sobote.  Na lestvici je  Lokomotiva na četrtem mestu s 25.točkami, Ural pa ima na šestem mestu 22 točk.

V uvodni tekmi 17. kola prve slovenske nogometne lige sta  v derbiju kola v Stožicah pred  8.800 gledalci Olimpija in Mura igrala 2:2. Olimpija je vodila do  89. minute z 2:0 nato pa je mladi 19 letni Turniščan Tomi Horvat z dvema zadetkoma utišal ljubljanske navijače in postavil končni izid tekme 2:2. Mura s 23. točkami ostaja na tretjem mestu.

V Tržiču je bil  prvi državni TOP turnir za mladince v namiznem tenisu , kjer so sodelovali tudi pomurski igralci. Med mladinkami se je v prvi skupini Nuša Vogrinčič iz puconske Keme uvrstila na šesto mesto. V drugi skupini je bila Ana Kovačec deveta,  Blažka Harkai obe iz Keme pa je bila šesta. Anamarija Horvat iz Sobote je prvič igrala v  tretji skupini in se uvrstila na peto mesto. Med mladinci se je  Rok Smodiš iz Keme  v drugi skupini uvrstil na sedmo mesto.

V uvodnem srečanju 3. kola v pomurski košarkarski ligi je  Košarkarski klub Sistemorg v Beltincih premagal Košarkarski klub Ljutomer z rezultatom 81:55, kar je tretja zaporedna zmaga Beltinčanov v pomurski košarkarski ligi.

Na hitropoteznem šahovskem turnirju v okviru akcije Slovenija šahira je v Petanjcih med 12. šahisti zmagal Luka Skuhala   iz Radenske Pomgrada s šestimi točkami, drugi je bil Andre Keglevič iz Gornje Radgone s petimi točkami, na tretje mesto pa se je uvrstil Darko Šardi iz Frama, ki je zbral  štiri točke in pol.